Autors Tēma: sapnī kas tik nenotiek...  (Lasīts 181251 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Atb: sapnī kas tik nenotiek...
« Atbilde #465 : 2018. gada 02. februāris, 13:07:44 »
Sen te nekas nav rakstīts. Bagātīga sapņošana man šonakt bija. Daudz cilvēku no pagātnes. Vienā sižetā biju kopā ar lielu jaunības mīlestību, par kuru kopš tiem laikiem dzīvē vairs neko neesmu dzirdējusi. Bija tik labi, kad viņš, tāds liels, stiprām rokām, mani apskāva, un es varēju tik mierīgi iemigt.

Citā sižetā esmu kopā ar četrām jaunības dienu studiju biedrenēm, ejam pa kkādu mežu uz autobusu, iekāpjam, patukšs, apsēžamies katra savā solā, un pēkšņi mums rokās pa baltam zupas šķīvim ar karstu, gardu gulašzupu. Man blakus piesēžas kāds džeks un tā kā pa jokam sāk izrādīt, ka grābstīsies par zupas gaļas gabalu. Man tas īsti nepatīk, saku, ka tā ir mana zupa, bet, kad ieraugu, ka viņa diezgan netīrie pirksti jau pieskārušies gaļai, atdodu zupu viņam. Viņš badīgi sāk ēst, un es saprotu, ka viņš ir izmucis, izsalcis cietumnieks. Autobusā viņi tādi, izrādās ir kādi 4-5. Kkādā brīdī mēs, dāmas, izkāpjam laukā un turpinām iet pa meža taciņu, vienā klajumā uzkāpjam augstā kalnā un paskatāmies atpakaļ uz leju. Ieraugām, ka tie cietumnieki arī izkāpuši no busa un šobrīd atrodas kalna lejā. Saprotam, ka viņi grib mūs noķert, un sākam skriet. Noskrienam no takas un meģinām atkal tikt uz ceļa, kur ietu buss, bet  jūtam, ka mazliet zaudējam orientāciju, es mēģinu soļus ar kreiso kāju spert lielākus, lai nesanāktu skrējiens pa apli. Kaut kādā brīdī vēl nejauši pazaudējam viena otru, izšķiramies - es palieku ar vienu dāmu, bet divas pāŗējās kkur prom. Izskrienam pie kādas mājas, kurai apkārt drāšu pinuma žogs, atāķējam vārtiņus un ieslīdam mājā. Tur dzīvo jauks, rāms pāris, māja gaiša, omulīga, patīkama. Lūdzam viņiem, lai zvana policijai, bet viņi kkā lēnu izprašņā, grib precizēt, negrib ticēt, ka ir tik nopietni...Paskatāmies pa logu un redzam, ka tie džeki jau pie vārtiņiem, bet vilcinās nākt iekšā, jo pie vārtiem pēkšņi 2 milzīgi suņi. Vīrieši savā starpā apspriežas, pa to laiku suņi, kas izrādās miermīlīgi kaukāzieši vai ņūfaundlendi, pamet vārtiņus un dodas uz māju. Arī vīrieši nak iekšā. Tad nu pāris laikam saprot, ka jāsāk rīkoties un vīrs prasa mums viņu uzcelt uz bēniņu istabu, tur, cik noprotu, esot tas telefons. Trijatā turam vīrieti, palīdzam viņam tikt līdz griestu lūkai, bet viņš nav pirmajā jaunības formā, tādēļ tas iet lēnu un pagrūti. Ok, viņš beidzot iespraucies tajā istabā, bet man liekas, ka nav laika vairs gaidīt, kamēr viņš tikpat lēnu un nosvērti sazvanīs policiju. Ar draudzeni izlecam lauka pa logu mājas otrā pusē, kur dārzs, patiesībā pagara, nepļauta zāle, un skrienam uz žoga pusi, aiz kura uz ceļa stāv kkāda mašīna. Skrienam, prasām šoferim, lai ved mūs prom, bet ieraugām, ka cietumnieki arī tuvojas auto. Lecam atpakaļ garajā zālē un paslēpjamies, dzirdam, ka džeki grib to auto, šoferis stīvējas - nē, tā ir mana! (nu, gluži kā es par savu zupu autobusā). Skaista, saulaina diena.

