Strādāju izdevniecībā, biju atvaļinājumā, bet atrados redakcijas zālē, kur sanāksmē plānoja jauno žurnālu. Neviens nevarēja atrast rakstu sarakstu. Man bija vecā versija izdrukāta, kur trūka daudz rakstu, saraksta apakšu nevarēja izlasīt, bija sasvītrots un aizrullējies. Vispār netaisījos iesaistīties, jo esmu taču atvaļinājumā, grāmatu lasīju. Bet gaidīju, kad redaktore sameklēs savu sarakstu...
Biju izšķīrusies un apprecējusies ar Šnuru (viņš arī Sergejs Šnurovs, grupa "Ļeņingrad"). Sajutos kā sieviete, kleitā, mati garāki un kuplāki... Viesu mājā (?) viņš klāja gultu, slaucīja ūdeni no matrača stūriem un stāstīja maniem puikām, ka tagad viņi nevarēšot gulēt pie mums. Nodomāju, ka nekad jau nav gulējuši, ja neskaita galīgu zīdainību un slimošanu, bet neko neteicu.
[Sapnis garš, visu vairs neatceros, bet atmiņā mierīga un laimīga sajūta].
Sēdējām viesu mājā, kas tagad bija telts pļaviņas vidū, netālu no mūsu pilsētas bijušā universālveikala. Viņš sāka smagi elpot un spieda roku pie krūtīm, es iesaucos "Infarkts", saucu kaut kam, lai izsauc ātros, apsedzu, tad sēdēju blakus, turēju apskautu, mierināju. Dzirdēju ārā ātros, izskrēju, ātrie uz ielas, es skrēju un vicināju rokas, bet viņi pabrauca garām pa ielu, neiegriezās. Pašā pēdējā brīdī pamanīja, aizbrauca, apgriezās un iebrauca tajā sānu ieliņā, kur es rokas plivināju. Skrēju atpakaļ uz to telti, atskatos - ātrie ieiet mājā, kas blakus. Apgriezos, skrēju turp, atrāvu mājas durvis un noaurojos kāpnēs, kas, viņi pilnīgi atsaldēti! Man līdzi jānāk, nevis te jāiet!
Atnāca uz telti, uztaisīja EKG, secināja, ka tiešām infarkts, vajag iešpricēt, bet viņiem trūkst destilētā ūdens, vajag atnest. Aizskrēju uz aptieku blakus mājā, viņiem neesot, aizskrēju uz otru aptieku, viņiem arī neesot. Skrēju uz redakciju, kas bijušajā universālveikalā, vismaz Venden ūdeni ieliešu. Pie sevis nodomāju, ka labi skrienu - ar basām kājām, bet akmeņi neduras pēdās, sānos nedur. Ieskrēju redakcijā, bet tur tikko grīdas izlietas ar izlīdzinošo javu. Skrēju pa telpām, meklējot Venden aparātu, noskatījos, ka aiz manis pēdas paliek, bet gan jau izlīdzināsies.
Atpakaļ teltī, bet neatceros, vai to ūdeni atradu. Mediķi teica, ka infarkts esot jau vecs, lielu cerību nav. Aizveda uz slimnīcu, paspēju tikai noglāstīt.
Šnurs nomira. Un tikai knapi mēnesi bijām precējušies, - pārņēma tāda vilšanās sajūta. Un vēl man tagad būs par mantojumu jāņemas, jācīnās ar alkatīgajiem radiniekiem?
Izlūdzos ieiet morgā atvadīties...