Autors Tēma: Ūdens filtrs dzīvoklī  (Lasīts 4969 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Ūdens filtrs dzīvoklī
« : 2015. gada 05. septembris, 14:35:06 »
Lietojat? - kādas atsauksmes, cik lēti un vienkārši uzturēt, mainīt kārtridžus u.t.t. ?
Kuri modeļi/firmas skaitās labi?

Atslēdzies tex

Re: Ūdens filtrs dzīvoklī
« Atbilde #1 : 2015. gada 05. septembris, 16:43:06 »
Tiešām nevienam nav? Vai vnk tēma nav manāma zem veļmašīnām?

« Atbilde #2 : 2015. gada 05. septembris, 16:58:48 »
Tu par tām ūdens krūzēm ar ievietojamajām filtrpatronām? Man ir, nav ne vainas. Patrona maksā piečuku, jāpērk laikam reizi divos mēnešos, bet man mūžīgi aizmirstas. Es ņemu Britta filtrus, tie laikam skaitās labi. Krūzi mazgāt ir vieglāk nekā to sulu spiedi ar 100 detaļām, kas šī iemesla dēļ pārsvarā noput virtuves plauktā.  :) ja vēl ko gribi zināt, laipni lūdzu :)   
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies tex

« Atbilde #3 : 2015. gada 05. septembris, 17:19:15 »
Es biju domājusi tos, ko iemontē zem izlietnes (geizer , aquafors un vēl visādi) . Dažus liek tā, ka filtrē VISU ūdeni, kas nāk pa virtuves krānu un dažiem ir atsevišķs- tievāks-  krāns.

Tā kā diemžēl esmu redzējusi mājas ūdensvadu no iekšpuses, tad kkāds filtrs būtu vajadzīgs. Tomēr nav nekādas sajēgas uz kādiem parametriem skatīties, lai būtu Ok un ne drausmīgi overpriced.

Ir pat bunduļi, kas pieslēgti pie strāvas un ko izpalta kkādi kantori, bet tas pēc durolovkas izklausās, ka jonizējot un ko vēl tur darot...

Kāds lieto? Ka'da pieredze? Uz ko būtu jāskatās, lai būtu OK?

Atslēdzies ragana

« Atbilde #4 : 2015. gada 05. septembris, 19:53:19 »
Zinu vienu cilvēku, kas to traki dārgo filtru nopirka.  :rofl:  Labāk nevajag, jo firma jau sen aizklopējusies ciet, bet sākuši kaut kādi citi ļaudis. Tie par dārgu naudu tagad apkalpo svešās firmas pārdotos filtrus. Un šie atsevišķu krānu liek, kā priekš dzeramā ūdens.
Arī pie manis izplatītājs atnāca, jauniņš puisītis. Uztaisīja " analīzes"  - aukstajā ūdenī man esot smagie metāli, karstajā - pesticīdi. Nepamanīja nabags, ka man elektriskais ūdens sildītājs virtuvē. Es šim prasu: tātad, auksto ūdeni sildot pazūd smagie metāli un rodas pesticīdi? Kas tā par ķīmisku reakciju? Puikiņš nosarka un nesakarīgi kaut ko stāstīja par papildus analīzēm. Vārdu sakot, bija laimīgs, ka tika no manis vaļā.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2015. gada 05. septembris, 21:52:49 »
A jums no pilsētas ūdensvada nāk ūdens vai kā?

Es mājās dzeru krāna ūdeni un iztieku bez jebkādiem mistiskiem filtriem. Un regulāri atšuju zvanītājus no AKVA... firmām.

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2015. gada 05. septembris, 23:17:25 »
pilnīgs fufelis, lai iegūtu 1 l "tīru"pa tievo krāniņu 10 l aiztecina kanalizācijā

Atslēdzies Trix

« Atbilde #7 : 2015. gada 06. septembris, 10:33:48 »
IMHO visas krutās sistēmas ir un paliek aitu cirpšanas kombināts. Skat. raganas stāstu par ūdens analīzēm.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tex

« Atbilde #8 : 2015. gada 06. septembris, 12:49:00 »
http://www.akvafors.lv/lv/ishop/uz-udenskrana-montejami-udens-filtri/akvafor-filtri-ar-ar-atsevisku-udens-kranu/ šiem nekāds izvads uz kanalizāciju nemanās. Man izskatās pēc pa vienu galu iekšā, pa otru - ārā.
Cits jautājums, vai tas ūdens 3-4 bunduļos nesastāvas...

Nav šaubu par to, ka Rīgas Ūdens ražo gana ok ūdeni. Bet trubas, pa kurām tas pienāk līdz dzīvoklim, ir daudzdesmit gadus vecas un sadalās gan no iekšpuses, gan no ārpuses. To nomaiņa diemžēl ir apsaimniekotāja kompetencē un tas to nedara. Slnkums un viss... kolosālākais arguments, ka VĒL netek... IMO viņiem lāpīt vnk izdevīgāk, kā visu uzreiz nomainīt - vairāk naudas atkačāt. Kā par ceļu bedrītēm, lāpa un lāpa un nauda tik iet un permanenta rezultāta nav un nav...

