Autors Tēma: sapnī kas tik nenotiek...  (Lasīts 180999 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pifs

Atb: sapnī kas tik nenotiek...
« Atbilde #1140 : 2022. gada 01. septembris, 10:42:21 »
...Mājas pagalmā auga milzīgs kaktuss. Nu, līdzīgi kā akācija, bet kaktuss. Milzīgs, pārstiepies pāri pagalmam, Es saku mājniekiem, ka vajag piesiet pie jumta, lai negāžās cilvēkiem virsū...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #1141 : 2022. gada 08. septembris, 15:08:36 »
 Pēc gandrīz 3 gadu desmitiem ne no šā, ne no tā sapnī redzēju savu jaunībsdienu Lielo Mīlestību.

Esmu kkādā palielā telpā, kur apmetušies viesstrādnieki no ārzemēm, tajā skaitā Tas Vīrietis. Kā jau pie večiem, kārtības maz, nospiedoša atmosfēra. Liels saviļņojums, jo pēc tik ilga laika atkal redzamies, izdomājam iziet pastaigā un nošķirties no pārējiem, parunāt. Ārā patumšs, ejam uz kkādu parku, pēkšņi traki dubļi, ne pāri pārlēkt, ne apkārt apiet, man kājās balti snīkeri. Vīrietis, gandrīz līdz potītēm brizdams, tiek pāri, pēkšņi viņam rokās spieķis. Es kā kaza lēkāju uz visām pusēm, meklēdama sausākas vietas.

Aizejam līdz parkam, apsēžamies, aizkustinājumā glāstu viņa seju, kaklu un redzu, cik ļoti novecojis. Pirmkārt jau tas spieķis. Un tagad, kad esmu tuvu klāt, redzu, ka, viņam runājot, liekie zobi, cilājas, ļurkājas un nestāv mutē. Tāds pavecs vīrs. Un stāsta, ka esot nokrities par 50kg. Pie sevis nodomāju - ak, jēz, cik tad tu biji uzēdies pa šiem gadiem, ja vēl tagad, pēc 50kg nomešanas, ir manāms paapaļš vēders?

Pēc laika turpinām ceļu, ielas malā stāv līdz zobiem bruņoti karavīri aizsargtērpos. Cenšamiem pēc iespējas neuzkrītoši paslīdēt tiem garām, nepievēršot uzmanību. Kkādā posmā mums sāk sekot vēl viens no maniem bijušajiem, mums jāslēpjas un jābēguļo. Vīrietis ar spieķi ielien kkādā šķūnī, es saucu pakaļ, ka tā nav laba doma, bet viņš nedzird. Tā ir - pēc brīža šķūņa platākā siena paveras kā priekškars un kā uz ekrāna redzams milzīgs Pundura Pu ģīmis. Un tiem bruņotajiem kareivjiem tagad būs šaušanas treniņš - jāsašauj lupatās tas portrets. Saprotu, ka šķūnis tiks burtiski sacaurumots.

Mūku tālāk, tumsa, kkādas augšupvedošas mežu takas. Pa starpu akmens trepes kā kādā klosterī, tur lavos garām mūķeņu korim, kas tur rokās svešturus ar aizdegtām svecēm un dzied ziemassvētku dziesmas

Atslēdzies Minne

« Atbilde #1142 : 2022. gada 18. septembris, 11:54:39 »
Kkāds starptautisks liela mēroga pasākums. Milzu zāle kā stadions, pilns ar pajauniem cilvēkiem. Mēs ar kori arī klāt. Pienāk mūsu kārta iet centrā. Viena sīka dāma, vācu valodas skolotāja, ņem un mikrofonā kko sāk runāt latviski. Runā un runā. Un tad man pielec, ka nav jau tulka, un tas, ko viņa tur latviski saka, ir priekš kaķiem, nevienu tas neinteresē. Šķiet, ka uzvelkam aŗī kādu melodiju.

Tad pēkšņi mūsu priekšā ir putins - burtiski metra attālumā. Un viņš savā mierīgajā, mazliet ironiskajā tonī ar pārliecību mums saka - Nato tiks iznīcināts, tas neeksistēs - ar to automātiski domājot arī Latviju. Man neomulīgi no viņa un viņa miera un pārliecības.