Pēdējā sižetā esmu pie kkādas iestādes, runāju ar jaunu džeku, viņš mani ved iekšā pa kaut kādiem gaiteņiem un es saprotu, ka viņš man tūlīt piedāvās, ierādīs darbu. Ejot viņš man saka, ka viņi Valmierā nevarot atļauties darbiniekiem maksāt vairāk par 800€, bet tā kā es esot kāda protežē, tad saņemšu vairāk. Un viņš man lūdz papildpakalpojumu - viņš neprotot peldēt un gribot, lai es baseinā pieskatot viņa meitiņu. Domāju, vai un kā man viņam teikt, ka es to nevaru uzņemties, jo man pašai bērns noslīcis?

Baigi garš penteris, neaizmiedziet

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #466 : 2018. gada 02. februāris, 13:39:44 »
Tev gan , saulīt ir atmiņa!!!!!! Es no aizvakarējās nakts atceros tikai, ka bija kaut kāda  telpa un vēl kaut kāda darīšana ar zobiem. Milzums daudz zobu, ne tā kā uz gleznām, ne tā kā uz plauktiem.... kaut kādi zobu rēgi peldēja gaisā...
 Pamodos no māsas zvana. Mammucis nav visu nakti gulējis, esot zobs sāpējis. Es vēl biju izbrīnīta, ka mammim vēl ir kādi zobi sāpēšanai. Visa pēcpusdiena bija veltīta zobu problēmas risināšanai. Beigās izrādās bija gudrības zobs, ar dīvainām saknēm. Tā mutes čakarēšana ievilkās  uz pusstundu... Ir tomēr tajos sapņos  kaut kas ....

Atslēdzies Minne

« Atbilde #467 : 2018. gada 02. februāris, 13:49:45 »
Tev gan , saulīt ir atmiņa!!!!!!
Ir tomēr tajos sapņos  kaut kas ....

Vnk tas bija sapnis pirms pamošanās, tādēļ tik labi atceros.

Ir, ir....dažreiz ļoti skaidras sakarības, dažreiz grūtāk pamanāmas. Katrā gadījumā tā ir mūsu zemapziņa, par kuru tik daudz nezināmā. Kā teicis Freids - sapņi ir karalisks ceļš uz zemapziņu

Atslēdzies dr.no

« Atbilde #468 : 2018. gada 02. februāris, 14:03:24 »
Bet vai nav tā, ka pasaule sastāv no vielas un antivielas...nu "+" un "-"....un ir Minne +, kā arī Minne-....un tas nau kaut kur tur tālu tālu citā galaktikā, bet te pat blakus un nekad nav lemts satikties, kamēr ir tā polarizācija...un sapnī Minne+ redz kaut ko no tā, kas notiek ar Minni- ? ;)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #469 : 2018. gada 02. februāris, 14:08:10 »
Bet vai nav tā, ka pasaule sastāv no vielas un antivielas...nu "+" un "-"....un ir Minne +, kā arī Minne-....un tas nau kaut kur tur tālu tālu citā galaktikā, bet te pat blakus un nekad nav lemts satikties, kamēr ir tā polarizācija...un sapnī Minne+ redz kaut ko no tā, kas notiek ar Minni- ? ;)

Nu, varbūt tas ir tas pats, kas apziņa un zemapziņa? Un sapņos kaut kas saslēdzas?
Bet tās ir gudras lietas, kuras es nesaprotu, nemāku izskaidrot. Tikai dažreiz sajust

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #470 : 2018. gada 04. februāris, 19:21:17 »
par sapnīti... ;o)
atceros tikai pēdējo, ceturto daļu no visiem notikumiem. droši vien sākums bija ne tik aizraujošs.
 Tātad, vasara, klīstu gar mazdārziņiem un pēkšņi saprotu, ka tieši šis ir mans. Droši veru vaļā vārtiņus. Nu tā, tīri nekas - diezgan patīkama mājele, iekopts mauriņš, pāris krūmu, dažas ziedošas ābeles, jauni ķirši. Ieeju mājā - viena šaura garena telpa, kuras platums tāds, ka knapi var krēslu nolikt. Nu ja, bet kas nopirkts, tas nopirkts. Prātā ienāk, ka te pat lietus gadījumā nebūs iespējams paslēpties, bet parauju kaut kādu dēli durvju augšā un esmu patīkami pārsteigta - izrādās, ir iespēja izvilkt uz priekšu mājas platuma garu nojumi. Nu vismaz kaut kas, man jau patīk visādas lietas ar novirzēm. Zvanu mammucim, lai  atbrauc novērtēt pirkumu. Mammis nemaz neklausās, izrādās es kavēju kaut kādu svarīgu pasākumu. Nu ja vajag, tad lūdzu. Paspēju uz pasākumu - tāda gaiša saviesīga telpa ar augstiem zeltītiem griestiem. Rindā gar sienu stāv  britu karaļa ģimene un gaida. Karalieni ar kungu, Keitu ar Viļjamu atpazinu uzreiz. Vēl tur bija vēl kādi trīs, droši vien arī no tās šlakas. Saprotu, ka visi gaida uz mani, ķipa, ka man jājiet gar to rindu un jāatņem sveicieni. Nu ja vajag, tad vajag... un te es pamostos.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #471 : 2018. gada 05. februāris, 09:04:43 »

