Autors Tēma: Par skolas un vecāku mijiedarbību  (Lasīts 7086 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Par skolas un vecāku mijiedarbību
« : 2015. gada 31. augusts, 14:22:29 »
http://www.delfi.lv/calis/jaunumi/mammas-pardomas-par-skolotaju-nespeju-izkapt-no-savas-komforta-zonas-jeb-dzivaks-berns.d?id=46393049
Pēc manām domām, dullas mātes monologs. Un tādas mātes būtu jāslāna. Bet saprotu, ka viedokļi ir dažādi.

Atslēdzies Alstere

Re: Par skolas un vecāku mijiedarbību
« Atbilde #1 : 2015. gada 31. augusts, 14:29:38 »
Piekrītu, ka mamma domā greizi.
Man arī viens no puikām bija "indigo". Bez kašķiem tikām galā gan mājās, gan skolā. Viegli gan nebija. Un 14 gados bērns kā nomainīts. Enerģija sāka plūst derīgās lietās. Tagad pozitīvais tēls un ļoti daudz dzīvē saniedzis tieši pateicoties tam, ka enerģijas 2x vairāk kā "parastajiem" cilvēkiem.

Atslēdzies diddly

« Atbilde #2 : 2015. gada 31. augusts, 14:40:03 »
 Te nav tik daudz par dažādiem bērniem,cik par dažādiem skolotājiem....

Mums nenormāli palaimējās ar lieliskām audzinātājām-erudītas,jauneklīgas,elastīgas.

Diemžēl,gadījās vēlāk citā skolā viena,kas tā arī klasē pateica,es te esmu,lai naudu nopelnītu. Un negribas pieminēt visu to sviestu-kāpēc jaunsavākta 7.klase ģimnāzijā neaizbrauca rudens ekskursijā(jo viņi autobusā dzers,jo es viena nesavākšu viņus utt)

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #3 : 2015. gada 31. augusts, 14:41:37 »
Man nepatika mammas nostāja. Mans bērns īpašs, pārējie 33 parastie, pelēkā masa. Skolotāj, ar manu lūdzu īpaši nodarbojoties un ja paliek laiks, tad varat pievērsties pelēkajai masai.
Nē, mammīt. Katrs no 34 bērniem īpašs.Un laika stundā ir tik cik ir.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #4 : 2015. gada 31. augusts, 15:29:13 »
no čata (tiem, kas lasīs vakarā)
[Aug 31 15:02:42] Spārka:No tā jau visas nelaimes, ka aktualitāte tikai 1x gadā
[Aug 31 15:09:35] Broņa:Bērnu audzināšana notiek 1x gadā?
[Aug 31 15:10:23] Broņa:Vispār var būt, ir ģimenes, kur, ja tēvs sadzeras, tad sāk audzināt
[Aug 31 15:11:22] Spārka:nu iznāk, ka dienas aktualitāte uz 1.sept
[Aug 31 15:17:39] Piafa:Tāpat kā bērnu drošība kļūst par aktualitāti tikai tad, kad uzrodas pedofīli.
[Aug 31 15:18:26] Piafa:un šoferus aicina ievērot noteikumus un piesargāties skolu tuvumā tikai 1.septembrī
[Aug 31 15:18:51] Piafa:ā, un vēl jūnija sākumā, kad visi kā teļi sprūk ārā no skolām brīvlaikā
[Aug 31 15:19:28] Piafa:nav tādas ilgstošas sistemātiskas audzināšanas. kaut kāda cīņa ar sekām vai?

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #5 : 2015. gada 31. augusts, 15:31:15 »
vaiii..kamēr izseko teemas ceļu i sakāmais aizmirsies :))
maniem berniem palaimejās ar lauku skolām...kamēr bija laukos viss bija bumbās(nuu man tā likās) kā nonācām lielpilsētā tā sākās  :rat: bet tur laikam baigā apstāklju sakritība arī ..jo laukos mācījās mazās klasēs...lielpilsētā nonāca pusaudži un no laukiem...omg!
lai vai kā, lielajās pilsētas skolās ne reiz netiku redzējusi un sajutusi kaut vismazāko skolotāja ieinteresētību skolēnā(ne vienā,nejau tikai manējos)...
tukša vieta... nākam un ejam...katram savs darbs no rita ierasties..vakaros bez trokšņa izšķirties...

man bija traumatiska pieredze  :rofl: ...kad aizgāju uz skolu,jo bija izveidojušās tragiskas attiecības manai meitai ar klasesbiedriem...iegāju skolā stundu laikā..zinu kuraa klasee notiek nodarbība un gaidu aiz durvīm... klasē nenormāls troksnis...pa vidu zvana telefoni..skolēni staigā šurpu turpu... durvis klaudz ik pa briidim kadam ienakot vai izejot... smiekli..utt..visam pa vidu dzirdu monotonu skolotaja balsi,kas pie tafeles turpina kko bubinat par pasniedzamo vielu...
es biju tik šokēta,ka pat negaidiiju tikšanos ar skolotaju..bet nākamaja ned.saku formet dok.uz citu skolu...
šitas laikam ne par tēmu...
bet fakts,ka tas viss ir traka laimes spēle...
un satikt labu skolotāju..tā jau ir veiksme turpmākajai dzīvei..
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies diddly

