Autors Tēma: Aizdomājos par plikumiem  (Lasīts 4001 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

viesmiiliigs

• Viesi
Aizdomājos par plikumiem
« : 2014. gada 08. oktobris, 10:24:53 »
Esmu piesekojusi vienai lapai, kurā periodiski tīri interesanti sociālie ziņojumi tiek ielikti. Tur ir daudz bla bla bla un sviesta, bet reizēm šo to var izlobīt.
Šorīt par reklāmu un sieviešu seksualizēšanu. Kā ir un kā būtu, ja būtu otrādāk.

Es mēģinu iedomāties reklāmas LV žurnālos, kur būtu parasti, apaļīgi, spalvaini mužiki kalsnu photoshop dāmīšu vietā. Un iespējams (tikai iespējams) es šādas reklāmas sākumā pamanītu vairāk, jo visapkārt valdošais sieviešu plikums vairs nav izturams.

Par plikumiem. Ja kāds atcerās, Draiskulis bija ielicis bukmeikeru un specu sastādīto seksīgāko mūzikas klipu top 10. Lielākā daļa bija plikas miesas kratīšana atstrādā tehnikā bez jebkāda emocionāla fona (teorētiski mūzikai taču būtu jāizraisa asociācijas, emocijas?), vienpadsmitais, potenciāli iekļaujamais, tieši tas pats variants. Šādi klipi tiek rādīti, apzalēti presē, dziedātāju izgājieni un uzstāšanās iztirzātas un visur atrādīti pikantākie momenti, skandāls skandāla galā.. Beigu beigās kļūst par modi, tiek atdarīnāti, kopēti, gan izskats, gan uzvedība.

Ja rezultātā desmitgadīgs meitēns mazā bruncītī, bikini augšiņā pozē sev spogulī izgriezies seksīgā pozā un savilcis dakfeisu; mazpadsmitgadīgi puišeļi sab.tr-tā apspriež savu varoņdarbus izsakoties amīšu ielu bandu stilā un mētājot pirkstu kombinācijas ar nezināmu nozīmi, man šķiet kaut kur kaut kas ir ļoti nepareizi.

Atslēdzies Spārka

Re: Aizdomājos par plikumiem
« Atbilde #1 : 2014. gada 08. oktobris, 11:04:26 »
Tēmas pieteikums ir tik nopietns, ka man prasās vismaz zin.pētījuma ievaddaļu komentārā rakstīt :(
Atslēgvārdi- komercializācija, stereotipi, mērķtiecīga seksualizācija, zombēšana..

Atslēdzies Mao

« Atbilde #2 : 2014. gada 08. oktobris, 11:43:58 »
Esmu sataisījies tēmai piekrist. Tikai viens pretarguments, nu divi.
1. Ir pieprasījums, ir piedāvājums. Kurš ta dara to, ko nevienam nevajag?
2. Moš pašām sievietēm vajag iziet ielās un skaidri pateikt: mēs ar pakaļām vairāk naudu nepelnīsim! Gribu redzēt.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2014. gada 08. oktobris, 13:10:06 »
Ir dažas publicistes  LV, kas par šo nopietni raksta, bet brīžiem viņām sanāk iebraukt radikālā feminismā, kas idejām par labu nenāk.
Mainīt sabiedrības attieksmi? Nu, kā tad, kā tad..

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2014. gada 08. oktobris, 14:34:08 »
Tēmas pieteikums ir tik nopietns, ka man prasās vismaz zin.pētījuma ievaddaļu komentārā rakstīt :(
Atslēgvārdi- komercializācija, stereotipi, mērķtiecīga seksualizācija, zombēšana..

Piekriitu par visiem 200%

2. Moš pašām sievietēm vajag iziet ielās un skaidri pateikt: mēs ar pakaļām vairāk naudu nepelnīsim! Gribu redzēt.

Abi punkti pretrunaa viens otram

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2014. gada 08. oktobris, 14:38:31 »
Par to pieprasījumu/piedāvājumu - virspusēji izskatās, ka pieprasījums rada piedāvājumu. IMHO nekā. Piedāvajums lielā daļā gadījumu tiek iezombēts [jo kādam/kādiem tas ir izdevīgi], un tā kā alternatīvas bieži nav [vai nav pieejama], tad jārij, ko dod.

