Autors Tēma: Teātra sezona  (Lasīts 40703 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nāra

Re: Teātra sezona
« Atbilde #210 : 2016. gada 02. maijs, 19:13:33 »
Pāris vārdi par "Vaideloti". Pieklājīgi uztaisīta izrāde, bez nekādiem modernizējumiem. Pirmais cēliens bija ļoti labs, kad tas beidzās, pat biju par to pārsteigta, cik labs. Darbība tā lēni kāpnājās, līdz riktīgi uzkurināja kaislības. Izrādās, ka šo lugu nebiju lasījusi(laikam skolā nebija jālasa?), tāpēc viss bija nezināms un visvairāk man prātus jauca, kur tad ir Vaidelote, ja galvenās varones sauc citādi :D Tas man bija atklājums, ka vaidelote nav vārds, bet gan ...hmmm...kā to nosaukt - amats, nē, nu, kā augsta čina vai svēto svētā un citu likteņu lēmēja.
Otrais cēliens nebija tik aizraujošs, bet arī nebija ne vainas. Patika dziesmiņa"Mēness starus stīgo...", ļoti jauki skanēja. Aktieri nospēlēja ļoti pieklājīgi tādā labā kopansamblī.
Tāds mans nespeciālistes vērtējums :)

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #211 : 2016. gada 09. maijs, 00:50:26 »
Palasīju šodien vecās kastes tēmas par "izredzētajiem". Kā ir, Narcise, tiešām tā arī nenoskatījies šo izrādi, no kuras aizgāji pēc 1.cēliena? Mani nevienu brīdi netraucēja lamuvārdi, nevienu!!Tie likās tik dabiski, tik organiski. Nedzirdu tādus apkārt, pati nelietoju, bet nevienu brīdi nejutos neērti. Izrāde bija ar saviem kāpumiem un kritumiem, bet lika padomāt...gan jau katram kas cits aizķeras. Man vislabāk patika 2.cēliens un tiešām nemanīju nevienu cilvēku, kurš pamestu zāli(kā bija muhas tekstā sapā). Smieklīgi arī bija, ka Dzelzis un Grūbe pirms izrādes staigāja pa zāli un visko gvelza, daži nesaprata, kas viņi ir, citi bija pārsteigti, kad sejās ieskatījās. Sapratu, ka šis un tas laika gaitā  ir izmests, par ko lasīju recenzijās(Dana dziedot Es dziedāšu par tevi tēvuzeme). Un, hm@, palasot veco tēmu - kurā lomā tad bija paredzēts Valdis Liepiņš?
Saprotu jau, ka jums jau tas viss pagātnē :), tikai man pirmizrāde.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #212 : 2016. gada 09. maijs, 09:35:01 »
1) priecājos, ļoti priecājos, ka Tev, Nāra , patika!
2) Valdim Liepiņam bija mazlomiņa paredzēta - viens no šoferiem. Pēc ģenmēģa viņu aizstāja Skrastiņš ( tā laika vienīgais vislabākais ielecējs lomā, tagad zinu, ka ir arī  otrs vislabākais - Andžāns) un tad vēlāk mierīgā garā Auziņš ienāca šajā lomā. ( ja kas - vakar Gaudiņa vietā bija Kārlis Zāle, tāpēc viņš putroja kustības, ja pamanīji. Tekstu nē, to pēc eksemplāra runāja, bet līdz ar to tas skanēja citādāk, jo Gaudiņš jau sen improvizē:) )
3) par dziesmu - bija gan, arī šoreiz. Tikai ļoti nesaprotami nodziedāja un skaļās mūzikas foniņa, pat es knapi sapratu, tikai tāpēc, ka klausījos .
4) Katrreiz ar nerimstošu prieku skatos Vidža ainas, Šoreiz vispār - publika bija gatava aplaudēt pie katras mizanscēnas viņam:)

p.s. Rēcīgi, nav cita vārda, tiešām rēcīgi - šī nebija pēdējā izrāde:) Pāris dienas pirms izrādes mājas lapā pazuda vārdi - pēdējā izrāde. Acīmredzot pārskatījuši savus spēkus un nolēmuši vēl spēlēt. Bet tas tiešām nav viegli galvenās lomas aktierim... 

