Autors Tēma: Teātra sezona  (Lasīts 40614 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

Re: Teātra sezona
« Atbilde #315 : 2016. gada 14. jūnijs, 11:30:58 »
Es biju piektdien (otrais koncerts). Ja godigi, nevarēju vien sagaidīt beigas, kaut gāju ar ļoti labu noskaņojumu un cerībām par izdevušos pasāķumu.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #316 : 2016. gada 14. jūnijs, 11:40:53 »
nja, man bija cerība, ka otrais un trešais ir labāki/nostrādātāki.  Nē, trešais noteikti bija labs, skatos bildes, daudz aktieru, savējo...

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #317 : 2016. gada 14. jūnijs, 13:30:08 »
Mīļā, kas turr daudz var atšķirties, ja izrādes scenārijs un sastāvs viens un tas pats ! (Par balli pēc izrādes nevaru spriest).

Atslēdzies hm@

« Atbilde #318 : 2016. gada 14. jūnijs, 14:10:00 »
Nu klausies, `tā taču ir improvizācija. Ir iezīmēti atslēgvārdi, daži "obligātie stāsti", pārejas momenti, apmēram pulksteņi. Ja kādam iešaujas prātā laba doma, tad to var spert vaļā. Pirmajā vakarā saprot, ka īsti diži nebija, secina, ka ir jāpaplidina, piedomā klāt.  Seniori dziesmu samēģina labāk, lai varētu nodziedāt visus vārdus. Tā kā viennozīmīgi, otrais ir jau labāks. (tā kā - ja gribi iztēloties, kāds bija pirmais, atņem drusku nost no sava:) )

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #319 : 2016. gada 14. jūnijs, 14:13:32 »
Ne mums zināt, cik tur bija improvizācijas un cik iestudēts. :)
Pag.gadā biji uz pirmo ? Es nē, bet dzirdēju, ka bija labāk.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #320 : 2016. gada 14. jūnijs, 17:28:30 »
Jā b es biju uz pirmo ari pagājšgad. Bija labāk viena ienesla dēļ- mums bija Prāta vētra. Bākamajos Paula un Busulis, kas ir neslikti, bet ... :)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #321 : 2016. gada 15. jūnijs, 01:22:11 »
Diez vai tamlīdzīgu balagānu gribēšu skatīties atkal. :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #322 : 2016. gada 22. jūnijs, 11:13:53 »
Nav neizsakāmi, ir vārdos izsakāmi brīnišķīgas šīs Skroderdienas!! :)  Pēc pirmā cēliena iznācām no zāles un konstatējām, ka vaigi saspringti no nemitīgā muļķīgi laimīgā smaida visa cēliena garumā:) un tā sajūsma, kad atveras durvis un ienāk Dūdars- Ančevskis un tu saproti - būs izdevusies izrāde!  (ka Rūdis būs Vimba, bija skaidrs jau pirmā mirklī, kad otrs aktieris sēdēja mājas gariņos)

Narcise jau pieminēja, ka Rūdis ir labs, bet es teikšu - trio ir izcils tieši tādā salikumā - jaunā sastāva Ieviņa un Kārlēns ( Sebre un Siliņš) un "vecā" sastāva Rūdis (Vimba). Pirmo reizi manā Skroderdienu vēsturē tas nolasījās kā sētas jaunieši, govju gane un palīgpuisis, mazpadsmitnieki, un atbraukušais skroderzellis, kurš reāli ir pāris gadus vecāks, tāpēc jau smēķē, viņam arī "tādas mazākas ne pārāk patīk", izmēģina laimi ar Elīnu un Zāru, vedina klātlīpošos sīkos uz nedarbiem. Pirmo reizi tā bija, parasti tādi vienaudzīši ņēmās un nebij saprotams, kāpēc Rūdis piecērt Elīnai utt.