Atbildiet sev godīgi - vai jūs gribat ļaka-ļaka no Bomboru salām? Nu gribat tā, ka jākrīt gar zemi un jākauc pret mēnesi?
Negribat. Jo nezinat, ka tāds eksistē, un jums vienalga.
Fascinē tēmas ar viedokli "kā tad var atņemt bērnam krāsainās ķīmijkonfektes, kolu un čipšus, vajag tak viņam prieku dzīvē". IMHO viņus ar šādiem sūdiem vajag iepazīstināt kā ar neēdamiem priekšmetiem un sagādāt citu prieku - kas negrauj rumpi un smadzenes.

Savā ziņā PSRS laiki tomēr bija daudz garīgi veselīgāki - ar kultūru, teātri, intelliģences augstāku vērtējumu par neizglītotu šoferi utt.

Ja ļautiņiem deguna priekšā katrā reklāmā tirina mikroskopiskas sarkanas apenes, vienlaikus stāstot, ka bez tām tu esi nulle, tas iesēžas 90% prātiņos [deminutīvs tīšām], un bez sarkanām  mikroapenēm dzīvītei zūd jēga. Jo alternatīvas nav vai tā tiek pasniegta tik pliekani, ka toč jānovēršas. Tāpat ar visu - plikpakaļu grozīšanu un infantilo bum-bum-bum mūziku. Tas piedāvājums tiek bāzts kā obligātā norma un vājsmadzeņu ļautiņi pavelkas. Jo vieglāk ir krist uz leju, nekā kāpt kalnā.

"Rietumu sabiedrība" nudien brauc pilnīgā pakaļā, un tur tai vieta. Žēl tikai, ka man arī te jādzīvo.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #6 : 2014. gada 08. oktobris, 16:21:08 »
Trix, tad tev uz mēnesi jāpārvācas, ja žēl, ka Rietumu sabiedrībā jādzīvo...:) kur tad ir labāk - Austrumu? Musulmaņu? Āfrikā zem gumijkoka? :) visur savi bum bum un lja lja... tikai citā iepakojumā...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #7 : 2014. gada 08. oktobris, 16:35:23 »

Piekriitu par visiem 200%

Abi punkti pretrunaa viens otram

Nav gan. Kad pirmo reizi Homo vulgaris izdomāja ar dupsi bananu dabūt? Un tas bija vīrietis vai sieviete? Tāds ir lielais jautājums.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #8 : 2014. gada 08. oktobris, 16:40:44 »
Tas bija izdziivoshanas jautaajums. Vai barteris?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #9 : 2014. gada 08. oktobris, 16:50:38 »
Es patiešām domāju, ka frivolāk pret ētiku, godīgumu un morāli, kad ir kāda lielā vajadzība, izturās sievietes. Bet mani var parliecināt par pretējo. Es būtu sieviete, būtu padauza, tas skaidrs.  :evil:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #10 : 2014. gada 08. oktobris, 17:47:10 »
Es patiešām domāju, ka frivolāk pret ētiku, godīgumu un morāli, kad ir kāda lielā vajadzība, izturās sievietes. Bet mani var parliecināt par pretējo. Es būtu sieviete, būtu padauza, tas skaidrs.  :evil:

Diez vai mana pieredze Tevi paarliecinaas

Atslēdzies Mao

« Atbilde #11 : 2014. gada 08. oktobris, 18:21:59 »
Nu nu, ausis saspicējis klausos, mēģināt tak nav aizliegts?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #12 : 2014. gada 08. oktobris, 18:36:42 »
Tas nebuutu pieraadiijums pret to, ka Tu buutu sievieshkaartas padauza :taunt:

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #13 : 2014. gada 08. oktobris, 22:00:40 »
Vispār par šito visvairāk vajadzētu satraukties vīriešiem... kā zināms, izsalkušam viss ir ļoti garšīgs un labi pārstrādājas organismā :)  a tam, kurš pārēdies, nekas nav gana labs un pievilcīgs.

Ja padomju armijas zaldātiņam pietika miskastē ieraudzīt sieviešu zeķbikšu iepakojumu, lai orgasms iestātos, tad tagad pat grupveida sekss ar abiem dzimumiem un vēl pusi zvērudārza izraisa tikai viegli garlaikotu interesi. Kas tālāk? Impotence, depresija... :taunt: