Autors Tēma: Darba kolektīvs un savstarpējās attiecības  (Lasīts 14583 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies itta

Darba kolektīvs un savstarpējās attiecības
« : 2015. gada 26. augusts, 10:27:15 »
Klau radās jautājums, kā ir Jūsu darbavietās ar darbiniekiem vecumā no 18 līdz 30 (vairāk gan 25) gadiem. Vai tikai man ir tāds iespaids, vai tas tā ir normāli, ka viņiem pilnībā nav nekādas atbildības sajūtas. Viena liela daļa ir ļoti "slimīgi". Regulāri atrod iemeslus neiet uz darbu, cenšās neko lieku nedarīt, ja iespējams nedarīt neko, bet uz algas dienu šķībi skatīties uz tiem, kam sanāk vairāk...

Kaut kā radies iespaids, ka pat māmiņas ar mazuļiem ir atbildīgākas, kā jaunie puskoka lēcēji...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Mao

Re: Darba kolektīvs un savstarpējās attiecības
« Atbilde #1 : 2015. gada 26. augusts, 10:32:03 »
Jā, jaunie ir kaut kādi apdauzīti. Bet ir izņēmumi. Man viens jaunulis pa gadu jau otro reizi paaugstināts un alga - bail teikt.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #2 : 2015. gada 26. augusts, 10:39:09 »
Muuseejie tik daudz straadaa, ka nebriinos, ka slimo, kaa patieshaam, taa bik fiktiivi, jo 3 darbos ne vnm var grafikus sastikjeet...

Plus personiigaa pieredze- pieminekli dd neliks, taa kaa pofig, ar 38,5 vairs muuzhaa (cerams) uz darbu neieshu par koleegjiem domaajiem...

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #3 : 2015. gada 26. augusts, 10:51:27 »
Mums ļoti daudz jauno. Praktiski visi sakarīgi, disciplinēti, strādīgi. Apgalvoju to kā vidējā līmeņa vadītāja. Pagaidām nācies tikai 1 atlaist, bet tikai tāpēc, ka netika ar darbu galā, ne slinkuma pēc.
Nu ja, tas ir IT uzņēmums. Algas konkurētspējīgas. Un visādi citādi labumi.
Un mūsu jaunajiem bērņuki dzimst ļoti daudz. Priecājos, ka sakarīgiem cilvēkiem izaugs sakarīgi bērni.

Atslēdzies itta

« Atbilde #4 : 2015. gada 26. augusts, 11:08:25 »
Muuseejie tik daudz straadaa, ka nebriinos, ka slimo, kaa patieshaam, taa bik fiktiivi, jo 3 darbos ne vnm var grafikus sastikjeet...

Plus personiigaa pieredze- pieminekli dd neliks, taa kaa pofig, ar 38,5 vairs muuzhaa (cerams) uz darbu neieshu par koleegjiem domaajiem...

Es jau saprotu tur temperatūra utt., kā arī, ja nepieciešams paņemt kādu haltūru, bet viena daļa saslims, jo uz ballīti jāiet utt., plus vēl es tak neiešu braukt fiii un vairāk kā 10 min. sabiedriskajā, man takš tas par grūtu...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2015. gada 26. augusts, 11:09:23 »
Cik man novērojies - ambīcijas tālu pārsniedz zināšanas un prasmes, un ir pilnīgi neaizsniedzamā attālumā no vēlēšanās strādāt.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies itta

« Atbilde #6 : 2015. gada 26. augusts, 11:35:59 »
Cik man novērojies - ambīcijas tālu pārsniedz zināšanas un prasmes, un ir pilnīgi neaizsniedzamā attālumā no vēlēšanās strādāt.

Vēl precīzāk, laikam noformulēt nav iespējams...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #7 : 2015. gada 26. augusts, 16:29:23 »
Manā sfērā tā nav, ātri laukā. Luni dzīt neviens neļauj, piķis jāpelna, konkurence u.tml.
Uzkrītoši daudz neviens neslimo. Tad jau drīzāk "māmiņas" slimo.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #8 : 2015. gada 26. augusts, 16:33:22 »
Es nesapratu- pienjemoties darbaa nezinaaja, cik ilgi liidz darbam jaabrauc?
Ps iisie slimojien neeemaaaz nav izdeviigi

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #9 : 2015. gada 26. augusts, 16:35:09 »

Itta
Ja pareizi jaucu, maksaa Tev kapeikas... nu kaadu atdevi vadiiba grib? Mums ninjche tirgus ekonomika iestaajusies..?

Atslēdzies itta

« Atbilde #10 : 2015. gada 26. augusts, 18:27:48 »

Itta
Ja pareizi jaucu, maksaa Tev kapeikas... nu kaadu atdevi vadiiba grib? Mums ninjche tirgus ekonomika iestaajusies..?

Kapeikās jau sen nemaksā, principā, kā strādā tā maksā, ja nestrādā un luni dzenā tad saņem, ko sadzenājis es nesūdzos, bet nu 1000 mēnesī uz rokas arī nav, kaut ja labi pacenstos arī tas ir saniedzams rezultāts...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2015. gada 26. augusts, 19:03:03 »
Jauniešiem ir īsta sērga - telefonmānija. Nepārtraukta čatošanās. Viņi dzīvo kaut kur virtuālajā pasaulē. Uzrunā tādu, un viņš, iztraucēts, paskatās uz tevi tādām acīm, kā kad vispār nesaprastu, kur atrodas.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #12 : 2015. gada 26. augusts, 19:07:54 »

Itta

Kapeikās jau sen nemaksā, principā, kā strādā tā maksā, ja nestrādā un luni dzenā tad saņem, ko sadzenājis es nesūdzos, bet nu 1000 mēnesī uz rokas arī nav, kaut ja labi pacenstos arī tas ir saniedzams rezultāts...

Domu Tu saprati...

Atslēdzies taj

« Atbilde #13 : 2015. gada 26. augusts, 20:57:25 »
Mums darbā tieši otrādāk ir sanācis. Jāprot ievadīt informācija datorā, sistēmā, šad tad kaut kas ar MS Office jāpadara. Un tad ir bijušas vairākas kolēģes cienījamākos gados. Cilvēciski simpātiski cilvēki. Bet darba ziņā atkarājas no citiem, jo kaut kā īsti nesanāca apgūt vajadzīgo, un tas izsmeļ, aizvien jāpaskaidro un tik un tā nesanāk, jo nav īsti saprotams, pēc kādiem principiem darbojas dators, internets, programmas, un nav patstāvības. Protams, katram var gadīties. Taču tad atnāca strādāt jauniete ap 27 un viss sāka tik raiti notikt, jo beidzot varēja sadalīt pienākumus, bija iniciatīva, idejas. Varbūt jāpamana tas brīdis, kad jāuztausta robeža. Jo, protams, jauni cilvēki dzīvo virtuāli, viņiem arī var gadīties slinkums kādreiz, var būt kādi savi pārdzīvojumi, nav tās itin kā senāku laiku pieejas, ka visu visiem un sev neko, ir vairāk jūtams egoisms. Tomēr, beigās egoisms saprātīgās devās pat izrādās veselīgs.

Par jaunajiem!

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #14 : 2015. gada 26. augusts, 21:14:20 »
Droši vien kā kurā darbā. Mums vecās ir aktīvas un neslimojošas, jaunās - riktīgas mīkstās, pasīvās, ņaudošās un ar bērniem slim.lapas ņemošās.
 Bet vsp par jauniešiem tikai to labāko - prot sevi novērtēt un nestrāda par grašiem, jo zina, ka to darīs vecie.