Esmu izkāpusi ceļa malā pie tāda kā dīķa, un redzu, ka zied puķes, tādas nīkulīgas, bet tomēr. Sāku plūkt pušķi -kaut kādus ziedošus dadžus, vīgriezes. Saku kaut kādai sievietei -iedomājieties, ir taču februāra sākums un tomēr zied! Pie tam juku jukām -gan rudens, gan vasaras puķes. Ejam pa celiņu, sieviete iesaucas -re, kur sēne! Tiešām, tāda kā baravika, bet to man nedod. Ieraugu  -tālāk vēl viena, jau tāda milzīga, tā ir mana. Turpinu plūkt puķes, jo jezgā ar sēnēm mans iepriekšējais pušķis pazudis. Bet puķes ir -milzonīgi spilgti balti hortenziju ziedi, kaut kādas magonītes un smaržīgas madaras, es atkal taisu savu pušķi,stiegu dīķa malā, bet turpinu.

Tas viss no tās ugunspuķu tējas sarunām laikam

Atslēdzies Minne

« Atbilde #472 : 2018. gada 05. februāris, 11:53:57 »
reno, tanku neredzēji? ;)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #473 : 2018. gada 05. februāris, 12:08:59 »
Atceros tikai mazus fragmentus no sapņa.

Esmu stāvas, mazliet slīpas nogāzes malā kādu 200m augstumā un skatos uz leju. Tā kā izgāztuves skats - visa nogāze pārpilna ar atkritumiem, ar pilniem atkritumu maisiņiem. Doma tāda, ka to visu gadu gaitā "saražojusi" mana ģimene. Esmu diezgan šokēta, domāju - ka tas iespējams, mēs taču vnm tik rūpīgi dalījām atkritumus, bet te tik daudz to plastikas maisu, maisu, maisu...

Ar jaunībsdienu draudzeni grozāmies uz kāda tilta, kur padaudz cilvēku. Meklējam kādu ērtāku un izdevīgāku vietu, kur nostāties, jo pēc brītiņa būs sacensības un garām brauks (tātad tilta stāvumā mazliet lēnāk, tātad mums būs iespēja labāk apskatīt) Rasmanis (gan jau bez Serģa) vai Jonass..neatceros. Bet tad nospriežam, ka tās būs dažas sekundes un tātad nav vērts mums te gaidīt kopā ar tiem mazajiem puišeļiem, kas sapulcējušies

Atslēdzies Minne

« Atbilde #474 : 2018. gada 07. februāris, 12:40:12 »
Laikam šādus sapņus te nemēdz likt, bet es tomēr uzrakstīšu.

Kkā pa starpu maniem mūžīgajiem intensīvajiem sapņiem redzēju arī mūsu inešuku. Mēs kkādā telpā bijām vairāki cilvēki, katram bija sava gulta. Tā nebija slimnīca, lai gan Inesei bija apdegumi, un bija vajadzīga kopšana. Bet viņa spēja piecelties, runāt. Es kkā zināju, ka man viņai jāpalīdz nomazgāties, apkopt. Atceros viņas smaidu un acis.

Laikam kāds dienas atlikums no vakardienas, kad aizstaigāju līdz vienai mazītiņai baznīcai jau aiz pilsētas robežas. Nemēdzu iet baznīcā, bet vakar gadījos tajā pilsētas rajonā, no kurienes var aizčāpot līdz tai baznīcai, un tad spontāni to arī izdarīju. Noliku svecīti par dēliņu, par citiem turieniešiem, padomāju arī par Inesi. Laikam kkas bija palicis, ka naktī vēl sapņoju

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #475 : 2018. gada 12. februāris, 10:31:56 »
sapnī biju  kaut kādā kantorī... sapratu, ka man ar šo dienu te būs jāstrādā. Tagad palika tikai noskaidrot, ar ko šie te nodarbojās. Tāds jauks kolektīvs, visi rosās, bet kas būtu jādara man... ? Kaut kur ieraudzīju tādu nelielu amatu sarakstu, vajadzētu noskaidrot, kurš no tiem ir mans priekšgājējs un vienkārši turpināt darīt to, ar ko šis nodarbojās. Sāku pētīt, visi kaut kādi vadītāji, direktori, nav neviena, kas ar finansēm nodarbotos. Skaidrs, jāmeklē tajā virzienā. Pa to laiku darba diena beigusies un visi aiziet uz māju. Palieku viena, te man atausts - šams noteikti ir nolicis karoti, bet kur tad ir palikusi nauda. Jāmeklē. Saprotu, ka nolikta drošā vietā, jāmeklē kādas norādes. Te man liekas, ka kaut kas nav kārtībā ar durvīm. It kā viss ir OK, un tieši tas ir aizdomīgi. Aiz kādas malas kaut kāda papīra strēmele. Norauju nost finieri - Bingo! Kaudze ar veciem dokumentiem, kaut kādām Ulmaņlaiku kladēm, dienasgrāmata ar kartēm un izgriezumiem, CD disks ar nepazīstama igauņu dziedātāja ierakstiem. Nu viss, kā man patīk.Vajag sašķirot un izlasīt, ir izredzes tikt pie šama slēptiem dārgumiem. Pulkstenis rāda četri naktī. Droši vien šonakt vispār negulēšu, bet gan jau, vienu nakti var izlaist.  Un tieši tad, kad sāku analizēt, kur tas vecis visu mantu noslēpis - pamostos. Neraža!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #476 : 2018. gada 12. februāris, 17:41:17 »
Pie manis atkal bija inešuks.

Eju Rīgā pa Kurzemes prospekta apli gar lielajām 9stāvenēm un mani pasauc kkādi cilvēki pie pirmā stāva balkona un grib dot lielu aploksni, kas tur zemē mētājas - lai es meklējot adresātu. Man jāiet uz tikšanos ar inešuku un  nemaz nav laika tur ņemties, tādēļ ātri paskatos, ka adrese tur nav uzrakstīta, laikam tikai krievu sievietes vārds, un prasu cilvēkiem, kas augstākos stāvos, vai tur nedzīvo tāda un tāda dāma?  Jā, dzīvo. Viss kārtībā, padodu aploksni uz augšu un skrienu tālāk.
Satieku Inesi, un abas dodamies tālāk uz kkādu SPA baudīt šampanieti. Nu jau iela izskatās pēc Jūrmalas gatves, patumša, bet šaurāka. Doma tāda, ka ar to šampanieti mēs mazgāsim sejas un matus - burbulīši masēs ādu, un kas tik tur viss vēl labs.
Esam klāt, iestāde vēl nav atvērta, pagalms pilns ar cilvēkiem kā siļķēm mucā. Pienākot mums, tiek atvērts, un mēs plūdeni turpinām kustību, viltīgi aizlienot daudziem garām. Kkādā kāpņu telpā iepazīstamies ar džeku, kurā sazīmēju iepriekšējo Olimpisko spēļu medaļnieku. Atcerēdamās iesaucos - ā, jā, Tu medaļu ieguvi pašā pēdējā dienā, kad neviens vairs negaidīja - tā Latvijai bija vienīgā medaļa! Un džeks tāds mazliet lepns uzreiz ;)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #477 : 2018. gada 04. marts, 11:54:23 »
Esmu kkādā biedrībā, un kādam uz sapulci jāuzraksta ziņojums vai projekts. Sapulces dienā "augšas", kam tas ziņojums jāsniedz, atsūta infu, ka kkas tur nepareizi. Es uzņemos iziet visam tekstam cauri un izlabot "slmca"(slimnīca) uz "zslmca" (zemgales reģiona slimnīca). Pie tam vārdam ne tikai priekšā jāpieraksta tas "z", bet blakus jāiespiež arī mazs, apaļš zīmodziņš un uz maziem cepumiņiem ar marķieri jāuzvelk kkāda zīme - tā kā rūna. Sāku darbu, lasu pirmo lapu, bet tā kā pārējie biedrības locekļi sāk kkādu strīdu, izdomāju iziet laukā, izmest riņķi un atnākt vēlāk, kad būs miers.