Šķiet, ka beigās vēl bija kāds svarīgs sīkums, bet esmu aizmirsusi

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #1143 : 2022. gada 18. septembris, 13:48:36 »
"patīk" gluži nespiedīšu..

Atslēdzies Minne

« Atbilde #1144 : 2022. gada 24. septembris, 11:39:22 »
Esmu pie kkādas sievietes un man jāpieskata viņas mazais zīdainis, kurš ir maza, pelēka, ļoti pūkaina kaķēna veidolā. Ņemos, bužinu un spēlējos. Pa starpu jāuztaisa viņam aŗī ēdamais - auzu pārslas ar samīcītu banānu. Kkas noiet greizi, ēdiens pazūd, esmu trauksmē, ka tik māte neierauga manas neveiklības. Istabā ir neliels, sekls baseiniņš paplatākas bļodas izmērā, zīdainis-kaķēns pēkšņi spēlējas tur. Uzmanu, bet burtiski sekundes simtdaļā viņš ir zem ūdens un nekustas. Tagad kaķēna ķermenis ir bez spalvām, tāds mazs plikas miesas kamoliņš. Panikā, ka māte ieraudzīs, rauju viņu laukā un pielietoju Heimliha metodi. Izdodas atdzīvināt, viss labi, bet drošības dēļ vēl masēju viņa sirdi. Ir vēl šādas tādas neizdošanās, ko metodiski mēģinu paslēpt. Spēlējamies tālāk, esam laukā, zīdainis-kaķēns draiskuļojas, kamēr iesprūk kkādā caurumā-alā, un es nespēju viņu vairs sasaukt. Lienu iekšā pazemē, bet tur vesels bars mazu kaķēnu, un neviens nav manējais. Pa vidu parādās mežonīga, paplukusi, agresīva kaķene, un man bail, ka viņa nonāvējusi svešo, t.i., manējo. Esmu kārtējā uztraukumā par atbildību, ko neesmu attaisnojusi, turpinu saukt un meklēt zīdaini-kaķēnu. Šķiet, beigās tomēr viņš parādās un dodas man rokās.

Kkur sēžu, nez kādēļ kaila. Blakus burtiski 50cm attālumā no manis cieši saspiedušies kopā, arī kaili, stāv daddy un Luīze. Es neceļu galvu augšup, tā ka redzu viņus abus apmēram līdz augšstilbiem. daddy kko glaimīgi bubina, un viņa rokas grābājas gar Luīzi. Luīze tā kā mazliet kautrējas, bet neprotestē. Redzu Luīzes pēdas, tās ir tik miniatūras kā kādai ķīnietei. Padomāju - nebija priekšstats, ka Luīze ir TIK maziņa. Cik noprotu pēc tekstiem, daddy ticis līdz krūtīm, kko piezīmē - te taču nekā nav. Luīze mazliet apvainojusies, sāk vairīties no daddy ķetnām, tad apsēžas man blakus, skatās uz manām krūtīm un tad kā ārste sāk tās pārbaudīt, palpēt un spaidīt

