Griežos pie viedās foruma tautas ar (droši vien) vienkāršu jautājumu. Man tas ir trakāk par ķīniešu ābeci, bet domāju, ka esmu nelaimīgs izņēmums

Manas smadzenes pārvēršas ķīselī pie jebkura grāmatvedības termina. Tāpēc, lūdzu, stipri nesitiet, ja esmu sarakstījusi muļķības.
Tātad, visādi domājot un rēķinot (lai vilks (VID) paēdis un kaza (es) arī nesprāgtu badā pēc visu nodokļu nomaksas), izkristalizējas sekojošs teksta uzdevums (
aprēķinātie procenti nav precīzi, lieku aptuveni, rēķinu nepareizi, jo šobrīd ir svarīgs princips, ne precizitāte ciparos) :
Dots:
Potenciālie mēneša ieņēmumi - 1500€, izdevumi - 500€. "Tīrais" atlikums - 1000€
Potenciālā uzņēmējdarbības forma - IK
1. nodokļu nomaksas variants. IIN (23% no 1000€) + VSOAI (30.9% no minimālā iespējamā - 360€). T.i., 230€+111€ = 341€
Tīrais atlikums = 1000€ - 341€ = 659€
2. nodokļu nomaksas variants. MUN (9%)no 1500€ = 135€
Šajā gadījumā IK tiek "ietilpināti" 2 darbinieki (es +1). 1375€ /2 = 687.50€ alga katram).
Tīrais atlikums = 2 x 687.50€
Jautājums nr. 1 Vai es pareizi saprotu principu abiem variantiem? Vai šie varianti vispār ir iespējami? Vai ir vēl kādi papildus izdevumi, no kuriem nav iespējams izvairīties?
(vēl jau būs jādomā - PVN maksātājs/nemaksātājs, bet tik tālu es vēl neesmu aizbūrusies, tas būs vēlāk)
Jautājums nr. 2 Varbūt ir vēl labāks("lētāks") variants?

SIA nederēs, jo tur būtu jāalgo labs grāmatvedis, bet vēl vienu cilvēku uzturēt es nevaru).
Pasakiet, ka es neesmu galīgi duma...

Tikai ne grāmatvedības terminos, lūdzu