Staigājot ieklīstu kkādā tirdziņā un ieraugu stendu, kur pārdot smalkmaizītes. Pamanu manu mīļo tējas maizi, iestājos rindā. Kad gandrīz pienākusi mana kārta, apjēdzu, ka uz galda ar projekta papīriem esmu atstājusi arī savu maku, nepieskatītu, ar 300€ un visām kartēm. Sāku nervozēt, turklāt apjēdzu, ka man neviens neko bez naudas nepārdos, tomēr turpinu stāvēt rindā. Kad mana kārta, palūdzu pārdevējai izgriezt gabaliņu no vidus, kur vairāk krēma un lūdzu, lai pietur preci, es aizskriešu pēc naudas. Bet, izrādās, tirdziņš jau beidzas, visi pārdevēji vāc nost preci, un man jāskien ātri.

Atpakaļ iela ved kalnā, un man grūti kāpt. Pa ielas otru pusi pa ietvi lejā brauc bērni ar slēpītēm pa asfaltu. Iegriežos šķērsielā, tā arī stāva uz augšu. Pēkšņi esmu kkādā pļaviņā, kur neliela cilvēku grupiņa. It kā aŗī beidzas kāds pasākums, bet pēkšņi tādā pēdējā impulsā, pirms visi izklīst, sākam deju aplī. Liekam viens otram rokas uz pleciem, dejojam uz vienu pusi, tad uz otru. Skatos debesīs, ir nakts, tuvinājumā varu redzēt visādas galaktikas un zvaigžņu sakopojumus. Viens no blakusdejotājiem, tāds milzis, paķer mani un dejā paceļ sev virs galvas pretī zvaignēm. Es dejas trakumā saucu: "kur ir mans pilnmēness??". Un, jā - starp spožajām galaktikām ir arī skaists pilnmēness. Man ausīs skan Zucchero Baila Morena ar vārdiem "sotto questa luna piena" - "zem šī pilnmēness". Izrādās, mans dejas partneris ir kkāds kruts hokejists, laikam kanādietis. Apjēdzu, ka man līdz sapulcei tikai stunda, neesmu izkoriģējusi tekstu, man jāskrien. Žēl šķirties no dejotājiem un foršā vīrieša, iedomājos, ka vēlāk iegūglēšu par viņu. Atkal kāpju pa stāvajām ielām uz sapulces vietu, bažīdamās, ka pārējie būs dusmīgi, ka tik traki esmu nokavējusies, darbs nav izdarīts, kas ar maku utt.

Tieku atpakaļ, metos pie galda, līdz sapulcei tikai pusstunda. Izrādās, atvilcies mans (vakardienas reālais) vecais brūtgāns, apsēdies blakus manai vietai. Satraukumā saku šķirot mazos cepumiņus, jo tagad viss sagrūzts čupā - gan cepumi ar rūnām, gan bez. Turklāt tās rūnas pūdercukurā izmirkušas, gandrīz izzudušas, kas nozīmē, ka darbs bijis veltīgs. Nikni un stingri uzšņācu brūtgānam, ka tagad nu nebūs nekāda manis traucēšana, lai sēž klusu. Pēc tam mazliet sirdsapziņas pārmetumi par savu asumu un to, ka viņš var apvainoties un aiziet prom

Andžons

• Viesi
« Atbilde #478 : 2018. gada 04. marts, 14:36:30 »
hehe, man sapņos ir piespriests sods, ar ierobežojumu, ka nedrīkstu izbraukt ārpus Rīgas tālāk par 150km. Un to es uzzināju, jo gribēju pavadīt meiteni uz Ventspili, un sapnī nākamajā rīta saņēmu paziņojumu, ar prasību paskaidrot , kāpēc es esmu pametis sev noteikto drošības zonu. :) Jancīgs sapnis :) Pilnīgi sirreāls :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #479 : 2018. gada 04. marts, 16:33:15 »
Minnei sapnis kā romāns :)

Andžonam sapnī bija mājiens nelīst ārā no savas komforta zonas. Pat ne meitenes dēļ. :)