Autors Tēma: Teātra sezona  (Lasīts 40623 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies samtene

Re: Teātra sezona
« Atbilde #90 : 2015. gada 08. oktobris, 13:55:50 »
Samtene, es arī eju jaunnedēļ:) divi varianti - vai nu tu mani zini pēc skata vai arī nē.  Ja zini, tad divi varianti - tu pienāc klāt vai arī nē. Ja nezini , tad atkal 2 varianti - sarunājam, kā vienai otru atpazīt vai arī nē:)

Hm@, vai Tu vēlies virtuālo komunikāciju pāvērst uz reālās pusi? :)
Es nezinu, vai es Tevi zinu pēc skata... ja, izmantojot dedukcijas metodi, saliek kopā SAP lasīto un TV redzēto, varbūt, ka zinu arī  :blushing:

Atslēdzies hm@

« Atbilde #91 : 2015. gada 08. oktobris, 14:04:19 »
jā, vēlāk ierakstīšu, bet divos vārdos - patika, interesanti!

Atslēdzies hm@

« Atbilde #92 : 2015. gada 08. oktobris, 15:33:52 »
tātad -man bija ļotiinteresanti. Visu izrādes laiku.
Pats galvenais - redzēt/dzirdēt Raiņa tekstu. Un nevis klasiski patosainās deklamācijās, bet kā dzīvu normālu teksti, kā sarunvalodu gandrīz.
Spīdola tik skaista un spoža, Lāčplēsis  - man nemaz nebija pretenziju pret viņa gara mazspēju izrādes sākumā, teksti bija interesanti uzsvērti un pilnīgi atbilstoši šādam Lāčplēsim.

Kangars spožs, Koknesis - to gan žēl, tāds dundukiņš, tur man rokoperas štamps nebija pārvarāms, es gribēju Koknesi spēcīgu un varošu.
Melnais Bruņinieks, Lāčplēša pretmets, spoguļattēls, laba ideja.
Patika visi tie politiķi (ja pieņemam, ka visi viņu runātie teksti patiesi ir Raiņa vārdi , nevis režisora iedoma)

Kas man palika kā galvenais neatbildēais jautājums - kāpēc Spīdola kā traka iemīlējās Lāčplēsī, bez spoža prāta, bez runas prasmes, kas tik vien prot, kā vervelēt - Laimdota, Laimdota? Paņemt sev par kompanjonu cīņā par gaismu, to jā, droši vien viņa kā ragana zināja, kāds Lāčplēsim spēks un kāda varēšana, bet kāpēc iemīlēties?

Atslēdzies samtene

« Atbilde #93 : 2015. gada 13. oktobris, 16:13:55 »
vēl mazliet par Uguni un nakti.... Vispār, man prieks, ka visas izrādes ir izpārdotas, interesanti tikai, kā tie skolnieki tur uzvedas...

Kāpēc Spīdola iemīlējās Lāčplēsī?
Manuprāt, sākumā, kā ieraudzīja, jau viņa nemaz tā neiemīlējās. Tīri raganiski viņa gribēja, lai Lāčplēsis tajā sapnī ierauga viņu :), un liela bija viņas sievišķīgā vilšanās, kad parādījās Laimdota, ne viņa… Un tad jau tīri sievišķīgi raganiska vēlēšanās dabūt sev to, kas tā kā pieder citam. Un Lāčplēsis-dunduks, pat varbūt gribētu pakļauties Spīdolas valdzinājumam, tomēr savā taisnajā un primitīvajā domāšanā, kā viņam pateikts, ka Laimdota viņam nolemta, tā ne pa labi, ne pa kreisi :thinking: . Pieļauju, ka Spīdola tāpēc arī iemīlējās, ka viņš tāds taisnprātīgs, godīgs, nesavtīgs utt., pretstatā Kangaram un citiem mošķiem. Kamā citā tad viņai vēl iemīlēties :o . Bet tā ir man prozaiskā versija par tēmu…:)

Par Koknesi, jā, te jau viņš bija tāds Spīdolas klusējošais (padevīgi iemīlējies) čoms. Bet Rainis jau lugā Koknesim nav atvēlējis nekādu dižo lomu... Eposā viņš gan kokus nes, gan iet mācībā kopā ar Lāčplēsi, gan Laimdotu glābj, un beigās vēl apprec Spīdalu. Lugā, manis pēc, viņš varēja arī nebūt :).