Atslēdzies samtene

« Atbilde #213 : 2016. gada 09. maijs, 14:44:01 »
p.s. Rēcīgi, nav cita vārda, tiešām rēcīgi - šī nebija pēdējā izrāde:) Pāris dienas pirms izrādes mājas lapā pazuda vārdi - pēdējā izrāde. Acīmredzot pārskatījuši savus spēkus un nolēmuši vēl spēlēt. Bet tas tiešām nav viegli galvenās lomas aktierim... 

Nu re, ko es teicu :) ne vienmēr var ticēt rakstītajam :)
Viegli tas nav aktieriem, bet, domāju, kaifīgi spēlēt, ja zāle dzīvo līdzi. Nebūtu rakstīts pēdējā, varbūt vēl nebūtu gājusi, bet vakar bija tiešām labi pavadīta diena! Ak, Dzelzītis :clap:

Redzēju kaut kad sākumā izrādi, un tagad (cerams, ka ne pēdējo :) ) Jāsaka, ka abas izrādes atšķīrās. Kaut vai tā pati Dzelmes varone, pirmajā reizē, ar blondajiem matiem šķita tāda maigāka un trauslāka, līdz ar to viņas kritiens traģiskāks, šajā izrādē viņa man jau sākotnēji šķita tāda skarbāka. Ozoliņa man patika labāk par Ermali, ak jā, un Vidzis bija riktīgi labāks kā sākumā, manuprāt.

Ka Dzelzītis un Grūbe staigātu pa zāli, neredzēju :) (nu labi, pēdējā brīdī atnācām), bet katru reizi atgriežoties zālē no starpbrīža, man garām spraucās Vidzis :) arī laikam izklaidēja zālē palikušos.:)

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #214 : 2016. gada 09. maijs, 17:28:30 »
Dzelzītis un Grūbe staigāja pa zāli kādas minūtes pirms sākuma,kad vēl kāds meklēja savas vietas un arī vestibilā pirms tam grozījās un tērgāja,kāpēc nelaiž zālē iekšā. Vislabākās bija cilvēku sejas,kad viņi atpazina,bet bija arī kas neatpazina un varēja redzēt, ka domā - kas tie par muļķiem.
Es sēdēju labajā pusē, nez,tie,kas sēdēja kreisajā, redzēja Grūbes daiļo dibenu un izģērbšanās skatu pirms dušas, kā arī Vandala olu cepšanu?
Pārsteidza,ka cilvēki smējās tur,kur man gribējās vnk klausīties (par Čingizhanu un Jēzu).
Es uz Žagaru gandrīz nemaz neskatījos, bet laikam vajadzēja
Segliņu pazinu ne uzreiz.
Es te par ārējo,bet pēc šīs izrādes jādomā vēl tagad.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #215 : 2016. gada 09. maijs, 21:55:01 »
Nāra, Nāra, pastāsti vēl par to brīdi pirms laida zālē iekšā! Kurā pusē tur puiši tusēja, ko izpildījās? Es parasti tik vien redzu kā atpakaļ skatoties pār plecu:)

Par Žagaru- tad tev jāiet vēl! Protams, ka 1.reizē ir tik daudz kas, ka uz Žagaru nesanāk skatīties, bet viņš ir izcils partneris.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #216 : 2016. gada 09. maijs, 22:30:55 »
Nu,es ierados un pabrīnījos,ka visur pilns ar cilvēkiem un ka zāle ciet.  Tad  garderobē netālu no kafejnīcas durvīm uzradās Dzelzis un sāka bļaustīties,kas tā par kārtību,ka nelaiž iekšā un vēl kādus tekstus. Daži vēl tur ar viņu selfijus uztaisīja. Es jau arī biju pakāpusies augstāk un visu nedzirdēju  :(
Labs bija,ka viens pāris skatās biļetēs un meklē vietas,pienāk Dzelzis,paņem biļetes un sāk kko skaidrot,šie klausās, tad ieskatās sejā un tā mīmika un pārsteigums ,kad pazina  :rofl:

