Autors Tēma: Spiediens riepās  (Lasīts 5992 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Spiediens riepās
« : 2015. gada 21. septembris, 23:45:40 »
Lūdzu, paskaidrojiet man, kā lai zinu, cik daudz pumpēt riepas. Tas ir īpašs kāds rādītājs atkarībā no auto markas, smaguma, riepu izmēra? Lūdzu atbildēt kā ''blondīnei'' ( es no tiesas tāda esmu bez aizvainojumiem!).

Atslēdzies kvadra

Re: Spiediens riepās
« Atbilde #1 : 2015. gada 22. septembris, 00:58:30 »
Kaut kur jau tas ieteicamais cipars uzrādās - kāda uzlīme durvju ailē, zem kapota, degvielas tvertnes vāciņa iekšpusē, vai, galu galā, lietošanas manuālī.
Jaunos advancētos autos jau aprīko ar spiediena sensoriem riepu ventiļos vai pie diska.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #2 : 2015. gada 22. septembris, 07:31:50 »
Dažiem auto uz šofera durvju malas ir uzlīme/s/, kur var redzēt gan riepu spiedienu, eļļas veidu, maiņu intervālus utt.
Ja nav, tad jāpietupjas un jāpapēta riepa. Uz borta jābūt norādēm.
Spiediens apzīmēts ar Psi, kPa vai b. Pirms tiem cipari. Tātad ja ir noradīti piem 220 kpa/kilopaskāli/, tas nozīmē 2,2 bāri.
1 Bārs ir tik pat cik 1 atmosfēra. Benzīntankos spiedienu uzrāda atmosfērās. Varbūt arī citā sistēmā. Pētījis neesmu.
Tātad riepu pumpē, kamēr rāda 2,2

Atslēdzies Broms

« Atbilde #3 : 2015. gada 22. septembris, 07:36:48 »
Hmz.. tomēr ar tiem apzīmējumiem nolaidu lažu. Palasījos un izrādās, ka tas ir max spiediens aukstā riepā. Vajag pumpēt mazāk :)

Atslēdzies Betons

« Atbilde #4 : 2015. gada 22. septembris, 08:29:49 »
Brom, blondīnei pietiks, ja viņa atradīs kompresora šļūteni un iepūtīs tos pašus 2,2 (lielākie cipari uz ciferblata) visās riepās. Protams, ja tā ir parasta vieglā mašīna. Ja kaut kāda utu blusa, tad var pūst mazāk ~ 2,0 priekšā - 1,8 aizmugurē.

Vismaz tas būs labāk kā braukt ar pustukšām riepām.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2015. gada 22. septembris, 08:45:12 »
Un divritenim līdz kādam spiediena ciparam riepas pumpēt?

Atslēdzies Betons

« Atbilde #6 : 2015. gada 22. septembris, 08:48:41 »
pumpē 3,0, būs labi. Tik apskaties, vai nav tievais ventilis, tad tankā nepiepumpēsi

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2015. gada 22. septembris, 09:04:52 »
Es vienmēr tikai tankā pumpēju. Pati tak nepūtīšu.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #8 : 2015. gada 22. septembris, 09:07:50 »
Mums mašīnai parasti iet 2.2 visos galos. Velosipēdam manējam man patīk 2.8.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2015. gada 22. septembris, 09:11:25 »
120/70.... emmm emmm hā gā
Visus sakost!

Atslēdzies Betons

« Atbilde #10 : 2015. gada 22. septembris, 09:19:32 »
Camma, tai riepai un asinsspiedienam nav nekāda sakara. Pazeminot spiedienu, riepa nesaplaks.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #11 : 2015. gada 22. septembris, 09:27:28 »
Beton, to 2,2 kā lielāko vērtību dus komp. skalā Tu gadījumā nejauc ar kādu atsevišķu manometru?
DUSos ir vismaz 4.
Es gan runāju par atmosfērām. Zinu, ka ir norādīts spiediens arī citā sistēmā. Laikam sarkanā krāsā. Tos ciparus gan nezinu.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #12 : 2015. gada 22. septembris, 09:35:52 »
Beton, to 2,2 kā lielāko vērtību dus komp. skalā Tu gadījumā nejauc ar kādu atsevišķu manometru?
DUSos ir vismaz 4.
Es gan runāju par atmosfērām. Zinu, ka ir norādīts spiediens arī citā sistēmā. Laikam sarkanā krāsā. Tos ciparus gan nezinu.

Es runāju par lielākajiem (izmērā) cipariem, nevis lielāko vērtību uz skalas. Tā lai pat ezītis var divriteni piepumpēt :)

Atslēdzies Broms

« Atbilde #13 : 2015. gada 22. septembris, 09:39:22 »
 Tad vajag, bl..., brīdināt, ka tik sarežģīti skaidrosi :D

Atslēdzies daddy

« Atbilde #14 : 2015. gada 22. septembris, 09:40:24 »
2.2 der kā vidējā temperatūra slimnīcā.
drošāk pameklēt uzlīmes, vai rokasgrāmatā paskatīties. Ilgstoši braucot ar nepareizu spiedienu riepās, riepas nepareizi dilst un arī piekarei nākas ciest.