Autors Tēma: Kaķim antibiotikas  (Lasīts 4754 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mango

Kaķim antibiotikas
« : 2015. gada 06. septembris, 21:36:13 »
Vai pret ielaistu dermatītu vajag dot antibiotikas? Ārsts teica, ka vajag, bet es strjomījos kkā...
Vai 7.5 gadus kaķim 3.5 kg nav krietni par maz?

Atslēdzies Camma

Re: Kaķim antibiotikas
« Atbilde #1 : 2015. gada 06. septembris, 21:48:46 »
Ja dermatīts ar strutojošām brūcēm - tad jā. Bet dermatīts ir no kaut kā - infekcija, sēnīte, mikroelementu trūkums, nepiemērota pārtika... Tas jāārstē vispirms, citādi būs cīņa ar sekām, kuras nepakam nepāries...
Visus sakost!

Atslēdzies Mango

« Atbilde #2 : 2015. gada 06. septembris, 21:53:07 »
Dermatīts no blusām. Sakasījies. Alerģija varbūt uz tām blusām. Strutas nav, bet sakasījis pats līdz asinīm. Ir kreveles. Izplēsti caurumi. Nu, laikam jau jādod, kad tagad tā uzrakstīju..

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #3 : 2015. gada 06. septembris, 21:58:44 »
Nu, Camma jau uzrakstiija
Peec apraksta neliekas, ka vajadzeetu, jaacer, ka vets zin, ko dara

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4 : 2015. gada 06. septembris, 21:59:34 »
Es nedotu.. Ja jau izplēsis caurumus, bet nestruto, tad tiks galā, ja atblusosi (vot te gan nezinu, kas labāk - pilieni vai šampūns uz tās sakasītās ādas). Ja nu vēl nav kāds cits cindungs klāt. Neatzīstu antibiotikas profilaksei kaķiem....
Visus sakost!

Atslēdzies Mango

« Atbilde #5 : 2015. gada 06. septembris, 22:07:51 »
Vot es arī neatzīstu..ir bijuši tādi gadījumi, nekad nav izrakstītas, bet šodien cita dakteriene bija, šī izrakstīja...kkā viņa man neieviesa uzticību. Bet nezinu, ko lai daru..jo šitik noplēsies minks man nav bijis, ar tiem caurumiem.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #6 : 2015. gada 06. septembris, 22:18:10 »
Labāk nedod, citādi tādam vārgulim vēl ar disbakteriozi cīnīties  - būs tikai sliktāk...
Visus sakost!

Atslēdzies Mango

« Atbilde #7 : 2015. gada 07. septembris, 08:54:34 »
Pastāstiet vēl par ab - kā nosaka, cik un cik ilgi dot? Kāpēc tieši 5 dienas? Un ne 3 vai 6?

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #8 : 2015. gada 07. septembris, 08:59:13 »
Tā taču vnm ir,arī cilvēkiem,jāizdzer viss cikls,citādi nav jēgas.Par jēgu lai dr stāsta,it kā zinu,bet baidos nepareizi izskaidrot.
Es neesmu speciāliste kaķos,bet es dotu ab, ja jau ārsts liek,sliktāk jau nepaliks,tikai labāk.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #9 : 2015. gada 07. septembris, 09:01:21 »
Peec zaalju apraksta un pieredzes nosaka ;)

Katram antinjam ir savs "normaalaa kursa" garums, kursh jaaizlieto, ja nu saakts... ir atsevishkjas vainas un staavoklji, kad shis kurss ir ilgaaks...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #10 : 2015. gada 07. septembris, 09:32:42 »
"Nepamatota zāļu lietošana var kaitēt veselībai"... pazīstami, vai ne.
Nu vot. Antibiotiku lieto tikai tad, ja ir pamatojums. Pie tam, ne kuru katru, bet pēc mikroba. Ja neizlieto visu kursu, izdzīvo sīkstākie un bīstamākie eksemplāri, kuri pēčāk savairo sev līdzīgos un ir gandzrīz neiespējami iznīdēt - veidojas rezistentie celmi.
Vārgam kaķim, kuram nav nekāda pamatojuma antibiotiku lietošanai, var izkaut normālo floru zarnās un tad papildus visam kašaks būs vēl nokakājies un atūdeņojies. Vajag? Plus zāļuki maksā, plus stress kašakam no zāļu iemuģīšanas.
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2015. gada 07. septembris, 09:38:25 »
mūsējam ar tā bija šovasar - baigo jēlumu bija izlaizījis un nedzīst...a no kā nevarēja saprast. ārsts ieteica un devām tās AB, bet nelīdzēja, beigās nācās to pušumu griezt ārā ar pilno anestēziju. tas palīdzēja. tagad jau atkopies un pat vilnu uzaudzējis :)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #12 : 2015. gada 07. septembris, 09:38:43 »
Briesmīgi. Nekad nebiju aizdomājusies. Pati jau nelietoju ab.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #13 : 2015. gada 07. septembris, 09:38:48 »
Vot vot - mana Minka šito disbakteriozi dabūja, murgs pilnīgais. Cik ātri var dabūt, tik ilgi nevar tikt vaļā. Dodu šai bezpiedevu jogurtu, nu jau ir ok ar vēdera izeju.

Tā ka ja vien ir iespēja, esmu pret antibiotiku došanu.

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #14 : 2015. gada 07. septembris, 10:21:53 »
Par rezistenci skaidrs.
 Manā bērnībā pie katrām iesnām deva ab, jo aptiekās bij bez receptēm, es arī bērniem devu ab bieži, tāda bij medicīna un neko - visi dzīvi, seku nekādu, vismaz konkrētiem indivīdiem. Tagad jau arī padomju produkti, lai ātrāk tiktu uz kājām, lieto ab pat pie nieka saaukstēšanās, laikam tas iegājies no veciem laikiem, kā arī doki, lai tiktu vaļā, arī tagad raksta ab pa labi un pa kreisi.
Varbūt dziīvniekiem ir citādi, bet cilvēkam tas postu nerada. rezistence arī - es nelietoju, vīrs lieto- rezistence tāpat...