Autors Tēma: Pāreja uz latviešu valodu skolās  (Lasīts 3632 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Pāreja uz latviešu valodu skolās
« : 2015. gada 01. septembris, 11:29:16 »
Pilnībā pāriet skolās uz latviešu valodu 2018.gadā droši vien nav iespējams arī no skolotāju sagatavotības viedokļa, jo ne visi spēj mācīt savu priekšmetu valsts valodā.
Tas citāts no profesora Andreja Veisberga intervijas.

Kā es par šo besos! Inteliģenti cilvēki nespēj savu priekšmetu latviešu valodā mācīt? Līdz pat 2018. gadam nekādi nespēs? Vai viņi tikko no Maskavas atbraukuši?

Atslēdzies tex

Re: Pāreja uz latviešu valodu skolās
« Atbilde #1 : 2015. gada 01. septembris, 11:32:33 »
Hmm, LV skolas laukos slēdz, tātad atbrīvojas arī LV mācoši pedagogi... Vrb tie nespējnieki nemaz nav vajadzīgi? Lai iet un nodarbojas ar ko citu

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2015. gada 01. septembris, 11:39:32 »
Ja politiskā līmenī pieņemtu lēmumu, varētāji atrastos. Un es uzrīkotu nežēlīgu valodas pāratestāciju krievu skolās, nevis tur C līmenis, bet "profesionālā" valoda.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #3 : 2015. gada 01. septembris, 13:47:50 »
Tas ir mans ierastais ļaunais jociņš sarunās ar vietējiem krieviem: kā tas nāk, ka visas pārdevējas un oficianti ir kaut kā tikuši galā ar valodu, bet skolotāji un profesori, nu, nekādi netiek? Varbūt jāmainās amatiem? :rofl: 

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #4 : 2015. gada 01. septembris, 21:16:25 »
Man nelokāms viedoklis - jābūt tāpat, kā citās pasaules valstīs: par valsts naudu finansētajās skolās jāmācās latviešu valodā, privātajās, lūdzu, kā grib. Kaut lai Krievija finansē.
Ja skolotāji principā negrib/nevar (tas manī raisa izbrīnu) mācīt latviešu valodā, tad tādā pašā principā ārā no skolas. Viss. Un punkts.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #5 : 2015. gada 01. septembris, 21:25:43 »
Kopš 8 dienas atpakaļ iepazinos ar kandidāti izglītības un zinātnes ministres amatam ... es solu nebrīnīties ... nekad un nemūžam ... :rat:

Negodīga, zaglīga, bailīga un ... ar ticības vārdu visam pa priekšu ... Labi, ka neievēlējāt ...  :go_go:

Nebrīnīties par izglītības jomā notiekošo ... man tiešām šķiet, ka tur visiem jau sen uz sārta jādeg ...

Atslēdzies tex

« Atbilde #6 : 2015. gada 01. septembris, 22:00:09 »
Kopš 8 dienas atpakaļ iepazinos ar kandidāti izglītības un zinātnes ministres amatam ... es solu nebrīnīties ... nekad un nemūžam ... :rat:

Negodīga, zaglīga, bailīga un ... ar ticības vārdu visam pa priekšu ... Labi, ka neievēlējāt ...  :go_go:

Nebrīnīties par izglītības jomā notiekošo ... man tiešām šķiet, ka tur visiem jau sen uz sārta jādeg ...
kuras partijas kandidāte? Tagadējā IZMinistre izskatās negaidīti pat normāla...

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #7 : 2015. gada 02. septembris, 17:49:00 »
Absurdi. Tiešām. Nu ja pat skolotāji brīvi nepārvalda latviešu valodu, tad no kā gan to vispār var prasīt, par nelatviešiem runājot?? Cik gadu jau pagājis kopš neatkarības atgūšanas, bet vēl par to tiek diskutēts... :fubar:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2015. gada 02. septembris, 20:55:34 »
Mēs visi labi zinām,ka tā nav nevarēšana, bet gan
NEGRIBĒŠANA un ATTIEKSME.
Nez kālab vecajā Eiropā visi runā kāk mīļiņkiji
un pravas nekačā un daudz  nesprēgā.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #9 : 2015. gada 05. septembris, 10:53:51 »
Nesen nācās sastrādāties ar diviem džekiņiem no Daugavpils.  Vienam 33 gadi, otram 39. Viens visu laiku mētāja intelektuāli ar 2 augstākajām izglītībām, otrs laikam vidusskolu beidzis. Nu tad 2 augstākās knapi runā latviski  drīzāk nerunā, bet saprot. Otrs prot pateikt labdien un nesaprot neko.

Tad nu papļāpāju ar viņiem. Es gribēju saprast, kā var dzīvot valstī, kurā esi dzimis un nezināt tās valsts valodu, ja pat aizbraucot uz ārzemēm ir frāzes, kuras "pielīp" ...
Viņu arguments - Daugavpilī latviešu valoda nekad nav bijusi vajadzīga. Tur neesot neviena ar ko runāt ... Un vispār vēsturiski tā ir cariskā guberņa ... :facepalm:
Tad kāpēc mēs visi brīvi nerunājam vāciski, Rīgu tak dibināja Alberts ... vēl jau zviedru un poļu laiki ...