Autors Tēma: Teātra sezona  (Lasīts 40728 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

Re: Teātra sezona
« Atbilde #120 : 2015. gada 15. oktobris, 11:25:51 »
O.k., bet Tu tikai pieminēji, ka biji -nevari kko vairāk pateikt par saviem iespaidiem šajā izrādē ?

Atslēdzies Mango

« Atbilde #121 : 2015. gada 15. oktobris, 23:19:17 »

Atslēdzies hm@

« Atbilde #122 : 2015. gada 16. oktobris, 11:19:40 »
Paldies, Mango, ka atgādināji Āboluķoci! pārlasīju un arī atcerējos, ka pirmo reizi, kad lasīju, vēl pirms izrādes skatīšanās, man bija nepatīkamas emocijas par to fotogrāfiju - Vimba taču tāds nav, un, ja viņš tā izskatās, tad varbūt viņam ir jampampa loma, fū, nē, negribu tādu!  Pēc tam man piemirsās šī doma, gāju kā uz normālu izrādi un tagad , atkal ieraugot bildi, ZINU, ka tas fotografēts tajā skaistajā momentā, kad Cauka ir mirdzoša un jauna un Vimba sēž viņai blakus un tikai piespēlē un ar savu fonu palīdz skatītājam nonākt tai pārsteidzošajā "jaunības mirklī". Un viņiem tas izdodas!

Atslēdzies Mango

« Atbilde #123 : 2015. gada 21. oktobris, 11:50:57 »
Brodskis/Barišņikovs

Protams, es neesmu simtsprocentīga dzejas pārzinātāja, neaizmiegu vakarā ar Brodska dzejas izlasi uz spilvena, bet arī ne no tiem, kuri tika noraksturoti pirmajā recenzijā delfos, dažus no izvēlētajiem dzejoļiem es zināju, dažus zināju bez autora (bija pārsteigums), dažus dzirdēju pirmoreiz, tāds skatītājs ar priekšzināšanām.
Protams, esmu arī grēcīga būtne un bezgala sajūsminos, ka redzēju Barišņikovu dzīvē, iekšā viss trīc aiz sajūsmas, bet ārēji protams to neizrādu.
Izrāde ir dzejas vizualizācija, izcila, un uz mani tā iedarbojās meditatīvi, vienā brīdī konstatēju, ka neklausos dzeju, bet nolasu to no kustībām. Apbrīnojami, jo kustības nav pārdabiskas, ko nevarētu izpildīt kāds cits, tās ir dvēseles sajūtas.
Patīk man arī tāpat klausīties krievu dzeju, skaista valoda un intonācijas.
Izcils komplekts.
Protams, ir šis tas, kas režisoriski neuzrunāja, bet vakar noskatījos Hermaņa komentāru, un tas vairs neliekas būtiski.
No visām intervijām un sižetiem, šis visprecīzāk parāda, kāda ir izrāde un par ko ir izrāde:
http://ltv.lsm.lv/lv/raksts/16.10.2015-brodska-dzeja-barisnikova-izpildijuma.id58165/?utm_source=twitter&utm_campaign=news&utm_medium=admin_zinas

Atslēdzies samtene

« Atbilde #124 : 2015. gada 21. oktobris, 12:21:41 »
O.k., bet Tu tikai pieminēji, ka biji -nevari kko vairāk pateikt par saviem iespaidiem šajā izrādē ?

Ceļā uz mājām

Ja es varētu sadalīt ābolīšus pēdējā laikā redzētajām NT izrādēm par bērnu un vecāku attiecību tēmu, tad šī izrāde no manis dabūtu vismazāk ābolus :) . Pirmajā vietā es liktu Sluckas "Ciemiņus", otrajā -  arī Sluckas "Šis bērns", un pēdējā - Auškāpa "Ceļā uz mājām".

Nevar teikt, ka izrāde man galīgi nepatika, bet kaut kas tur līdz galam nesaslēdzās… Trūka tā viegluma, kam, manuprāt, vajadzētu būt komēdijās. Var jau būt, ka aktieri vēl īsti nebija iespēlējušies, biju uz otro izrādi.

Iespējams tāpēc, ka pierasts redzēt vieglākas un mobilākas dekorācijas, telpas iekārtojums man šķita par smagnēju priekš aktieru zāles, šķita, ka aktieri burtiski iespiesti starp mēbelēm. Šoriņs visu laiku sēdēja lielajā klubkrēslā, es no savas vietas viņu praktiski neredzēju, toties labi redzēju Zeļģi, kas sev atvēlētajā m2 uzturējās manā pusē :) .

Prieks, ka Rūdolfai liela loma pēc ilgāka laika, bet man vēl tomēr jutās “darbs apakšā”. Mani tracināja Ančevska teletūbija balss, iespējams, ka aktieris tā saprot sava tēla gejiskās izpausmes :) .  Āmanim un Melbārdim nelielas lomiņas, laikam tāpēc Melbārdis pēc 1.cēliena “noplauka” un nenāca klanīties :) .

Kopumā, man gribas teikt, ka Satisfakcija pagaidām ir un paliek labāka D.Auškāpa izrāde.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #125 : 2015. gada 21. oktobris, 14:31:10 »
Paldies, Samtene, par recenziju! Jādomā, vai gribu to noskatīties, jo biļetes vēl pagaidām stāv rezervācijā.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #126 : 2015. gada 21. oktobris, 15:17:58 »
Paldies, samtene, es arī tā svārstīgi par šo Ceļu uz mājām,,
Mango - man tā patīk lasīt, ko citi ( ne visi, bet tu noteikti!) par BB raksta! tik labas emocijas!
Starp citu - netīšām uzdūros šim - http://snob.ru/selected/entry/87491   fascinējoši!  Tikpat plūdeni kā tas jaunais džeks... tik pat viegli pieceļas kājās no zemes.. šķiet - kaut ko tādu es gribētu redzēt uz skatuves tuvumā, nē, ne jau Brodskī, bet vēl kādā iestudējumā...

