SAPaa kkad jau liku...
2-3 siipoli
3-4 burkaani
300-400 g shampinjoni (vai kkaa taa)
2-3 paprikas
receptee bija konserveetie tomaati, bet es pasaakusi likt mizotus svaigos, uz aci- 4-5 tomaateljus ne baigos milzenjus
500g maltaa galja
bundzinja melnaas oliives bez kaulinjiem
Saals, pipari, mosh kaads veel ko grib
1kg labi kuustoshs siers
Lazanjas plaaksnes (nevaaru)
Smalki sashnjikaa siipolus, sariivee burkaanus un liek sutinaaties... sagriezh seenes un liek klaat sutinaaties... sagriezh papriku un klaat... malto galju es izshkjaidu litraa pusotraa uudens, tad vienmeeriigaak sadalaas un klaat visam... tad tomaatus... garshvielas... iisi pirms beigaam smalkaak sagrieztas oliivas... kopumaa minuutes 45-60 taa mikshlja vaariishana aiznjem...
Njem padzilju pannu, izkaarto plaaksnes, pa virsu meerci, riiveetu sieru... akal plaaksnes, meerce, siers (2x)... ceturtajaa kaartaa plaaksnes un meerce... paarklaaj ar foliju un cep 45 min... meercei jaabuut gana slapjai, lai plaaksnes izvaaraas... nonjem foliju, paarkaisa atlikusho sieru un cep liidz siers sakusis...
Ja lietotu apvaariitas plaaksnes, vb iisaak jaacep, jo meercee jau viss gatavs, bet es taa nekad neesmu dariijusi...
Patiesiibaa vienkaarshi- darbojies, dzer viinu, sit klachu... kad cepas, ar klaat nav jaastaav...
Parastajai standarta cepenes pliitij vaig 2 shitaadas porcijas...