Autors Tēma: Cidonijas  (Lasīts 5337 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Cidonijas
« : 2015. gada 21. septembris, 22:32:16 »
Līdz šim dārzā nogatavojās nu kādas 20 ogas. Skaistas, lielas, dzeltenas. Bija forši - nekurnēdama iztīrīju, sataisīju 3 mazās burciņās sīrupu, čagas izžāvēju aparātā. Nogaršošanai visiem pietika. Forši.
Aber šogad krūmi saražojuši kā traki! Dumjie - reizes 10 vairāk, un sausuma dēļ cidonijas ir sīkas. Ko ar šīm tādu MAN nesāpīgu sadarīt?  Likt ar visām sēklām sulu spiedē ? Jo katru izmizot no sēklām man nav spēka.

Atslēdzies Koffi

Re: Cidonijas
« Atbilde #1 : 2015. gada 21. septembris, 22:41:24 »
 :d_w: līdzjūtība..
Cilvēka lielumu nosaka problēmu lielums, kuras viņš ignorē..

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2015. gada 21. septembris, 23:02:32 »
Mēģināšu atcerēties pagājšgada darbības sukādēm, jo man bija līdzīgi -grozs ar sīkām cidonijām.

Apgriez cidoniju no ārpuses -cik sanāk, tik sanāk. Serde ar sēklām lai paliek putniņiem. Tad pēc vietējā padoma -neatceros gan, kura. Iegūtās skaidas sasaldē. Kad sākas apkures sezona, izņem no saldētavas, apber ar cukuru,kad atkusušas, notecina sietā un liek siltumā žāvēties. Pilnīgi pietiek ar radiatoru, vislabākais -plītī pēc cepšanas. Sīrupu izlieto tējā. Sukādes iznāca tik garšīgas, ka pazuda pāris vakaros.

Ceru ka ir pareizā versija, ja kļūda -labojiet

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2015. gada 21. septembris, 23:04:18 »
Varbūt var netīrītas savārīt, izberzt caur sietu un vārīt ievārījumu?
“Četrās sezonās“ bija recepte ar āboliem.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 22. septembris, 06:02:53 no pitons »

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #4 : 2015. gada 22. septembris, 06:29:42 »
Godīgi sakot , es cidonijas tikai ostu ! Mamma taisīja kkādus viltotos ananasus , tur komppotā ķirbis ar cidonijām , bet man ir aizdomas , ka bija jāizķidā tomēr !

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2015. gada 22. septembris, 08:59:42 »
Autors: Pūka
(kopēts)
Par sukādēm rakstīju jau iepriekšējā forumā, bildes arī būs daļēji tās pašas, ceru, ka nedabūšu pa galvu!
Tātad,
1. cidonijas sagriež gabaliņos, 0,5x 1cm. Taisni gabaliņos, ne plēksnītēs plānās, jo šoreiz gribam mīkstākas sukādes.
2. sagrieztos gabaliņus plēves maisiņā un saldētavā lai kārtīgi sasalst. Es saldēju pakās pa 1kg sagrieztu cidoniju, tas ir uz vienu cepešplāti.
3. liekam saldētos gabalus bļodā un apberam ar 0,8- 1kg cukuru, pa laikam apmaisot. Turam 24 st, kamēr kārtīgi sasūcas ar sīrupu.
4. ar putu karoti izsmeļam gabaliņus un liekam siltā vietā žūt, 40-50 grādi (ne karstā!,jo gribam izžāvēt ne izcept), kamēr gatavs , tas var būt ilgi, padsmit stundas
5. sīrupu ledusskapī glabājam, jo nevārīts. Žāvēt var cepeškrāsnī, uz radiatoriem, droši vien uz plīts malas  un speciālajos žāvēšanas aparātos arī. var žāvēt ar pārtraukumiem (kad eju prom cepeškrāsni izslēdzu, kad mājā atkal ieslēdzu) Elektriskajā cepeškrāsnī tas varētu būt

Read more: http://sarunas.freeforums.net/thread/195/cidoniju-irbju-mangustam-sald- metodi

Šī bija tā recepte, kuru mēģināju atcerēties, autors Pūka -paldies vēlreiz!

Ja iegūglē par cidonijām, var atrast, kā vieglāk sagriezt. Bet kā jau rakstīju, es vienkārši apšķērēju no malām
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 22. septembris, 09:06:04 no pitons »

Atslēdzies surikāts

« Atbilde #6 : 2015. gada 22. septembris, 09:08:01 »
Pag, to cukuru ber virsū, kamēr cidonijas sasalušas, vai vispirms atkausē ?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2015. gada 22. septembris, 09:11:14 »
Esmu ēdusi šādā veidā rūpnieciski žāvētas cidonijas, kam nav sēklas iztīrītas, tikai pašas gabalos sašņakātas. Nebija ne vainas. Pati vienmēr iztīru, parasti pa kādam kilogramam, skatoties tv. Tagad gaidu apkures sezonas sākumu, lai var uz radiatoriem žāvēt cidonijas, ķirbjus, ābolus...

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2015. gada 22. septembris, 09:52:53 »
sk. p. 3 -liekam sasaldētus bļodā un apberam...utt.

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2015. gada 22. septembris, 09:53:38 »
Luize -ābolus tu arī tā saldē?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #10 : 2015. gada 22. septembris, 10:06:32 »
Nē, ābolus nesaldēju, ķirbjus gan.
Principā ķirbjus var apvienot ar cidonijām un tad apbērt ar cukuru. Cidonijām garšu tas nesabojās, bet ķirbjiem neliels skābumiņš tikai nāks par labu.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #11 : 2015. gada 22. septembris, 10:14:29 »
Šī recepte kaut kad tika pārcelta arī uz šo forumu, lai nepazūd pārvācoties.

Mana (pareizāk vīra) cidoniju tīrīšanas metode - cidoniju ekvatorā šņakt uz pusēm un ar tējkaroti sēklas ārā. Tā cietā daļa pa lielam paliek, bet galīgi netraucē. Pagājušogad ap 7 kg sanāca, lūk tās bija šausmas, jo mājās maz vietas, kur integrēt gatavo produkciju. Šogad cerams būs mazāk, lai gan garšo.
Vēl no sēkliņām sanāk glītas krelles, kas pie bītlenes, džinsiem, manuprāt loti iet klāt, bet laikam vairāk nevēršu, jo iepriekš vērtajās bija saviesušās kkādas vabolītes un sagrauzušas - daļa posmu bija vismaz 10 gadus veci un viens neliels vēl vecmāmiņas vērts, tam kādi 35. Skrobe.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Koffi

« Atbilde #12 : 2015. gada 13. oktobris, 06:54:43 »
 :coffee: kas ir ekvators?
Cilvēka lielumu nosaka problēmu lielums, kuras viņš ignorē..

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #13 : 2015. gada 13. oktobris, 08:39:39 »
Es gan sapratu, kā tas bija domāts. Virziens, kādā pārgriež cidoniju.  :yes:
Mangusts grieza pa ekvatora līniju (šķērsām) nevis meridiānu (caur kātu).

Atslēdzies Betons

« Atbilde #14 : 2015. gada 13. oktobris, 08:49:43 »
Mangusts - globusists. Pat cidonijā saredz ekvatoru :)