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #217 : 2016. gada 09. maijs, 22:44:14 »
Palasīju šodien vecās kastes tēmas par "izredzētajiem". Kā ir, Narcise, tiešām tā arī nenoskatījies šo izrādi, no kuras aizgāji pēc 1.cēliena? Mani nevienu brīdi netraucēja lamuvārdi, nevienu!!
Atbildot uz Tavu jaut. -tā ir sena vēsture, Nāra ! :) Izrādi noskatījos pēc tam vēl 2 reizes un pilnībā.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #218 : 2016. gada 10. maijs, 09:29:57 »
sāka bļaustīties,kas tā par kārtību,ka nelaiž iekšā un vēl kādus tekstus. Daži vēl tur ar viņu selfijus uztaisīja.

Ciik feini:) Tas kā kompensācija tiem, kas sēž zāles augšpusē, lai arī viņiem būtu feina klātesamības sajūta! Un tiem, kas kreisajā malā. Jo viņi vienmēr iet pa kreiso maliņu.

Bet par iekšā nelaišanu - tur kaut kāds strjomiņš bija, iekšā laidēj meitene skraidīja drudžaini, kaut kam zvanījās, pēc tam bez dažām septiņos dzirdēju, ka telefonā teiica, ka "tad pēc desmit minūtēm."  Vēlāk izteicām minējumu, ka tas bijis sakarā ar Gaudiņa aizvietotāja meklēšanu, jo Zāle reāli izskatījās tāds, kas tikko atskrējis un tekstu iemācījies (bet normāli iemācījies, par tekstu nekādu pretenziju. Dejiņas gan bija švakāk :) )

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #219 : 2016. gada 10. maijs, 11:57:28 »
Augšai  bija laba klātesamība,jo abi skraidīja pa eju zālē pirms izrādes un pamatā pievērsās aizmugurei,es tik grozīju galvu un skatījos atpakaļ, bet tekstus nedzirdēju  :(

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #220 : 2016. gada 10. maijs, 19:07:33 »
Ļoti gribas "Laulības dzīves ainas" redzēt, grāmata patika un filma kā pa miglu prātā. Varētu būt laba.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #221 : 2016. gada 10. maijs, 23:49:21 »
Bet es biju uz "Frankenšteinu" šovakar - kopumā labi, bet pirmā daļa noteikti labāka, otrajā kaut kā man visas ainas nesalikās vairs tik labi kopā...

Grūbe neapšaubāmi labs!

Lūk, ko es nezinu, vai bērni ir jāiesaista pieaugušo izrādē...

Atslēdzies hm@

« Atbilde #222 : 2016. gada 11. maijs, 09:21:28 »
1) fiasko -Grūbe vakar nebija "beikts"? Neizskatījās švaks? Ceru dzirdēt atbildi, ka bija viss pilnīgi labi. Jo Izraidītajos viņam kaut kas nebija īsti labi, tā jau to redzēt nevarēja, bet bija viens moments maliņā un otrs pie Dzelmes stiepšanas, kas liecināja - īsti ok nav.

2) Nopirku uz Laulības dzīves ainām. Izšķirošais faktors bija Žagars kā galvenais tēls. Tad palasīju arī sižetu (filmu laikam neesmu redzējusi)- vīrs pēc x gadu laulības aiziet pie jaunākas sievietes. Mums sievu spēlēs Ķuzule, bet jauno sievieti - Nevarauska. Domāju, kā tad tā, N taču drusku vecāka par Ķ, tad papētīju Bergmana filmu - tur tieši tāpat - Līva Ulmane ir drusku jaunāka par to aktrisi, kas spēlēja jauno mīļāko. Tātad tas ir jau oriģināldarbā:)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #223 : 2016. gada 11. maijs, 12:28:51 »
Man bija biļetes uz LDZA, bet atdevu laicīgi, jo ieplānojās kas cits. Pēc tam pastāstiet, vai nav pārāk salkani un atkal Žagars tēlo liktenīgo vīrieti. : D

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #224 : 2016. gada 11. maijs, 13:04:43 »
Tur nekā salkana nav,vismaz grāmatā.  Kas laulībā vsp var būt salkans  :rofl:
Es tikai brīnos, ka izrāde ir lielajā zālē, neliekas piemērots formāts