Autors Tēma: Rīgu "apsēduši" eži  (Lasīts 3811 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Rīgu "apsēduši" eži
« : 2015. gada 22. augusts, 15:42:56 »
OK, es pārspīlēju mazsmadzeņu radījumu stilā: konkrētāk tieši 2 eži. Pagaidām.

Abi redzēti vakaros, patālu no mežiem.
1 skanstē aizgāja uz Rietumu banku, otrs - imantā krūmiņos pie dauzstāvenes.

Agrāk kkā nebiju tā Rīgā manījusi ežus. Kas viņiem noticis? Savairojušies? Kkur iznīdēts vēl kāds dabas nostūris, kur šie dzīvojuši?...

Zinu slavenās mežacūkas, bebrus ķīpsalā un pie LU alma mater, stirnas biķerniekos un lapsu arī biķerniekos... bet eži īpaši nebija manīti pat mežos-droši vien tāpēc ka nakts dzīvnieki un parasti es naktīs pa Rīgas mežiem nedzīvojos :D . Tagad sākuši tusēt gar birojiem un daudzstāvenēm...

Atslēdzies ineshuks

Re: Rīgu "apsēduši" eži
« Atbilde #1 : 2015. gada 22. augusts, 16:05:50 »
Nesen ar redzeeju ezi naktii celjmalaa... bet tas, liekas, bikjernieku mezha tuvumaa bija... man nebuutu nekas pret, ja seetaa naktii ezhi naaktu, man patiik ;)

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #2 : 2015. gada 22. augusts, 16:12:48 »
Vai, vai, vai - nupat gaišā dienas laikā evakuējām vienu ezi Imantā 4 tieši no brauktuves. Aizstiepām metrus 100 uz iekšpagalmu, bet ezis laikam bija uz tirgu sataisījies, kas lielas ielas otrā malā. Varbūt ne tajā pusē pārnesām, bet tupēja zvērs ielas vidū, tā vizuāli pilnīgi vesels, visas ķepas kustās, savilkties kamolā arī varēja.

Atslēdzies tex

« Atbilde #3 : 2015. gada 22. augusts, 16:39:04 »
Man jau arī nekas nav pretī, vnk interesē, kāpec šie tieši tagad kļuvuši tik manāmi?

Pūk, jūs jau nu gan varējāt līdz Kleistu mežam pāri ielai aiznest... gan jau ka no turienes atklīdis...

Vsp tas 1. ko es redzēju, devās mērķtiecīgā gaitā pēc plkst. 22  uz Rietumu bankas galveno ēku (viņiem pazemes parkings arī). Un gāja viņš tā, ka viņš pilnīgi noteikti zināja, kur un kāpēc iet.
Tak pārslāja pa auto priekšu pāri ielai. OK, tā neliela un ātrums arī stipri limitēts, bet tomēr. Izprast autosatiksmi viņi īsti vēl nav iemācījušies...

Viņi ir sapratuši, ka miskastēs barību vieglāk dabūt, kā nomedīt mežā? Meži beigušies? Nu imantā it kā pēdējā laikā nekas baisi nav izcirsts. Agrāk jau ir...
Skanstes rajonā gan top būve aizbūves...

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #4 : 2015. gada 22. augusts, 19:49:38 »
Domāju , ka jaunie sāk meklēt sev jaunas mājas , veči vairs negrib ar viņiem ņemties , un tas ir jāpaspēj līdz salam - apsildīšana un tā tālāk .

Atslēdzies tex

« Atbilde #5 : 2015. gada 23. augusts, 01:44:04 »
Tas Imantā vēl izskatījās apjucis un ko meklējošs, bet viņa kolēģis otrā Rīgas galā izvilcis lielo lozi: rietumu bankas galvenā ēka, vaļā parkinga iebrauktuve, ekselenta lokācija :D kamēr nesāks šiem signalizācijas tramdīt, droši vien rezidēs cepuri kuldams :)

Varētu būt. Abi nebija īpaši lieli. Tādi vidēja izmēra ezīši...

Atslēdzies malus

« Atbilde #6 : 2015. gada 23. augusts, 02:02:56 »
Eži tusē jau sen. Tikko šovakar, ap pusnakti atgriežoties mājās, viens jestri aizdieba gar sētu. Tuvumā mežu nav, Rīga, Pārdaugava. Pagājušo vasaru arī redzēju bieži pa vakariem. Šitie ir rīdzinieki jau nez kurā paaudzē, kas vispār nezin, kas tas tāds mežs.

« Atbilde #7 : 2015. gada 23. augusts, 09:02:21 »
Es arī savā daudzstāvu namu pagalmā esmu redzējusi ezi - tiesa, dziļā naktī, kad apkārt kluss. Arī Pārdaugava - acīmredzot otram krastam mežacūkas, mums eži :) 
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #8 : 2015. gada 23. augusts, 11:01:27 »
Ezi Mežciemā, šķērsojot ielu iepretī slimnīcai, redzēju jau pirms gadiem 10. Pēc darba ar kolēģiem braucu mājās un viens iesaucas: "Žurka!". Bet, kad tā žurka nevarēja tikt augšā no ielas uz ietvi, ieskatījāmies un aptvērām, ka ezītis. Piestājām un palīdzējām, bet kas zin', ko pēc tam vēl viņš izprātoja.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Mango

« Atbilde #9 : 2015. gada 23. augusts, 22:18:31 »
Man zem balkona ir ceriņkrūmi, ezis tajos dzīvo jau vairākus gadus. Kaķis pamanīja pirmais, sāka ņerkstēt, domāju, ka kāds runcis vazājas, nē, ežulis.
Parkojot mašīnu, esmu lekusi ārā un stādinājusi satiksmi, lai viņš var pāriet ielu.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #10 : 2015. gada 24. augusts, 08:28:13 »
Es pie meža dzīvoju, tā ka mums te ir daudzveidīga dzīvnieku valsts.  :rofl: Ir redzēti eži, vāveres, sikspārņi. Draudzene, skrienot pa mežu, redzēja alni. Mežacūkas arī bija, bet jau esot aizvāktas. Čūskas es neskaitu, galvenais virsū neuzkāpt.  :bird:
Tas viss Rīgā. :)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #11 : 2015. gada 24. augusts, 12:39:44 »
Vēl pūces dažam mašīnu starmešos gadījušās. Stirnas arī.
Es gan neko vairāk par savu ezi personīgi neesmu redzējusi, i negribu, uz mežu neeju, bail no cūkām, alni nobrauca taču.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #12 : 2015. gada 25. augusts, 18:26:48 »
Manu Rīgas perimetru sargā kādi astoņi gabali, gan lieli, gan jaunuļi. Es šamos par to baro, jeb precīzāk - pret tumsu šie izlien un uzdod klusējošus jautājumus. Nav variantu. Kad naktī staigā pa terases grīdu, šie no apakšas rājās, lai netrokšno. Situācija velk uz to, ka būs vien šie japiedeklarē vai kā savādak jāreģistrē, moš kādu datācijsubsīdiju vai EU fondu var atvērt caururbjošai caurskatīšanai ar konkrētām sekām.