Autors Tēma: Teātra sezona  (Lasīts 40686 reizes)

0 lietotājiem un 2 viesi lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Re: Teātra sezona
« Atbilde #225 : 2016. gada 11. maijs, 13:19:19 »
Pirms 100 gadiem Laulības dzīves ainas redzēju Nacionālajā teātrī, mazajā zālē. Galvenās lomas spēlēja Ināra Slucka un Zigurds Neimanis. Bija laba izrāde, cik nu tāda pusaudze kaut ko varēja saprast par laulības dzīvi, bija drīzāk šokējoši, ne salkani. Filmu arī vāji atceros, pārāk agrā jaunībā skatīta.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #226 : 2016. gada 11. maijs, 16:11:11 »
Nosaukums jau vien ir salkans. Un sižets, kā no cāļa repertuāra. Vispār es ļoti nobrīnījos, ka R.V. ko tādu iestudē. Filma nebija ar Strīpu? Vai tā cita filma ar tādu pat sižetu.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #227 : 2016. gada 11. maijs, 16:18:21 »
haha, es padomāju un sapratu, kuru filmu tu domā:) Nesen bija pa TV - Merila Strīpa bija ainavu dizainere, viņas eksvīrs bija Alekss Boldvins, kuram bija nenormāli kārna un aktīva mīļākā un hiperaktīvs puikiņš. Bet pirmās sievas daudzie bērni bija kārtīgi audzināti un visnotaļ forši. Ļoti pamācoša un Pirmo Sievu klubiņu pozitīvi ietekmējoša filma. Ceru, ka Bergmana slavenā filma ar tolaik slaveno Līvu Ulmani galv lomā ir klasikas šedevrs un megaslavena, vismaz manā padomju bērnībā un jaunībā pieaugušo vidū bija slavena.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #228 : 2016. gada 11. maijs, 16:23:14 »
Sajaucos garajā pēdējā teikumā - sāku ar "Ceru, ka....  " - gribēju teikt, ka ceru, ka nebūs salkana.

p.s. Bet no otras puses - mēs esam pelnījuši skaistas izrādes par salkanu mīlestību! Mums reāli trūkst varoņa teātrī! Mums nav izrāžu, kur galvenajā vīriešu lomas tēlotājā varētu neprātīgi iemīlēties ( par sievieškārtas varonēm nezinu, mani tas īsti nesatrauc). Bet tāpēc es būtu gribējusi, lai Bonijā un Klaida mums būtu seksīgi superīgs Klaids ( un ļoti ceru, ka kaut drusku ir), Rondo mani fascinē ar to, ka tur ir tāda varoņa iezīmes ( tā klasiski iemīlēties nevar, jo tur tie varoņi ir vairāki), Milēdijā, kur gaidīju d'Artanjanu, tāds nebija. Tā`pec arī LDzA esmu gatava gaidīt Galveno Mīlētāju - salkanu, iemīlējušos un seksīgu! :)

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #229 : 2016. gada 11. maijs, 16:37:20 »
Eu nu,dāmas,lai nu kur,bet Laulības dzīves ainās nav ne smakas no salkanuma, tur ir kaislības un skaidrošanās un kautiņi, naids un sekss...Un viss tā forši psiholoģiski niansēti.  Kad lasīju,tad biju sajūsmā,bet tas bija stipri pasen.Būs jāizrok no grāmatskapja.
Mango,Tu laikam esi ļoti jauna, ja tā spried par Bergmanu un domā, ka viņam var būt kas salkans vai holivudisks.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #230 : 2016. gada 11. maijs, 16:43:55 »
Nu man jau arī gribētos teikt, ka LDZA nav salkani. Vai galvenajā varonī varētu vajadzēt iemīlēties? Nu, nezinu....

Man kā Broņai, atceros sen atpakaļ redzējusi NT aktieru zālē šo, Slucku atceros, bet vīriešu lomas tēlotāju nudien nespēju atsaukt atmiņā, tiešām tas bija Neimanis?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #231 : 2016. gada 11. maijs, 19:15:08 »
Nosaukums jau vien ir salkans. Un sižets, kā no cāļa repertuāra. Vispār es ļoti nobrīnījos, ka R.V. ko tādu iestudē. Filma nebija ar Strīpu? Vai tā cita filma ar tādu pat sižetu.

Ak kungs, Mango, tava nezināšana kino klasikas jomā ir vienkārši šokējoša. Tas tev par Iziju..hi, hi..