No jaunā sastāva vienīgais mīnusiņš šīssezonas Zārai - galīgi neredzama, vai nu neiejutusies vai kas, bet galīgi viņas nav uz skatuves. Misāni varēja redzētarī , kad viņa neko nerunāja. Te publika līksmo par Joski un Ābramu, applaudē viņiem, bet Zāras tur nav. Lai arī "Mans Josiks arī dabūs līgavine" :)

Ikgadējā alus/siera ēšana bija un saadziedāšanās arī, tikai jateic , šogad tāda vāja, jo publika laikam muka mājās, jo sākās septiņos, nākamā diena darbdiena ( parasti 22.jūnijā sākās sešos, tad lielās brīvdienas, tagad dēļ Druvienas mainīts datums)., aktieriem arī šis nebija lielais noslēgums. Muzikantu blice spēlēja , tauta padejoja, direktora deja ar Antoniju bija, bet tāds lielais UH tiek taupīts Druvienai:)

Atslēdzies dip

« Atbilde #323 : 2016. gada 27. septembris, 14:04:00 »
Vakar biju uz "Svina garšu". Šodien varu teikt pilnīgi noteikti - izrāde man ļoti patika. Bet tas ir šodien. Vakar, skatoties izrādi, tākā nevarēju īsti ierubīties. Izņēmums ir pēdējās 2 minūtes. NEKO TĀDU es neesmu piedzīvojusi nevienā izrādē. Likās, ka tūlīt nosmakšu, jo baidījos tā paskaļāk elpot.

Pēc tam, ejot mājās, pārdomāju. Un arvien vairāk un vairāk man šī izrāde iepatikās. Sēdēju 14.rindā. Noteikti iešu otro reizi, bet biļetes meklēšu 5.-6.rindā. Lai redzētu mīmiku. Un arī mazliet labāk dzirdētu:) Man patika izŗādes uzbūve (jā tā to sauc) - video, grāmatas lasīšana. Lasīšana tur, kur ar tēlošanu sanāktu pliekani.  Celms - manuprāt, izcils.

Grāmatu neesmu lasījusi. Bet par šo tēmu, savukārt, lasījusi esmu ļoti daudz. Tā kā atklājums man nebija.

Viss. Joprojām esmu izrādes varā. Punkts.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #324 : 2016. gada 27. septembris, 16:32:40 »
NEKO TĀDU es neesmu piedzīvojusi nevienā izrādē. Likās, ka tūlīt nosmakšu, jo baidījos tā paskaļāk elpot.

To laikam sauc par mākslas spēku :).

Atslēdzies Šerija

« Atbilde #325 : 2016. gada 28. septembris, 18:37:15 »
Es vakar atklāju sezonu ar "Antigoni"! Spēcīgi! Doveika, Grasbergs, Bērziņa - izcili!

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #326 : 2016. gada 02. oktobris, 18:57:34 »
Sestdien Valmierā noskatījos jauno VDT izrādi "Muiža kaņepēs". Domāju, ka savā ziņā paraugs, kā mūsdienīgā  režijā iestudēt klasiku. No 3 VDT Rogas iestudētajām izrādēm -  Zojkina kvartjira, Meistars un Margarita un šīs, pēdējā patika vislabāk. Malace Roga, iesaku ne tikai valmieriešiem! Kad izrāde viesosies Rīgā, plānoju noskatīties vēlreiz.
(Sīkāk nekomentēšu, lai saglabājas intriga).

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #327 : 2016. gada 02. oktobris, 20:14:16 »
Hmm,man teica,ka nav vērts iet.Nepatika, cik sapratu, tieši tas,ko Tu nesaki  :)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #328 : 2016. gada 02. oktobris, 20:56:09 »
Neko sliktu pat nesaskatīju, ko noklusēt, kā jau teicu, nianses nestāstu, lai saglabājas intriga, bet 3 aktieri vnk žilbinoši - Strads un Meiers (abi-sieviešu lomās), kā arī M.Liepa. Faktiski viss patika, kaut piesieties vienm.var atrast kur,  ja grib.
Nāra, Tev kā teātrmīlei ieteiktu noskatīties pašai un iegūt SAVU viedokli.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 02. oktobris, 21:01:35 no Narcise »

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #329 : 2016. gada 02. oktobris, 20:57:39 »
P.s. Izrāde NAV piemērota konservatīviem cilvēkiem, vrb tā Tava paziņa pieder pie tādiem...