Autors Tēma: zituaacijas iz dziives  (Lasīts 24677 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

zituaacijas iz dziives
« : 2015. gada 01. septembris, 12:01:09 »
Plkst 7:35
Motiivs- paaugstinaats asinsspiediens, zaales neliidz

Kundze 76 gv, uz aci kaadi 160 kg
- par ko suudzaties?
- par asinsspiedienu, augsts, 180
- kas pashsajuutaa traucee?
- nu saku- asinsspiediens
- kaa traucee?
- 180
- 180 ir skaitlis, kaa juus juutat paaugstinaatu asinsspiedienu?
- izmeeriiju, es biezhi meeru
- kaadas zaales lietojat, kaads juusu normaalais asinsspiediens?
- 150, lietoju x, y, z
- un ko shoriit lietojaat?
- neko
- kaapeec?
- es zaales lietoju "po boljnjichnomu rezhimu"
-???
- slimniicaa zaales dod 9 un es nevaru jaukt rezhiimu
(Toch gribeejaas paprasiit- un ko nu? Zaales liidz 9 nedriikst)
- nu bet tagad juus esat maajaas un zaales var lietot peec piecelshanaas
- un kad atkal tikshu slimniicaa man atkal rezhiimu mainiis?
(Pizgjec)

Ti, babene seezh, kopsh plkst 6 ik pa 15 min meera spiedienu, cepas, zaales nedzer... diez kaa lai vinjas liidz, ja vinjas nedzer... a 3x nedeeljaa aatrie- miera veejos, jo "spiediens tak"

Sapraviijam spiedienu, atvadamies...
- a vboljnjicu???!
- nevajag jums boljnjicu, zaales jaadzer
- es 12x gadaa gulju boljnjicaa, man kaajas saap, jo asinsvadi ciet, veeders citrreiz 5 dienas neiziet
- jaamaina uzturs, jaakustaas, ja ne- jaalieto zaales
- (lepni) man vienreiz pat narkozee kaku akmenjus tiiriija aaraa!!!
- nu, nevajag taa iielaist, ka 5 dienas veeders neiziet, jaalieto kko
- a ja gjimenes aarsts tam neseko, visiem vienalga?!
- kaa lai gjimenes aarsts seko juusu veedera izejai?
- man vajag uz slimniicu!!!

...kad muuseejiem pietiks "politiskaas gribas" par sho reekjinus piesuutiit...
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 07. septembris, 10:09:27 no ineshuks »

Atslēdzies ineshuks

Re: zituaacijas iz dziives
« Atbilde #1 : 2015. gada 01. septembris, 12:30:28 »
Motiivs- cilveeks bezsamanjaa...
Papildus informaacija- gulj pie kaapnjutelpas ietiits tepikjii un kustaas...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #2 : 2015. gada 01. septembris, 12:33:12 »
Motiivs- cilveeks bezsamanjaa
Papildus info- jau 3 stundas gulj zaalaajaa zem kruuma

Jautaajums- juus pajautaajaat, vai vinjam vajag paliidziibu?
Atbilde- mnje njetu vremenji vnjiz spuskatsja...

Ok, ir tikai vremja 3 stundas luureet pa logu...

Meiteneem no zvanu centra sen sbornjiks jaaveido ;)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #3 : 2015. gada 01. septembris, 21:00:43 »
Papiedalīšos...
Iegāžas kabinetā persona - "doktor, u meņa rak!" - atkrīt krēslā ar izteiksmi - viss, tūlīt miršu...
"Počemu vi tak dumajete?"
"Nu kak, u meņa neitrofili 7800, a v norme - 7700!"
attiecīgi seko pārrunas 45 min garumā...
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4 : 2015. gada 01. septembris, 21:09:52 »
Čalis ap 35...
Problēma baisa - PSA līmenis nez kāpēc noteikts un patiešām ir ievērojami paaugstināts. Nu ko, jāsūta operēties... Bet kaut kā īsti nav OK... Neizskatās pēc tāda, kuram kas kaitētu. Vārds pa vārdam, izvelku, ka piestrādājot par velokurjeru. Analīzes nododot akurāti, no rītiem, tukšā dūšā.. pēc 30 km velorallija....  :rat:
Visus sakost!

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #5 : 2015. gada 02. septembris, 18:09:37 »
Ko tik ljauzhi neizdomaa...

Atved prijomnjikaa viirieti bezsamanjaa ar, teiksim taa, krietni saskaldiitu sprandu... no paarsteiguma toch shkjiet, ka mozgas reegojas... pat neirokjirurgi sarosaas, kas biezhi negadaas...