Man derētu atfiltrēt kaut no ar aci redzamiem no trubām atrūsējušiem mēsliem...
Ne tur jonizēt un nodejot rituālo deju...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2015. gada 06. septembris, 15:24:41 »
Man derētu atfiltrēt kaut no ar aci redzamiem no trubām atrūsējušiem mēsliem...

Prastākais filtra bundulis par dažiem (ap 7) eiro iekš Depo, turpat patronas - polipropilēna baltās par +- eiro. Var uzlikt pārīti filtru vienu aiz otra - rupjāku un smalkāku. Mehāniskos mēslus atfiltrē labi, nemaksā dārgi. Ja ūdens principā nesmird un nav ar piegaršu - pilnīgi pietiekami. Man šitie stāv, jo tomēr skalojas augšā smiltis.

Vai filtrēt visu dzīvokli - domā pati. Iespējams, podam vienalga. Ja smalkāks pods, tam aizkakāsies skalojamā kaste, tad labāk lai iet caur filtru. Ir vērts salikt tā, lai veļasmašīna ņem ūdeni pēc filtra [citādi balto veļu ilgi nevalkāsi].

[attachment deleted by admin]
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #10 : 2015. gada 06. septembris, 16:15:09 »
Es te ar savu pieredzi atkal no citas valsts.
Muusu pilseetinjaa it kaa arii kraana uudens tiiri neko. Bet viirs vienreiz padevaas izplatiitaajiem un panjeema virtuves kraanam to filtru, kur otrs - tievais kraaninjsh (jaa - neraatni sanaak) - dzeramajam uudenim. Nezinu vai garsha dizhi mainaas, man gan liekas, ka nedaudz savaadaaka ir, bet - kopsh tikai filtreeto uudeni leju gan teejkannaa, gan gludeklja uudenstvertnee, mineetaas ieriices vairs neapaug ar kalkja kaartinju.
Gatavoshanai gan lietoju parasto, nefiltereeto uudeni. Un arii nav ne vainas.
Toties mums kaa bonusu uzdaavinaaja 4 smukas stikla pudeles - 2 baltas un divas zilas. Tur tagad izlejaamo viinu lejam. Tas protams joks par izdeviigumu.
Mans secinaajums - ja nu pirmie uzstaadiishanas izdevumi un veelaakaa kaartridzhu nomainja iipashi pa kabatu nesit - var uzstaadiit - kaapeec ne? Kaut vai dveeseles mieram. Ir jau taa smuki - no riita pirmo uudens glaazi no filtreetaa uudenskraana iepildiit, piespiest paaris piles citrona sulas... un taa...
 Bet vispaar - dizhi lielas vajadziibas nav. Ja nu vieniigi gjimene nedzer daudz uudens un konsekventi peerk pudeljoto. Tad gan vareetu buut izdeviigaak vienreiz filtru uzstaadiit

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2015. gada 06. septembris, 16:35:52 »
patiesībā jau izvēli nosaka tikai filtra izmaksas :ienākumi -kas tavā izpratnē ir lēti, kas normāli un kas dārgi

Atslēdzies tex

« Atbilde #12 : 2015. gada 06. septembris, 20:46:51 »
Nu pat, aj būtu lieks miljons, neredzētu jēgu pirkt par 200 vai 2000, ja filtrs par 20nieku dara apmēram to pašu.

Tas, ak tehnikai varētu nākt par labu, par vēlu pielec un imbecili no santehniķiem jau sev vairāk darba neieteiks... :@ tad vajadzēja likt sistēmas sākumā :(

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2015. gada 07. septembris, 09:17:41 »
Man uz visu sistēmu visparastākais - kā jau Trix ieteica - lēts un vienkāršs kā uzstādīšanā tā kārtridžu nomaiņā. It kā manā mājā arī nefiltrētam ūdenim jūtamas vainas nav, bet tas filtrs konstanti pilns ar rūsainu žļurgu. Acīmredzot, no vecajām caurulēm, un ir tomēr ko atfiltrēt arī it kā labam ūdenim.
Veļasmašīnai vēl papildu "kristālu" filtrs pret apkaļķošanos.
Dārgākas filtrācijas sistēmas, pa manam, vajadzīgas, ja ūdens jūtami slikts. Tad derētu uzstādīt to "tievo krāniņu" dzeramajam ūdenim, kuru lietot arī tējkannās, kafijas automātos utml., lai tie neapkaļķojas.
Bet par to, ka staigā pa mājām apkārt visādi "analīžu" taisītāji, bija pat kaut kur ziņās rakstīts, ka tā ir tīra krāpniecība.

Atslēdzies tex

« Atbilde #14 : 2015. gada 07. septembris, 14:34:44 »
Jūs karstajam arī esat uzlikuši vai tikai aukstajam? Tie, kam nav tā atsevišķā mazā krāna? Un kam tie nav pirms lokālās ūdens sildīšanas ierīces...
It kā jua tehnika ņem tikai auksto...