Norezervēju sev uz Ziloņa dziesmu,,, Mango, tu redzēji, vai ne? Pastāsti kaut ko!  Šovakar man Frankenšteins, beidzot!

Atslēdzies samtene

« Atbilde #127 : 2015. gada 21. oktobris, 15:29:50 »
Paldies, Samtene, par recenziju! Jādomā, vai gribu to noskatīties, jo biļetes vēl pagaidām stāv rezervācijā.

Mani nevajag baigi ņemt vērā :)
Man nav gadījusies neviena profesionāļa recenzija par šo izrādi, tiesa gan, neesmu arī īpaši meklējusi, un tagad arī nemeklēšu :)

Atslēdzies samtene

« Atbilde #128 : 2015. gada 21. oktobris, 15:34:04 »
Šovakar man Frankenšteins, beidzot!

Frankenšteins, pareizāk sakot, Radība vakar bija tik labs!

Atslēdzies Mango

« Atbilde #129 : 2015. gada 21. oktobris, 15:53:09 »
Ziloņa dziesmu redzēju vakar. Uzrakstīšu, kad norims emocijas. : )

Brodskī nav tā, kā tajā klipiņā, nesaceries, hm@. : )

Atslēdzies hm@

« Atbilde #130 : 2015. gada 21. oktobris, 15:59:58 »
Zinu, ka Brodskī nedejo un tā nekustas. Bet gribētos kādu tādu lietu redzēt, kur viņš dejo/kustās.

Vakar bija ģenerālis Avantūrista grēksūdzei, Neesmu vēl izlēmusi vai iet drīz vai vēlāk.. Gruzdovs tomēr drusku biedē, atzīšos. Pēdējā laikā galīgi tādas nekādas izrādes... Toties norezervēts uz Cilvēku, kas smejas - tur Kasparam Aniņam iedota liela loma, ļoti turu īkšķi, lai viņš parādītu un pierādītu sevi! Vispār NT dod jaunajiem šosezon iespēju - Siliņš Avantūristā, Aniņš - Cilvēkā, Celms ( tas puisis no Eirovīzijas)- Svina garšā būs.. Bet Melbārža/Ančevska paaudze nolikta maliņā un arī no Luizinika/Vimbas/Āmaņa kursa tikai Grasbergam lomas un daudz..

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #131 : 2015. gada 21. oktobris, 20:13:35 »
Grasbergs man ļoti patika Ugunī un naktī, bet citādi tajā kursā man daži patīk labāk, piem.Vimba un Kļavinskis. Un vispār man nepatīk pieeja, ka vienam sāk dot visas galv.lomas pēc kārtas, kā tas bija Dailē ar Rēziju vai Nevarausku...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #132 : 2015. gada 29. oktobris, 15:22:01 »
Man šodien liela diena, Equus, tāpēc ātri jānokārto parāds par Ziloņa dziesmu, arī tāpēc, ka šīs izrādes salīdzina, un vakarā, iespējams, vairs nevarēšu "objektīvi" spriest.

Tātad, man liktens sastājās tā, ka ZD skatījos pirms E, un kā runā, šī ir jau 3. izrāde par psih.klīniku DT, nu un? : )
Trilleris, nu, manā izpratnē ZD ir spraiga sižeta izrāde, iespējams, saistošāks liksies ar detektīviem netrenētiem prātiem, kā es, jo, kamēr citiem viss jau bija skaidrs pusē izrādes, man nebija skaidrs nekas līdz pēdējai minūtei, tāpēc man bija aizraujoši, biju stāstā iekšā par 100%, un visu laiku domāju, kur ir āķis, kā tas beigsies, es biju reālā šokā beigās. : )
Aktieri spējīgi - stāstīt, pakāpeniski palielināt tempu, uzturēt intrigu, izspēlēt kulmināciju.
Jā, nu, grūti tie momenti, kad atklājas iemesli, nervus pamatīgi pašūpo, ir ko turēt, smagi..
Man patika izrāde.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #133 : 2015. gada 29. oktobris, 15:37:06 »
ak laimīgā, tev pirmoreiz Equus!  (tāpat kā Ugunsgrēki - tur pirmā reize ir vnk neizdzēšama) Gaidu mirkli, kad gribēšu iet otrreiz, tagad nupat uz 6.janv sāka pārdot, bet es laikam nākamā tirgošanas reizē pirkšu.:)
Uz ZDz man nu jau izpirkta biļete, izrādījās, pavisam negaidīti, ka tieši uz manu datumu, 11.nov, ar Skatītāja karti ir 50% atlaide!  Vēl zāles pēdejās trijās rindās biļetes ir, varat izmantot iespēju, ja ir Skatītājkarte! (Bet šo atlaidi es NEKAD nepamanu, vismaz man viņi nesūta informāciju, tā kā manās acīs šis ir reāli slepenais piedāvājums:) )

Runājot par detektīviem - es Ugunsgrēkos necentos neko secināt/domāt uz priekšu/štukot, es ļāvos, lai mani izrāde ved tas bija fantastiski!

Atslēdzies hm@

« Atbilde #134 : 2015. gada 29. oktobris, 15:44:34 »
1) Mango - tad tev , atsaucoties uz blakus tēmu, šodien būs iespēja Sub. redzēt!

2) Kam interesē - piefiksējāt šo interesanto Dailes t ideju?
http://www.dailesteatris.lv/featured/50

Mani divas trešdaļas ļoooti interesē!