« Atbilde #6 : 2015. gada 31. augusts, 15:35:21 »
tas rakstelis vsp ož pēc Kosmopolitan stiliņa.  Mēgināts sabāzt visu,ko vien var. Neticu īstumam,sadomāts.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #7 : 2015. gada 31. augusts, 15:35:26 »
aaa..nu es laikam vairak pavilkos par to otru rakstu..kurš jau noplauka čata dzīles..nu par to pirmklasnieka sajuutu,kā pirms lidojuma kosmosaa..
 mammas domas Broņas iekopētajā 1jā rakstā tādas subjektiivas, bet arii saprotamas...
IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

IG- mellenessniega

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2015. gada 31. augusts, 15:45:35 »
Manā skolasbērnu mammas pieredzē ir viena pa īstam slikta skolotāja, un nekaunēšos nosaukt vārdā -Šķēle , fizikas skolotāja. Jā jā -zelta un briljanta pildspalvas, laureāti starptautiskās olimpiādēs un kas tik vēl nē. Tos desmitus, kam viņa faktiski sabendēja visus vidusskolas gadus, kam patiesībā vajadzēja būt skaistiem un interesantiem, jau viņa nemaz nepamanīja -nosauc par debīliem, ieliek 2 vai 3 (pēc jaunās sistēmas!) un viss. Cerams, ka būs aizgājusi pensijā, kad fizikas eksāmens būs obligāts, citādi tam licejam kriška ar rezultātiem

Atslēdzies Camma

« Atbilde #10 : 2015. gada 31. augusts, 16:01:26 »
Nupat ar kolēģiem runājām par pasniegšanas stilu. Lai vai ko teiktu Danilāns - visi klausās pavērtām mutēm. Stāsta interesanti, jo labi pārzina tēmu. Skolās tas pats - ja prot interesanti stāstīt - skaidrs, ka pats labi pārzina vielu. Un 30 galvasstaigātājus tik ar interesi sākumgalā var noturēt. Bija skolotāji, kuri pret sevi radīja respektu arī riebīgos priekšmetos - vēsturē un fizikā, matemātikā. Pat ja skolotājs kāda iemesla dēļ izgāja no klases un uzdeva patstāvīgo darbu, bija miers un klusums.... Bija arī tādi, kuri tur varēja būt vai nebūt - pilnīgs pofigs un ausguss... Pa manam, direktoram ik pa laikam vajadzētu gar klašu durvīm nostaigāt un paklausīties, kā skolēni uzvedās...
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #11 : 2015. gada 31. augusts, 16:09:03 »
P.S. Angļu valodu būru cauri jau apzinīgā vecumā, jo skolā bija vienas draņķa učenes. No angļu valodas tik daudz sapratam, ka savā starpā abas anglietes mūs visādi zākāja...
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #12 : 2015. gada 31. augusts, 16:27:12 »
Ko vilkt bērnam mugurā 1. septembrī?
Nu, ko izvēlējāties savējiem? Vectēva apenes uz ausīm? Mammas spicenes? Rokā buķete no piepūstiem krāsainiem prezervatīviem?
Sviests! Skola mums tagad vipendrjožam domāta?
Visus sakost!

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #13 : 2015. gada 31. augusts, 16:49:29 »
Jā , bet pa vidu tiem superīgajiem no Dieva dotajiem skolotājiem, kuri tiktu galā vienlaicīgi ar to "dzīvelīgo" bērnu un 30 "parastajiem", un galīgiem nejēgām , kas bļauj un pazemo, ir daudz vienkāršu parastu skolotāju.  Un nav viņiem jāveic kāda īpaša bērna uzvedības korekcija, jo tam vienkārši nav laika.

Varbūt tam "dzīvelīgajam" skolā vajadzēja sākt iet 8 gados, ne 6.  Sešos gados daudzi vēl nav gatavi iet tradicionālā skolā.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #14 : 2015. gada 31. augusts, 17:09:17 »
Par otro rakstu.
 Sākumā apraksts par drausmīgo despotisko skolotāju.  It kā jau jā, briesmīga. BET. Man nav nekas iebilstams PĒC BŪTĪBAS tajā, ko viņa prasa. Pret veidu, formu, jā.

Un kur tur mūsdienu bērniem tāds stress , kā lidojot kosmosā, nudien nesaprotu. Labi , kādam, dažiem, bet ne jau visiem vai daudziem.

Atkal, bērnam jāiet uz skolu tradicionālo TAD, kad viņš tai ir gatavs, nevis tad, kad viņam 7 gadi. Citam varbūt 6,5, 6,8 , bet varbūt 7,9 gadi. Tajā vecumā gadam ir liela nozīme.