Storijs apakshaa- 5 tipi aizgaajushi uz mezhu dzert... dzer, dzer, liidz 2 kkaadu iemeslu peec aiziet maajaas... atlikushie 3 nolemj, ka negrib vairs daliities un davai vienu nobungaas... ir tikai laapsta... dazhi cirtieni ar laapstu pa kaklu, kex gar zemi, atlikushie dadzer un dodas maajup... maajaas dadomaajas, ka tom visai redzamaa vietaa atstaajushi, jaanorok... seezhas zhigulii un brauc atpakalj... pa to laiku kjermeniatrod ritenjbrauceejs un izsauc mentus... un aizbrauc uz lielaa celja mentus sagaidiit... atved mentus uz notikuma vietu- rumpis pazudis... bet pa tuvaako celju meimuro "piedzeeries" zhigulis, kura bagaazhniekaa atrod "liikji"... ...kameer menti skaidrojas, liikjis biku pakustas un sham izsauc aatros... ...taa liikjis nonaak prijomnjikaa...

Galaa tam siveenam bija paveicies ar shvakiem bungaataajiem un biezu zemaadas tauku kaartu... plaana shkjeepeliite no pakaushkaula tik noshkjelta un visa bezsamanja- anesteezija no shmigas...

i trillerus nevajag...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #6 : 2015. gada 02. septembris, 18:11:50 »
Biezais dzeeraaju slaanis vaajniicaas visaadi izpildaas...

Bet, kad dzeerumu izguleejusi beibe, uz vinjai izsniegto reekjinu visus nolamaaja ar triisstaaviigajiem un pazinjoja, lai reekjinu suuta tam, kursh piedzirdiijis... nu, vsm dazhaadiiba ikdienaa ;)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #7 : 2015. gada 02. septembris, 20:00:35 »
Motiivs- cilveekam slikti, iemesls nezinaams, izsauc meita jo citas adreses, jo mamma tel necelj (maajas)
Adresee neviens valjaa never...

Tajos laikos daudz kas bija savaadaaks, nesankcioneetas ielaushanaas nebija kljuvushas par modi... saku asistentei- never, nu i never, braucam prom... asistentee mostas maate Tereeze, rausta durvis un valjaa gan... nu ko, ejam iekshaa... naasiis iesitas saajaa asinju smaka, kaajas pie kkaa liip... virzamies taalaak, liidz guljamistabaa atrodam veci gultaa, kursh mieriigi gulj un skataas tv... blakus sieviete... asistente lien garaam gultai, vecis skataas teljljuku it kaa muusu nebuutu... asistente panjem sievishkji pie pleca, tjip pamodinaat, taa veljas vienaa gabalaa- liikja stingums, viss veeders sadurts... asis4ente saak leenaam virziities atpakalj uz durvju pusi, pprasam vecim, kas noticis... "a ko vinja mani vakar par muljkji josauca?" Un izvelk nk segapakshas roku ar nazi... mees,kaa nu varam, atkaapjamies, esam jau koridoraa, kad dziivoklii ienaak 3 vai 4 bugaji... bljin, toch 3 sekundees paspeeju dziivi paardomaat un saprast, ka likties nav kur- 4. st, ar lielu varbhutiibu kaulus nesalasiisi... liidz tie bugaji staadiijaas priekshaa kaa kriminaal, tajaa laikaa veel, milicija...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #8 : 2015. gada 02. septembris, 20:11:28 »
Motiivu neatceros, bet ierodoties notikuma vietaa- puisis, 26 gv, kliiniskaa naave... idinjsh plikaam rokaam njeemis plikus vadus peljkjee... remontstraadnieks, ibio...

Es zalja dakteriite, man veel zaljaaks asistents, pashiem sirdsklauves... nu, uzsitam keksam ar defu (elektroshoku tautiski), shis paarsteidzshi fiksi nk fibrillaacijas dabuu normaalu sirds ritmu un ripinamies uz vaajniicu...

Aizeju atvaljinaajumaa, atnaaku atpakalj- mani sagaida konfekshu turza un luugums paarrakstiit dokumentaaciju, ka nekaa taada nav bijis, keksam viss bijis ok, tik es jauna dura dziivu cilveeku (nez kaapeec koshi zilu un ar paarboliitaam aciim) ar straavu situsi...

Nu gan es biju nikna kaa lapsene... kkaac iiblis baidaas no darba zaudeejuma, jo dd sho iebiedeejis, ka darba inspekcijas viziite rezulteesies atlaishanaa... bljin, tev man piemineklis jaacelj, nevis man tevis deelj sevi par muljkji jaapataisa...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2015. gada 02. septembris, 21:22:38 »
Atnāk treniņtērpots melznis uz uzņemšanu. Tā un tā, klepojot kopš ziemsvētkiem (a tagad jau februāris, ķitvai kociņ), kaut kas kaut kur sānos vairāk uz muguru tā kā ieduras pa brīžam. Tiek izčamdīts un izklausīts - nekā diža neatron. Bet nu pa starpu visam rentgenbildi uzbildējam. A tur 14cm naža asmenis ribu kurvī... Kā uz ziemsvētkiem diži sadzērušies, bezfilmā izkāvušies, tā i pēc pāra dienām pie samanīšanas nākuši un pa darbiem izklīduši, tad atkal jaunsgads x 2 nosvinēts - atkal ar kārtīgu piedzeršanos. Kur tad tu šitāds iesi meklēt zāļotāju, gaida, kamēr rittīgi atskurbst...
Visus sakost!