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #1145 : 2022. gada 15. oktobris, 09:57:34 »
sapnī klīstu pa kādu mazpilsētu. Sīkas ieliņas, maz cilvēku, man nav nekāda pilsētas plāna, lai saprastu kas te kur atrodas. Tieku līdz nelielam ezeriņam, tam vidū kāda sievietes skulptūra. Nolemju, ka man jāieskicē tas objekts no iespējami vairākām ezera malām, tad varētu saprast, kas te kur atrodas. Izvelku bloku, bet neko daudz nepaspēju, man kāds pasaka, ka pulksten divos kaut kāda sanāksme pie šefa. Esmu kādā kantorī, kolēģi liekas sakarīgi. Līdz brīdim, kad viens pienāk un parāda man meilu, kur rakstīts, ka sapulcē būs runa par kāda objekta renovāciju un arī tas, ka jāierodas man. Man nekādas poņas, kas tas par uzņēmumu, cik tam vispār struktūrvienību, vai ir pašiem remonta brigāde un kas ar finansēm un ko vispār var atļauties - nu lai ir kāds materiāls, ja man ko jautās. Mēģinu ko noskaidrot, džeks, kuram ar to varētu būt kāds sakars izliekas, ka nesaprot par ko runa. Jāatrod kadru daļa, lai vismaz noskaidrotu par to vai uzņēmumā ir remontu brigāde un cik liela. Neviens no kantora nezina kur kadru daļa ir. Uz paziņojuma dēļa kaut kur augšā ir telefona numuru saraksts, varbūt izdosies sazvanīt, bet es tik augstu neredzu. Uzkāpju uz kāda krēsla, lai redzētu tuvāk. Te man pasaka, ka tūlīt sanāksme sāksies un vairs nav laika. Sapulcē šefs stāda mani visiem priekšā un paziņo, ka es ar šo dienu vadīšu kantori. Čerts! Man būs jāvada šis aunu bars, kuriem nav nekādas poņas par to ar ko nodarbojās!!! Lai nesapņo,... un es pamostos.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #1146 : 2022. gada 23. oktobris, 13:28:42 »
Bija jāsagaida stacijā suņi no Jūrmalas, un jāved uz Siguldu. Laika daudz, eju pirkt biļeti [pa sapņos jau daudzkārt redzētām zālēm]. Aizeju līdz kasei un saprotu, ka man kabatā ir tikai sīknauda – tādas mazas monētiņas, divreiz mazākas par reālajām, - bet somas ar maku nav. Kasiere saka, ka viņai ir iespēja iedot man īpašu atlaidi, biļeti par 37 centiem. Skaitu to naudu, bet 37 nesanāk. Neatceros, vai to biļeti paņēmu, bet eju meklēt savu melno somu, kuru, šķiet, atstāju pie kādas citas kases (kafejnīcas?). Atrodu savu somu - baltu – visi rāvējslēdži vaļā, maka nav, telefona nav, atslēgu nav, ir kaut kādi sīkumi un pie somas vidējās, izņemamās daļas (soma kā iepirkuma maiss un otra tāda, tikai mazāka, iekšā) apakšas pielipušas divas ļoti svarīgas atslēgas. Vismaz tās ir palikušas. Baigais besis, ka atkal visi dokumenti jātaisa jauni, visas kartes jābloķē. Mēģinu izdomāt, cik naudas bija makā, laikam ne vairāk par piecdesmit eiro.

Eju uz peronu, viss pelēks, vēla rudens pēcpusdiena, stāv liels, melns vilciens, pieeju no pēdējā vagona, tur lokomotīves nav.