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #232 : 2016. gada 11. maijs, 19:24:16 »
Sajaucos garajā pēdējā teikumā - sāku ar "Ceru, ka....  " - gribēju teikt, ka ceru, ka nebūs salkana.

p.s. Bet no otras puses - mēs esam pelnījuši skaistas izrādes par salkanu mīlestību! Mums reāli trūkst varoņa teātrī! Mums nav izrāžu, kur galvenajā vīriešu lomas tēlotājā varētu neprātīgi iemīlēties ( par sievieškārtas varonēm nezinu, mani tas īsti nesatrauc). Bet tāpēc es būtu gribējusi, lai Bonijā un Klaida mums būtu seksīgi superīgs Klaids ( un ļoti ceru, ka kaut drusku ir), Rondo mani fascinē ar to, ka tur ir tāda varoņa iezīmes ( tā klasiski iemīlēties nevar, jo tur tie varoņi ir vairāki), Milēdijā, kur gaidīju d'Artanjanu, tāds nebija. Tā`pec arī LDzA esmu gatava gaidīt Galveno Mīlētāju - salkanu, iemīlējušos un seksīgu! :)

Nu nav tur salkanas mīlestības. Gribēju jau rakstīt - nemaz neceri. Bet tad atcerējos, ka mūslaiku režisori jau visu ko var nonivelēt, kā to apliecina Saplēstās krūzes ekranizējums.

Ja par to seno iestudējumu, tad Zigurds Neimanis bija ļoti vīrišķīgs vīrietis, toreiz vēl tumšiem matiem un bārdu, jā, viņš izstaroja tādu vīrišķu spēku un seksapīlu. Ināra Slucka man tajā laikā nepatika, pareizāk sakot, viņas balss, bet lomā viņa bija laba. Tur arī bija kautiņu skati, arī tādas laulības dzīves ainas.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #233 : 2016. gada 12. maijs, 11:52:58 »
Neesmu iedziļinājusies, kas tiek iestudēts.
Pieklājības pēc apskatījos. Nē, tādu filmu redzējusi neesmu. Es zinu, kas ir Bergmans, bet, vai man vajadzētu būt redzējušai visas filmas, ai dont sink so.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #234 : 2016. gada 12. maijs, 13:31:22 »
Turp.

Vēl, ko atcerējos, kāpēc es tā neieinteresēti par jauno izrādi, reiz jau Dailē bija izrāde - Mazie laulību noziegumi, ar Ķesteri un Rēziju. Patika. Sižets cits protams, bet arī bija emociju trilleris un gaspačo. : )

Atslēdzies hm@

« Atbilde #235 : 2016. gada 12. maijs, 15:32:24 »
Man toreiz tie Mazie laulību noziegumi nepatika. Tas bija periods, kad pēc manas nelielās aizrautības ar ĢĶ uz Kaligulas un sekojošo dažu izrāžu laiku, man sākās viņa neciešanas periods. :)

Atslēdzies samtene

« Atbilde #236 : 2016. gada 12. maijs, 17:33:41 »
Vēl tikai dažas izrādes, ko šosezon noteikti vēl gribētu redzēt, un tad viss, jātaisa sezonas rezjumē  ;)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #237 : 2016. gada 12. maijs, 23:43:42 »
Vakar biju uz Ak, tētīt. Pelnīti slavēta, izcils dramaturģiskais materiāls, uzvesta labi un precīzi, Valdis Lūriņš izcils, tāds ļoti īsts. Ditai man kaut kas pietrūka, bet pārējie aktieri perfekti atbilda saviem tēliem. Īsti nevaru pateikt, vai manas pretenzijas ir pret Ditu vai arī pret autora doto var ņas varones izturēšanis un to, ka edmu nesapratnē par to Lodonu/Parīzi.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #238 : 2016. gada 13. maijs, 08:49:48 »
Man vēl plānā šosezon Mīla zem gobām, ak, es ģībstu no tās mūzikas, Meistars un Margarita un Grānātu krāsas aproce. Kas Jums?

Atslēdzies hm@

« Atbilde #239 : 2016. gada 13. maijs, 09:04:32 »
Man 27.maijā ir atkal M.Butterfly, bija domāts, ka šī nu gan būs pēdējā, bet šoreiz ir liela varbūtība, ka tomēr paliks repertuārā ( uz Izraidītiem es liku, ka 90%, ka ir pēdējā reize, šoreiz gluži pretēji - man personīgi šķiet, ka neņems nost :)  nu redzēsim)

Šovakar uz Ģertrūdes teātra "3 musketieri. Uz austrumiem no Vīnes" - tas ir projekts, kopīgs Somijas teātrim ar ĢIT, aktieri somi, režija, video, teksta apstāde - mūsējais. Doma ļoti interesanta, par musketieriem, kas nonākuši mūsu gadsimta austrumeiropā, izrādes šosezon tikai šodien, rīt . Teksts angliski, bet ar titriem un citiem tulkojumiem. (šī bija reklāma! neapmaksāta!)

ā, un iešu uz Spanovska ballītes 2.daļu - pagaidām esmu mērķauditorija šitādiem aktieru impropasākumiem ar jokiem un dziedāšanu.

Un vēl šosezon plānoju iet uz "Pēc beigām" - tā būs NT mazās zāles izrāde, Sīļa režija, divi aktieri - Krūzkops un Botmane.  Noslēgumā, protams, Skroderdienas, ja nepārdomāšu :)