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #10 : 2015. gada 03. septembris, 09:50:20 »
Motiivs- saindeeshanaas ar medikamentiem
Ierodamies, viirs sagaida kaapnees un saka, ka sieva (ap 55) korvalolschica, shodien 2 pudeliites izdzeerusi (tad veel bez receptes deva) un nu slikti

Virtuvee uz griidas pret pliiti seedus atstuteets sievietes kjermenis, koshi zilu seju, neelpo, bet pulss ir... galvaa fixi tinas filma par korvalola sastaavu un to, ka no taada fenobarbitaala daudzuma elpot nez vai nostaas...
Ok, jaaintubee... laringoskops riiklee, a tur- mandele, mandele un veel viena! mandele un nekaadas balss spraugas, nekaa.. saprotu, ka neko nesaprotu... pagraabju spailes, lai to lieku mandeli kur pabiidiitu un... izvelku pussardeli...

Taa ir, ja sardeles maajaas uz skaitu un piekjerts nedarbaa meegjini veselu noriit...

Smiekliigaakais bija apakshstacijaa, kad iesaaceeja sanitaare daliijaas emocijaas- staavu aiz muguras,  skatos- dr. Ineshuks nieri izvelk! (Nu, ir jau peec formas bik liidziiga)

PS paciente peec tam veiksmiigi izrakstiijaas no stacionaara, par iespeejamo neirologjisko defektu hipoksijas deelj, diemzheel, zinju man nav
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 03. septembris, 10:08:57 no ineshuks »

Atslēdzies Camma

« Atbilde #11 : 2015. gada 03. septembris, 10:13:03 »
Rīts pēc svētkiem...
Sēž apskates istabā uz pārsienamā galda subjekts... Bišku pālī...Sanitārs lavās gar sienu, līdzjūtīgi uz klientu noraugoties. Klients sēž, kūļā kājas (galds paaugsts), pīpo (vo, bļin!), viena roka pie galvas it kā ko domātu un apsvērtu. Jau veru muti brēkt sanitāram - kas par cūcībām ar pīpošanu? - tak šams tāds jokains. Nu lab, prasu klientam, par ko ta bāleliņš sūdzās? Da vot, dakter, ŠITAIS šļūc uz acīm, traucē BRAUKT... Skatos... un neticu savām acīm - pusgalvai āda atrauta un lāga uz galvas neturās, tiešām šļūc uz acīm... Kopš tā laika šarpejus uzlūkoju ar ļoti neomulīgu sajūtu...
Visus sakost!

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #12 : 2015. gada 03. septembris, 10:14:59 »
Par valodu barjeru

Delo bilo sensenajos laikos, kad murgu vaardaa vienotais dispecheru dienests veel nebija realizeejushi un zvani nonaaca savas pilseetas "aatrajos"

Dispechere atlaidusies, druzhka- feldshere pie vinjas galda pilda izsaukuma kartinju...
Zvans, jauna puisha balss otraa galaa
-hallo, aatraa paliidziiba klausaas
- mums... te... nu... asinjo...
- kas asinjo?
- mees... te... draudzene... vinja nevainiiga bija...
- kursh nevainiigs? Kaapeec nevainiigs? Un vispaar, kur ir juusu vecaaki???

Nesaprata mana druzhka, ka nevainiiga nav nje vinovataja...

Peec tam ilgi vinju apceela par sho...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #13 : 2015. gada 03. septembris, 10:25:40 »
Dzemdības.
Vecmāte tāda stērķelēta pirmo ulmaņlaiku būtne, bet labsirdīga un visnotaļ jaukums. Bija šai kundzei doma, ka saņemot bērniņu par viņa dzimumu vecākus jāinformē sakot "re, Dāvis piedzimis!" , vai "ooo, kāda smuka Anniņa!". Vārds tika ņemts no tajā dienā kalenderī atzīmētajiem vārdiem.
Kur bija kur ne, tīrā kurzemiešu pusē krieviete dzemdēt sagrasījusies. Viss nekas, mazulis parādās veselīgs un brašs. Vecmāte nekavējas pieteikt jauno dzīvību - "oj, kakoi Karlis u vas!". Dzemdētāja gandrīz no galda krīt, šai histērija, asaras šķīst "nu počemu karļik*, nu počemu karļik?"...
 * - karļik - punduris
Visus sakost!

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #14 : 2015. gada 03. septembris, 11:14:46 »
Gadaas ne nu biezhi, bet shad tad...

Pie durviim sagaida satraukts radu puulis... nomiris kaac nu tur rads- viirs, teevs, deels, bet mammai/meitai/sievai veel nav pateikushi... izsauc aatros, lai "uztaisa nomierinoshu poti",  un tad vinji pateikshot...

uz jautaajumu- ar kaadu pamatojumu es tagad ievelshos dziivoklii un kko shpriceeshu- atbildes parasti nav... bet jaadara man tas esot... kaa tad... kopsh kura laika sakrenjkjeeties par tuvinieka naavi kljuvis nenormaali...

Koleegje no taadiem trakajiem reiz tik ar policiju valjaa tika...