Atslēdzies hm@

« Atbilde #94 : 2015. gada 13. oktobris, 16:57:14 »
Smuki pateici par Spīdolas iemeslu dabūt Lāčplēsi.....

Vai te neierakstīju , kā skolēni uzvedas? Man ir stāsts par šo.
Apsēžos, man līdzās klase, kaut kādi vidusskolēni, garāki par mani, puiši un meitenes, koķetē, man jau paliek bail, kā viņi uzvedīsies, ja jau būs jābakstās , jākoķetē,,,  skolotāja,fū, arī atnāk, bet - sēž rindu viņiem priekšā..  baidos tālāk - viņi nesarunāsies, bet bakstīsies, lūrēs telefonos..
Kas notika patiesībā?
Skolēni sēdēja kā pelītes (ok, otrajā cēlienā pārsēdās klases komiķis pie mums, tad bija pāris bakstieni) , telefonus neizņēma ne reizi, ideālie skatītāji! Bet man blakus sēdošie pieaugušie - man gribējās viņus nolinčot - meiča skaļi žāvājās, viņai iezvanījās telefons, tad bija jāsmejas, otrā pusē kundzīte dzēra, nometa korķi, vīrs kaut ko čukstējās ar viņu, bitīt matos....

Tā kā - kad otrajā cēlienā vidusskolēni drusku pabakstījās, viņiem neko pārmest nevarēja, jo pieaugušie idioti bija parādījuši sevi no sliktās puses....

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #95 : 2015. gada 13. oktobris, 17:09:22 »
Es nevaru iedomāties, ka teātrī jāsēž kā alvas zaldātiņam, ne pakustēties, ne nožāvāties, ne pačukstēt, ne padzerties.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #96 : 2015. gada 13. oktobris, 17:15:45 »
Varbūt, ka nav jāsēž kā alvas zaldātiņiem, bet mani besī, ka tiek čaukstināti konfekšu papīriņi, kaut kas skaļi apspriests, rakstītas īsziņas utt. Varbūt lielajā DT zālē nav tik traucējoši, un zviedzamajās izrādēs pat ir OK, bet mazajās zāles un nopietnajās izrādēs tas ir traģiski.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #97 : 2015. gada 13. oktobris, 17:29:20 »
Vai kādam laimējās ar biļetēm uz “Brodski “,JTR?
Man diemžēl ne  :cry:  SS pārdod, bet cena ...nu... nez ‘ :rat:

Atslēdzies Mango

« Atbilde #98 : 2015. gada 13. oktobris, 18:29:57 »
Šķiet, visi, kuri gribēja, iegādājās gan. Ja kāds pirktu, es arī notirgotu savas pa 900 eur.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #99 : 2015. gada 13. oktobris, 21:45:08 »
Ja pa 900 tad labas vietas, tad tik uz priekšu Mango!
Vienmēr esmu domājusi, kas ir tie cilvēki, kas uzvārās uz citu radošā potenciāla.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #100 : 2015. gada 14. oktobris, 09:32:32 »
Uzvārās uz ažiotāžu un to, ka biļetes pārdotas. Tas pats ar Dz.svētkiem, sporta čempionātiem utt. Ja pērk, ko tur nosodīt? Aitas un cirpēji.

