Autors Tēma: Buljona pīrādziņi  (Lasīts 2116 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

viesmiiliigs

• Viesi
Buljona pīrādziņi
« : 2014. gada 06. oktobris, 23:40:08 »
Mani te viendien aktīvi sūtīja pīrāgus lipināt un cept. Šodien aizgāju arī  :gore:

300g vārīta liellopa gaļa, 70g sīpols, 1 daiviņa ķiploks, 1 glāze buljonas, kurā vārījās gaļa, 1/4 tk malti melnie pipari, šķipsna sāls, 500g saldēta kārtainā bezrauga mīkla (6 plāksnes), 1 neliela ola

• Atdzesētu gaļu samaļ kopā ar sīpolu un ķiploku. Liek sakarsētā pannā, uzlej buljonu, pievieno piparus, sāli un sautē 5 minūtes, kamēr viss izkarsējies un kļuvis valgs.
  • Kārtaino mīklu atlaidina, katru plāksni šķērsām sagriež, lai izveidojas divi kvadrāti. Darba virsmu nokaisa ar miltiem, novieto mīklas četrstūrus un katru no tiem izrullē nedaudz lielāku, saglabājot malu proporcijas. No mīklas nopūš, noslauka ar otiņu vai notrauc ar roku liekos pielipušos miltus.
  • Olu sakuļ ar lāsīti ūdens. Katra kvadrāta divas blakus esošās malas nosmērē ar olu. Vidū liek 1,5 ēd.k. pildījuma un pārloka pa diagonāli, lai veidojas trīsstūrveida pīrādziņš, un abas apsmērētās malas paliek pīrāga pamatnes daļā. Tās arī viegli saspiež.
  • Pīrādziņus kārto pannā, apsmērē ar sakulto olu un cep 20 minūtes 175 grādu karstumā. Kopā sanāk 12 standarta izmēra pīrāgi
http://majassirds.lv/2014/10/06/buljona-piradzini-ar-liellopa-galu/

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Pūka

Re: Buljona pīrādziņi
« Atbilde #1 : 2014. gada 07. oktobris, 00:08:52 »
Mīkla Tešla?

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #2 : 2014. gada 07. oktobris, 05:42:39 »
Jā, jau gadiem lietoju tikai Tešlu. Ir izmēģinātas arī Rimi zīmola, bet šī tomēr patīk labāk.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #3 : 2014. gada 07. oktobris, 08:12:47 »
Vai starp Tešlām ir arī tāda, pēc kuras tauki neaplīp ap mēli? Man mūždien tās sugas sajūk.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #4 : 2014. gada 07. oktobris, 08:20:51 »
Sarkanā ir tāda miltaināka pēc garšas, bet dzeltenā un zilā atkal tik labi nesaceļas.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #5 : 2014. gada 07. oktobris, 08:22:06 »
Starp citu, pff, vai Tu esi gulējusi arī pagājšnakt? :coffee:

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #6 : 2014. gada 07. oktobris, 08:33:31 »
Esmu :) ap 14-15 sākšu činkstēt, ka miegs nāk un viss slikti :D

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2014. gada 07. oktobris, 09:29:42 »
Ceru, ka neviens  mājinieks neskatīsies tavas bildes -citādi mani arī aizsūtīs pīrāgos. Vai arī pati aiziešu -dikti labs rezultāts tev iznācis

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #8 : 2014. gada 07. oktobris, 17:34:16 »
Nu pff, ja pateici A jāsaka arī B. Kā izvārīt AROMĀTISKU, stipru buljonu? Briesmīgi sakārojās KARSTS buljons ( apkures navUUU!) ar tādiem pīrādziņiem!

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2014. gada 07. oktobris, 18:47:18 »
ilgi vārīt, garšvielas, dārzeņi. Es lieku klāt selerijas sakni vairāk, nekā standarta receptēs.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #10 : 2014. gada 07. oktobris, 18:56:51 »
Plus kaulinjam jaabuut.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #11 : 2014. gada 07. oktobris, 19:07:02 »
Esmu dzirdeejusi (pati par slinku, lai paarbaudiitu), ka papriekshu kaulinjus pacep cepeshkraasnii un tad vaara ar daarzenjiem un garshvielaam - leenu un ilgi

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #12 : 2014. gada 07. oktobris, 19:11:46 »
Ir ir taa. Bet es arii pa slinku.