Eju Rīgā uz staciju - tajā laukumiņā starp Marijas un Satekles ielu zemē spīd 2 lati, tāda paliela, spīdīga monēta. Pieliecos pacelt, bet vēl viena roka stiepjas. Paķeru monētu, paskatos - tāda labi ģērbta, izkrāsota caca. Es uz šo badīgām acīm skatos, savus 2 Ls sagrābusi, un velku tādā idiota balsī: "Puuuzdienas!" Un pati domāju, kas, es tiešām pilnīga idiote? Kas ar mani noticis? Bet kaut kādai cacai neatdošu, man vairāk vajag...
Otrs - garsapnis. Grūti atstāstāms. Kaut kāda kataklizma, karš, vai neviens tā īsti nezina, kas. Mazpilsēta. Daļa kaut kur evakuējas - kas ar lidmašīnām, kas brauc ar mašīnām. Daļa dzīvo tāpat un netaisās nekur, pa ielām staigā pulciņi. Vienā vietā bars dedzina ar malku un kokiem piekrautas mašīnas, visur tāda migliņa, tā kā dūmiņi... Aiz kokiem paceļas gaisa baloni, viens aiz otra. Ielas pārraktas, kaut kādi grāvji (bet ne ierakumi), drīzāk pamests remontēts ūdensvads. Visur blāva gaisma - kā saules aptumsumā. Stāv pamesta lidmašīna, domāju - varētu savākt un aizlidot, bet es lidot nemāku, savā laikā pat FlightSimulator nespēlēju... Brīnos, ka neviens neuzbrūk, neviens neko nedemolē - šādās situācijās tak marodieri klāt kā mušas uz pļeku. Staigāju pa tām ielām tādā nesaprašanā, kur būtu jāiet, kas jādara. Neviens uz darbu neiet, nekas nenotiek. Ieeju pie vienas paziņas, it kā māja tā pati, bet tāda kā tukša,sajūta, ka viņa ir ievākusies svešā mājā. Žāvējas veļa, viņa kādu gaida, bet nē, nekur nebraukšot. No griestiem plika spuldzīte karājas, tumši zaļas sienas...
Kaut kādi lidojošie šķīvīši parādās, pārlido... Tāds gaidīšanas režīms, kad kaut kas būs, bet nav saprotams, kas un kāpēc. Laikam vajadzētu kaut kur braukt, bet kur? Spocīgi.
Trešais - jau zināmā upīte - es tur bieži [citos sapņos] eju peldēties (bet parasti ūdens līdz potītēm...

), tur aiz līkuma lejup pa straumi ir ūdenskritums zem tiltiņa. Eju ar vienu no puikām - ieiesim nopeldēties. Viss krasts pilns ar cilvēkiem, upe arī. Guļ, stāv... Upīte šaura - kādi 10 metri maksimums. Ūdens auksts... Iebrienam līdz ceļiem, bet ejam ārā. Aiz maza līkumiņa pamēģinām - ūdens silts, bet visa upe pilna, iebrist nav, kur. Pārkāpjam vairākiem, kas sauļojas pie ūdens, bet ūdens tur tiešām tikai līdz potītēm, pabrienam pa straumi uz augšu - tur ūdens vispār pazūd, smiltis vien. Neko darīt, brienam ārā, stāstu, ka atnāksim citu reizi, šoreiz galīgi nav ūdens... Līdz ūdenskritumam neaizgājām, kāds pamodināja.
[Hrens, kas man tā par upīti - tur nekad ūdens nav!!!]