Autors Tēma: Ķemeru purva taka  (Lasīts 5077 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Ķemeru purva taka
« : 2015. gada 07. septembris, 15:48:44 »
Paldies visiem, kas ieteica Ķemeru purva taku. Biju tur septembrī, saulainā atvasaras dienā. Taka ir tehniski labi uzbūvēta - laipas ir 3 dēļu platumā, nav šauras, ir izmainīšanās laukumiņi, ja jāapdzen lēnāk ejošie, tiltiņi  un stabils funkcionāls skatu tornis.
Ir divi maršruti - mazais loks 1.4km vairāk gar purva malu un lielais 3.4km dziļāk purvā. Mazajā var pētīt purva ainavu, augus, bet lielajā lokā piedevām vērot neskaitāmus purva ezeriņus, kuros spoguļojas debesis! Ieteiktu lielo loku, jo no skatu torņa, kas ir lielajā lokā paveras skaista un mainīga ainava. Lēni ejot lielo loku var izstaigāt 2 stundās. Vēl jāpieskaita 5-10 minūtes no auto stāvvietas līdz takas sākumam. Auto stāvvieta nav paša purva malā.

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Pūka

Re: Ķemeru purva taka
« Atbilde #1 : 2015. gada 07. septembris, 15:54:19 »
Ceļotājiem, kas orientēti uz aktīvākām darbībām, taka nekādas atrakcijas nepiedāvā, bet ja pie darbībām pieskaita fotogrāfēšanu, tad vieta ir izcila. Ainava ar debesīm, gaismām un ūdeņiem...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #2 : 2015. gada 07. septembris, 16:02:59 »
Skatu torņa apakšā ir soli, var apsēsties , atpūsties , apēst līdzpaņemtos našķus. Svarīgi, ka arī jumts ir uz galvas , ja līst lietus. Skatu tornis ir lielā loka vidū.Apmēram 1 stundas lēna gājiena attālumā no stāvvietas, vai 50 minūtes no takas sākuma. Ļoti skaistas un mainīgas ainavas paveras no torņa.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #3 : 2015. gada 07. septembris, 16:05:59 »
Khm... :blushing: A dzērvenes ir?

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #4 : 2015. gada 07. septembris, 16:06:57 »
Nobeigumā teiciens: "There is no way to happiness , happiness is the way!" Nav ceļa uz laimi, laime pati ir ceļš! Lai jūs visi vienmēr būtu ceļā uz kaut ko un lai pats ceļš ir skaists!

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #5 : 2015. gada 07. septembris, 16:11:58 »
https://www.facebook.com/jekabsphoto?fref=ts

Te links ar bildēm no Ķemeru purva takas, ko fotografējis profesionāls fotogrāfs - Jēkabs Andrušaitis. Palūkojiet - neticami skaisti.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #6 : 2015. gada 07. septembris, 16:31:21 »
Ragana, es atradu veselu vienu dzērveni laipas malā! Vai bija vairāk - nezinu ;)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2015. gada 07. septembris, 16:48:21 »
A ko tur tik ilgi var darīt - 2 stundas? Ja nu vienīgi meditē pie katra soliņa un torņa galā. :)

Iesaku paņemt līdzi binokli, būs interesanti no skatu torņa apkārt palūkoties.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #8 : 2015. gada 07. septembris, 16:53:38 »
3.4 km - 35 min jestraa solii... ja leeni un katru dzeerveni peetot- vb var i 2 st...

Nekad neesmu bijusi, jaaaizbrauc, druzhka shad tad brauc galvu izveedinaat...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #9 : 2015. gada 07. septembris, 17:10:59 »
Nu re paraugkopa veidojas, man 2 st, inešukam 35 minūtes. Jā , es eju lēni, meditējot, pļāpājot , skatoties. Jestrā solī sporta pēc ,es varu cilpot ap māju un piemājas parku, tāpēc jau man nav uz Ķemeriem ar auto jātriecas! :)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #10 : 2015. gada 07. septembris, 17:13:11 »
Es nesaku, ka es pa kjemeriem ietu 35 min ;) saku, ka 3.4 km prasa 35 min raitaa solii... paareejais- atpuuta...

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2015. gada 07. septembris, 18:52:14 »
Jā, tā pastaiga ir neticami skaista. Intu satikāt?

Atslēdzies taj

« Atbilde #12 : 2015. gada 07. septembris, 19:28:20 »
Skaistas fotogrāfijas! Un paldies par aprakstu kopumā!  :)

Bijām Ķemeros pirms mēnešiem 2, laikam, bet tieši laipa izrādījās slēgta. Nākamā doma ir par Ragaciemu, jūras krastu. Vēl cita doma - Tūja, arī jūras krasts. Tad jau manīs.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #13 : 2015. gada 07. septembris, 19:46:42 »
Dīvaini, bet purvs ir skaists! Visos literārajos darbos mūžīgi mūžos purvs kā ekvivalents kaut kam nesmukam, galīgi dzīvei nepiemērotam... Tos draņķa rakstnieķeļus nemaz purvā nevar laist - par skaistu priekš šamiem, neatpazīs!
Paldies par bildēm! Uzreiz sagribējās uz savu purveli - hoš makavices palasīt....
Visus sakost!

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #14 : 2015. gada 07. septembris, 22:15:28 »
Man jau neērti, bet es bieži ietrāpu "meinstrīmā". Par Ķemeru purvu internetā ir milzums bilžu, fotogrāfu ļoti iecienīta ainava. Bet katrs jau atklāj vietu no jauna un pa savam..

Reno - Inta dzīvo mājiņā pie auto stāvvietas?