Autors Tēma: Vecas fotogrāfijas - ielas  (Lasīts 2175 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Vecas fotogrāfijas - ielas
« : 2015. gada 23. septembris, 01:30:09 »
Ļoti patīk skatīties vecas fotogrāfijas un mēģināt atpazīt. Sevišķi interesanti ir redzēt, kad kaut kas bijis tikko uzcelts un tad salīdzināt ar to, kas pašlaik ir. Fascinē arī apstādījumi - no bērnības pierasts, ka parkos lieli koki, biezoknis un ēnains, bet paskaties vecu bildi un redzi - oj! pliks laukums un šur tur pa jaunstādītai maikstei.
Pamazām briest plāniņš brīvdienās izstaigāt Rīgas centru - tur tagad viss mainījies, kur kādreiz sīkbūtnes fāzē dauzījos.
Praktiski nemaz nesanāk vazāties pa Rīgu - mašīnā švit! no punkta A uz punktu B. Un ja vēl pie stūres, tad vispār tikai satiksmi vien redzi. Kādreiz katrai mājai fasādes, durvju, vārtu detaļas bij zināmas mīļi tuvas, miljons reižu garām iets.
Ļoti nepatika ar grīdas krāsu biezi trieptās, aplupušās koka durvis - visbiežāk arī nelietotas, mūžam aizslēgtas. Tas pats ar logiem un citām koka detaļām, mājas likās nekoptas, gandrīz vai brūkošas. Tad sāka parādīties notīrītas, restaurētas. Baisi žēl vecās nojauktās ēkas, kuru vietā nejēdzīgi akvāriji-terāriji sabūvēti. It kā moderni, bet pierastā ielas seja zudusi... Izskatās kā pēc neveiksmīgas kosmētiskās operācijas, kad pazūd mīļās, pierastās krunciņas un nu ir auksta, gluda, absolūti neizteiksmīgi indifirenta maska... Neviļus gaidi, ka varbūt sakrunkosies un būs atkal pa vecam.... Bet nav....
Visus sakost!

Atslēdzies Betons

Re: Vecas fotogrāfijas - ielas
« Atbilde #1 : 2015. gada 23. septembris, 08:16:34 »
Nostaļģija. Es arī esmu mēģinājis pavazāties pa bērnības/jaunības vietām. Neko citu kā sērīgām emocijām pilnu sirdi tur neesmu dabūjis

Atslēdzies Broms

« Atbilde #2 : 2015. gada 23. septembris, 08:21:52 »
Kaut kur bija /draugos?/ diezgan daudz fotokolāžu, kurā salikta kopā kāda konkrēta vieta apt. 20tajos, 30tajos un šodienas bilde no tā paša rakursa. Dažas bildes no 70tajie kopā ar šodienu. puse bildes toreiz, puse šodien.
Bildes bija 10tos mērāmas, bet tik un tā likās pārāk maz :)

Vēlāk pameklēšu, varbūt izdosies ko atrast.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #3 : 2015. gada 23. septembris, 08:26:56 »
Man tādas ļoti mīļas atmiņas par vecmāmiņas lauku māju, kur bērnībā vasarās dzīvoju. Vienreiz biju tajā pusē, kāreiz ar māssīcu, ar kuru kopā tur spējējāmies, domājām - iebrauksim, paskatīsimies, kā viss mainījies. Ceturtdaļgadsimts pagājis, bet ceļu atradīšu, tur zīmīgs pagrieziens...
Aha, kur nu! No skaidrām debesīm sākās tāds lietus gāziens, ka savu roku neredz. Vienkārši nenormāls kaut kas. Kaut kā strauji kļuva skaidrs, ka nevajag braukt. Vienkārši nevajag.
Lietus pēc minūtes beidzās un nelija vēl nedēļas divas...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Broms

« Atbilde #4 : 2015. gada 23. septembris, 08:52:48 »
Lūk, šādas biju domājis. Skatīt, pētīt un baudīt :)

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #5 : 2015. gada 23. septembris, 09:20:32 »
Melluži. Manas bērnības/jaunības vasaru pasaule. Mūsu mājas jau sen vairs nav.
Pāris gadus atpakaļ izstaigāju gan Mellužus, gan no Vaivariem līdz Lielupei (vietas, kas bija bezgala labi pazīstamas).
Skumji, daudz kas nav vairs pat atpazīstams. Vairāk negribu apzināties aizgājušo. Tagad Jūrmala aprobežojas ar Asaru kapiem (daudz tuvinieku) un Jomas iela (draudzene Majoros dzīvo).
Ar Rīgu (dzimusi, augusi, dzīvoju centrā) nez kāpēc tik traki nav. Pārmaiņas uztveru bez emocijām.

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2015. gada 23. septembris, 09:21:09 »
ļoti interesanti tā komplektēt

Es tā laiski lieku kopā Operu -kā mainās apstādījumi

Atslēdzies Betons

« Atbilde #7 : 2015. gada 23. septembris, 09:22:09 »
Mainās arī vide, kur pastāvīgi dzīvojam. Jo īpaši pēdējo divdesmit gadu laikā. Mainās arī mūsu pašu mājokļi. (ja paskatās vecas fočenes)

Atslēdzies Lilith

« Atbilde #8 : 2015. gada 23. septembris, 10:00:31 »
Man ljoti zheel, ka mana beernibas mezha vairs nav :( Shausmiigi patika tur kliist, eest zakjkaapostus, apraudziit bekas. Viss likaas tads nosleepumains un tumshs, it seviskji taa dalja kas paari lielajam graavim bija - nekad tur negaaju, jo baisi.

Tagad - viss izcirsts un gaishs kaa dienaa :(

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2015. gada 23. septembris, 11:52:38 »
man otrādi -gaišais bērnības mežs un klajumiņi  -viss aizaudzis biezos brikšņos

Atslēdzies Camma

« Atbilde #10 : 2015. gada 23. septembris, 13:50:28 »
Jā, Brom, tieši šo biju domājusi. Tikai man patīk, ja visa ēka vai ainava redzama pilnībā - tad un -tagad. Baznīcas bilde nedod to efektu, ko lauku ceļš vai māja Tavos piemēros.
Visus sakost!

Atslēdzies Broms

« Atbilde #11 : 2015. gada 23. septembris, 20:24:21 »

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #12 : 2015. gada 24. septembris, 09:59:53 »
Ai, kāda super tēma! Pagaidiet mani arī, tagad nav laika!

Atslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2015. gada 24. septembris, 11:52:18 »
Es kaut kad vēlāk ielikšu savas Operas, kā mainās apstādījumi

« Atbilde #14 : 2015. gada 25. septembris, 11:40:32 »
Es kaut kad vēlāk ielikšu savas Operas, kā mainās apstādījumi
šis varētu būt ļoti interesanti, gaidīsim :)
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!