Autors Tēma: Žurnālistikas eksperiments  (Lasīts 3463 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ...(cita)

Žurnālistikas eksperiments
« : 2015. gada 09. septembris, 19:55:43 »
Mani, jo dienas, jo vairāk sāk tracināt dažādi "pētnieciskās žurnālistikas" eksperimenti un "aizliegtie paņēmieni". Un tam visam sekojošie moralizējošie raksti. Uzskatu, ka ar nopietnām lietām nedrīkst jokot, nedrīkst ļaunprātīgi izmantot līdzcilvēku uzticēšanos, labo sirdi, arī zināmu naivumu. Tas galarezultātā var novest pie līdzīgām sekām, kā pasakā "Vilks aitās".

Atslēdzies reno

Re: Žurnālistikas eksperiments
« Atbilde #1 : 2015. gada 09. septembris, 19:57:52 »
Aizliegtais paņēmiens vispār ir pretīgs raidījums

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #2 : 2015. gada 09. septembris, 20:07:27 »
Aizliegtais paņēmiens vispār ir pretīgs raidījums

agree

kopš pirmās dienas.

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #3 : 2015. gada 10. septembris, 08:29:41 »
Es vienmēr brīnos,kā izvēlētie''eksperimenta trusīši'' tik mierīgi reaģē,kad atklājas,ka situācija mākslīgi uzmenedžēta!Es laikam tomēr teiktu kādu ''biezu'' vārdu vai vismaz ar somu pa muguru iekrāmētu.Riebīgi šāda veida raidījumi!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2015. gada 10. septembris, 08:46:12 »
Nupat jaunākais eksperiments - Bolderājā feiki "bēgļi"...

http://www.tvnet.lv/zinas/mobilais_reportieris/575111-bolderajas_piekraste_ierodas_laiva_ar_begliem_cilveku_reakcija_parsteidz

Gribu atpakaļ bērnībā. Kad apkārt viss ir vienkārši, saule ir mūžīga, uz ielas ir droši, tikai jāuzmanās no mašīnām...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #5 : 2015. gada 10. septembris, 08:51:39 »
Nupat jaunākais eksperiments - Bolderājā feiki "bēgļi"...

http://www.tvnet.lv/zinas/mobilais_reportieris/575111-bolderajas_piekraste_ierodas_laiva_ar_begliem_cilveku_reakcija_parsteidz

Gribu atpakaļ bērnībā. Kad apkārt viss ir vienkārši, saule ir mūžīga, uz ielas ir droši, tikai jāuzmanās no mašīnām...
Tieši šis gadījums bija tas pēdējais piliems, kas lika savu viedokli paust skaļi.  :fryingpan:

Atslēdzies tex

« Atbilde #6 : 2015. gada 10. septembris, 11:25:04 »
Ek, kā vajadzēja kādam sākt uz šiem šaut :D  Izlikties par nelagēlu robežšķērsotāju nav nekas slavējams.

Tad jau var iet, piemēram, zagt uz veikalu un skatīties, kā darbinieki reaģē - un tad mentiem stāstīt, ka zādzība, ziniet, bija soc eksperiments :D Tikai kriminālatbildību tas īpaši nemazina, jo pat nodoms, iepriekšēja gatavošanās un grupa ir....

Atslēdzies tex

« Atbilde #7 : 2015. gada 10. septembris, 11:51:38 »
Un vsp šim tvnetā rādītajam eksperimentam es nenoticētu. Un vai nu ignorētu vai vnk pasūtītu ar visu feiku...
Tādas smukas, jaunas vestītes, nevienas mantas, džeki ir tumši, bet dažādu izcelsmes valstu pat vizuāli, un ļoti labi noēdušies priekš ilgas dreifēšanas un, grimstot kuģim paķērsies līdzi tieī naģene (aha, vērtīgākā manta, ko kāds iedomātos paņemt un turēt, lai neaizpeld...). Īstie no kuģa izkritušie vrb arī būtu bez bagāžas(viņu leģenda bija, ka viņi izglābušies no grimstoša kuģa), bet pirmais, ko prasītu, droši vien būtu nevis kur ir un diskutētu par politiku infantilā līmenī, bet lūgtu pārtiku, jo primārāk būtu steidzami paēst...

Atslēdzies imho

« Atbilde #8 : 2015. gada 10. septembris, 11:55:29 »
shitos panjeemienus sauc par Overtona logu

http://www.lffb.lv/tulkojumi/overtona-iespejamibas-logs.html

Atslēdzies imho

« Atbilde #9 : 2015. gada 10. septembris, 12:00:16 »
Un vsp šim tvnetā rādītajam eksperimentam es nenoticētu. Un vai nu ignorētu vai vnk pasūtītu ar visu feiku...
Tādas smukas, jaunas vestītes, nevienas mantas, džeki ir tumši, bet dažādu izcelsmes valstu pat vizuāli, un ļoti labi noēdušies priekš ilgas dreifēšanas un, grimstot kuģim paķērsies līdzi tieī naģene (aha, vērtīgākā manta, ko kāds iedomātos paņemt un turēt, lai neaizpeld...). Īstie no kuģa izkritušie vrb arī būtu bez bagāžas(viņu leģenda bija, ka viņi izglābušies no grimstoša kuģa), bet pirmais, ko prasītu, droši vien būtu nevis kur ir un diskutētu par politiku infantilā līmenī, bet lūgtu pārtiku, jo primārāk būtu steidzami paēst...

pirmkaart jau aizdomas rada tas, ka neviens nespeeleejaas ar aifonu! :D

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2015/09/06/18/2C06791F00000578-3224305-image-m-5_1441559971034.jpg

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2015. gada 10. septembris, 12:11:08 »
mans sociālais eksperiments bija bērnībā -striķī iesiets naudasmaks

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2015. gada 10. septembris, 12:11:28 »
man arī šķiet, ka par šo vajag vnk iesmaidīt. tāpat, kā par "uzpūsto" bēgļu problēmu LV.

palasīju šodien CNN. arī jums iesaku.
vo, izrādās, ka 2 miljoni sīriešu bēgļu ir Turcijā, 1 miljons Libānā un kur tur vēl pa pārsimt tūkstošiem...tā ka Eiropa un LV jo īpaši, atpūšas...

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #12 : 2015. gada 01. oktobris, 23:53:28 »
Ja godīgi, tad daudzi šodienas "pētnieciskās žurnālistikas" eksperimenti garīgā līmeņa ziņā daudz neatšķiras.  :rat:

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #13 : 2015. gada 10. novembris, 15:09:58 »
http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/208258/eksperiments-ar-riga-uz-ielas-nomestu-maku-kads-paritis-to-ari-pievac-video
Redz kur daži "aizdomājušies" ko tādu atkārtot...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #14 : 2015. gada 10. novembris, 15:21:27 »
Nu, tas AP ar bistro "Frics" man gan patika.