900 ir sludinājuma cena, kas ceļo internetā, tā nav manis izdomāta.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #101 : 2015. gada 14. oktobris, 09:39:22 »
900 bija par 2, katra 450. Bet tik un tā.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #102 : 2015. gada 14. oktobris, 10:27:07 »
Jā, man arī žēl, ka es neesmu tāda šeptmane - es taču mierīgi varēju saklikšķināt un nopirkt tās biļetes un uzvārīties:)  Pie tam - bija taču divas pārdošanas reizes un otrajā jau bija skaidrs, ka šī prece ir ejoša un varēs biznesu taisīt:)

Man patika sludinājums - "Mainu 2 biļ uz BB pret vienistabas dzīokli, var būt arī Purvciemā vai Pļavniekos" :)

Samtene! Sorī! Man tavs teikums par to, ka esi gatava vērsties dzīvā komunikācijā paslīdēja darba dunā garām, tā arī vakar nesatikāmies! Tikai pēc izrādes atcerējos, ka arī tu biji! Nu, kā ir tā ir, gan citreiz!

Par izrādi Ciemiņi. Nebija tā , ka ar 100% aizrautību būtu sēdējusi visu izrādes laiku, bet kā šorīt secināju - pēc izrādes bija ļoti daudz domu. Tātad - iespaidoja. Un vēl esmu laimīga, ka redzēju Dumpi un Cauku lielās normālās cilvēcīgās lomās. Un Vimba , pretstatā kritiķu teiktajam , man likās ļoti labs un arī cilvēcīgs. Anta gan - zinu, ka viņa spēj notēlot ļoti daudzpusīgas lomas, šis nebija viņas paštēls, tieši tāpēc man žēl, ka režisore bija izvēlējusies tādu tēla konceptu, man Keita likās gauži pastulba.

Prieks, ka vecie aktieri iesaistīti izrādē, tikai žēl, ka bez vārdiem un lielākiem uzdevumiem:( jau otrā izrāde, kur "vecie" tādā mēmā korī tiek izlikti uz skatuves, arī Ugunī un naktī tādas pastaigas bija, bez lielas atbildības...

Atslēdzies samtene

« Atbilde #103 : 2015. gada 14. oktobris, 11:20:41 »
Samtene! Sorī! Man tavs teikums par to, ka esi gatava vērsties dzīvā komunikācijā paslīdēja darba dunā garām, tā arī vakar nesatikāmies! Tikai pēc izrādes atcerējos, ka arī tu biji! Nu, kā ir tā ir, gan citreiz!

Sorrī, hm@, es neizteicu gluži gatavību komunicēt dzīvajā, tas bija tikai jautājums par Tavu vēlmi to darīt :blushing: . Man tāda ideja nebūtu ienākusi prātē nekad  :) .

Atslēdzies samtene

« Atbilde #104 : 2015. gada 14. oktobris, 11:50:01 »
Man arī patika Ciemiņi.
Neesmu lasījusi nevienu recenziju, nu izņemot te Mango atsauksmi :). Mani arī aizkustināja, pat brīžiem līdz asarām. Vispār, izskatās, ka Sluckai bērnu un vecāku attiecību tēma šobrīd ir svarīga.

No pēdējā laikā redzētajām izrādēm par šo tēmu (Sluckas "Šis bērns" un Auškāpa "Ceļā uz mājām") tieši Ciemiņi mani saviļnoja un liek domāt visvairāk.

Jā, nu vecajiem jau tur ko darīt īsti nebija, toties viņi, tā teikt, iznesa lielu emocionālo vēstījumu :), tāpat kā Ugunī un naktī :)
Manuprāt, visi aktieri bija ļoti labi, nu Cauka un Dumpis jau vispār...

Bet interesanti, kad nokrita durvju rokturis, tas bija tā speciāli domāts, vai tā vienkārši bija skatuves būvnieku laža :) ? Es vienbrīd gaidīju, kad parādīsies Dumpis un salabos :), bet Aizupe tā eleganti vienkārši ielika to rokturi vietā :)