Aizbraucu līdz Siguldai (bez suņiem, tie tā arī neatbrauca), bet saprotu, ka man vēl mājās būs jātiek, bet naudas biļetei nav. Eju uz mammas dzīvokli, domāju, palūgšu tik daudz, cik biļetei. Durvis nav aizslēgtas, ieeju. Pirmajā telpā (dzīvē vannasistaba, sapnī mazliet lielāka telpa) vanna, gulta un televizors gultas galā darbojas, bet neviena nav. Nodomāju, ka tur viņas draugs dzīvo. Eju tālāk, mamma gala istabā guļ zem segas un neliekas traucēties, ka es esmu ienākusi. Eju projām, lai netraucēju. Krēsla, taksometru rinda pie stacijas. Eju gar sliedēm.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #1147 : 2022. gada 01. novembris, 10:49:49 »
Manai draudzenei krāpnieki pieprasīja krietnu summiņu dolāros. Mēs aizgājām tā kā uz VIDu tā kā policiju, paziņojām par krāpniekiem. Mums iedeva iezīmētos dolārus - vienpusēji izdrukātas dolāru banknotes ar zīmējumiem, bet bez uzrakstiem, tur tukši, balti laukumiņi. Man esot jāuzraksta ar roku cik dolāru vērta ir katra banknote, bet tā kaudzīte vismaz centimetru septiņu biezumā. Kā lai es uzrakstu visām vienā rokrakstā? Redzēs taču, ka nauda nav īsta! Es biju sašutusi, ka viņai par to bija jāsamaksā 47 eiro, skandalējos, ka par to naudu es ieskenēšu, izdrukāšu abpusējā drukā, sagriezīšu un vēl ar speciālo markeri uzrakstīšu "paraugs" un ar UV lukturīti pārbaudīšu uzrakstu! Man ir tāds atslēgu piekariņš ar UV markeri un lukturīti!
Bet citu variantu nav, esot jāņem un jāraksta ar roku. Prasīju, lai vismaz iedod man īstus dolārus apskatīties, kuram kāds nomināls, jo tās izdrukas atšķīrās izmēros un krāsās - no zaļpelēkās līdz gaiši zilai.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #1148 : 2022. gada 01. novembris, 11:27:25 »
Neizmantotie talanti  :mrgr:  Trix, izrādās, varētu būt naudas viltotāja  :rofl:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #1149 : 2022. gada 03. novembris, 09:15:28 »
Ar mammu un krustmāti jābrauc uz Siguldu. Rīgas stacijā pērku biļetes. Man rokā noķerta muša, kurā biļešu pārdevēja ielādē elektroniskās biļetes – man muša jāuzrāda vilcienā. Kamēr ar vienu roku turu mušu, ar otru mēģinu izgriezt sērkociņu kārbiņai virsū caurumu, lai ielīmētu caurspīdīgu plēvīti un mušu varētu redzēt (neturēšu taču visu laiku rokā!), šī izraujas un aizlido. Nu un ko tagad bez biļetes? Eju ķert citu mušu, noņeru, tikai mazāka, bet tas nekas.
Izejam uz perona, viņas apstājas un gaida vilcienu. Saku, ka nav īstais perons, jo, lai arī šis ir īsāks par blakus esošajiem, mūsējais ir pašā malā, aiz stacijas ēkas taču to nevar redzēt! Ejam, un patiešām ir 1. perons, stāv vilciens. Iekāpjam – tā kā 80. gadu električka, tā kā plackarts, diezgan pilns. Viņas nosēžas nākamajos krēslos, es ar savu mušu sēžu un gaidu kontrolieri...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #1150 : 2022. gada 03. novembris, 11:16:57 »
Ar mammu un krustmāti jābrauc uz Siguldu. Rīgas stacijā pērku biļetes. Man rokā noķerta muša, kurā biļešu pārdevēja ielādē elektroniskās biļetes – man muša jāuzrāda vilcienā. Kamēr ar vienu roku turu mušu, ar otru mēģinu izgriezt sērkociņu kārbiņai virsū caurumu, lai ielīmētu caurspīdīgu plēvīti un mušu varētu redzēt (neturēšu taču visu laiku rokā!), šī izraujas un aizlido. Nu un ko tagad bez biļetes? Eju ķert citu mušu, noņeru, tikai mazāka, bet tas nekas.
Izejam uz perona, viņas apstājas un gaida vilcienu. Saku, ka nav īstais perons, jo, lai arī šis ir īsāks par blakus esošajiem, mūsējais ir pašā malā, aiz stacijas ēkas taču to nevar redzēt! Ejam, un patiešām ir 1. perons, stāv vilciens. Iekāpjam – tā kā 80. gadu električka, tā kā plackarts, diezgan pilns. Viņas nosēžas nākamajos krēslos, es ar savu mušu sēžu un gaidu kontrolieri...

Ja muša mazāka, tātad līdz Inčukalnam vai Egļupei? :) ...zemapziņu neatslēgsi :D

Atslēdzies Trix

« Atbilde #1151 : 2022. gada 03. novembris, 11:23:11 »
Nē, kompaktais modelis - funkcija nemainījās. :D
Tāpat kā aiziet no punkta A līdz punktam B var neatkarīgi no apavu izmēra.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #1152 : 2022. gada 03. novembris, 12:40:14 »
tātad bija 128GB muša, ja? :D

Atslēdzies Trix

« Atbilde #1153 : 2022. gada 03. novembris, 12:41:48 »
Nepaskatījos apakšā, vai nav uzrakstīta ietilpība. :D

Atslēdzies daddy