Autors Tēma: Pasta (spaghetti) ar tomaatiem un baziliku  (Lasīts 3536 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Lynx

Pasta (spaghetti) ar tomaatiem un baziliku
« : 2015. gada 25. septembris, 18:00:40 »
Ciao visiem!
Lielos vilcienos - pastai esmu pieteikusi karu. Praktiski needu, vai reizi, divas meenesii, bet ir viena pasta, kas man garsho ljooooti.
Un taa:
Mums vajadzees spaghetti, kjirshtomaatinjus, svaigu baziliku (derees arii saldeets). Un peec garshas skjiivii - assa piparu ellja.
Liekam vaariities uudeni sagettiem. Pa to laiku sagriezham uz puseem kjirshtomaatinjus, beram uz pannas karstaa oliivelljaa. Sauteejam, liidz saak izskjiist. Tad beram klaat kapaatu baziliku. Veel paaris minuutes pasauteejam un jaucam kopaa ar jau gataviem Spaghetti (al dente).
Pasniedzam galdaa.
Saali pievienojam peec garshas. Gan pastai, gan tomaatiem.
Skjiivii katrs pats uzlej kaadu laasi asaas pepperonchino elljas. Atkariibaa no garshas kaarpinjaam.
Shis Itaalijaa ir absoluuts vasaras eediens - viegli, leeti un aatri.
P.S. Te iztiekam bez siera.

Atslēdzies Nomade

Re: Pasta (spaghetti) ar tomaatiem un baziliku
« Atbilde #1 : 2015. gada 25. septembris, 18:13:35 »
Lynx, ''pasta'', tas ir viss, kas makaronains?

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #2 : 2015. gada 25. septembris, 18:19:10 »
Lynx, ''pasta'', tas ir viss, kas makaronains?
Jaa. Itaalijaa "pasta" - tas noziimee to pashu, kas latvieshiem makaroni. Tikai Itaaljiem makaroni ir tikai viens no pastas veidiem. Taapeec jau arii rakstiiju - shaj receptei der Spaghetti
Tipiskai Itaalijas virtuvei ir visai svariigi, ar kaadaam meerceem kaadfi pastas veidi sader. Es pati nesmu iedziljinaajusies, jo pastu (makaronus) iipashi nemiilu, bet....

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2015. gada 25. septembris, 19:41:35 »
vai tiešām garša mainīsies, ja izmantošu citu pastas veidu?

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #4 : 2015. gada 25. septembris, 20:02:11 »
vai tiešām garša mainīsies, ja izmantošu citu pastas veidu?
Pieljauju, ka jaa. Jo katram pastas (makaronu) veidam  meerces  apliip savaadaak.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #5 : 2015. gada 25. septembris, 21:20:18 »
baigi smalka padarīšana tā mērces pielipšana, izrādās... :) a plašāk par šo, lūdzu, varētu...? :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2015. gada 25. septembris, 22:15:22 »
man liekas, ka vislabāk līp ap šleifītēm. Tās maisu ar bazilika pesto

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #7 : 2015. gada 26. septembris, 12:53:02 »
Emiilij - plashaak laikam nevaresshu, kaut arii nu jau taadu laicinju dziivoju IT. Vienkaarshi taapeec, ka pasta nav  manas eedienkartes augshgalaa. Ja veel saakumaa aiz pieklaajiibas eedu, tad nu arvien retaak un retaak. Peec pastas eeshanas juutos smagi, taads kaa apaatisks niilzirgs. Taapeec nu - kad pusdienoju divataa ar viiru un vinjsh grib pastu, sev gatavoju ko citu. Kad pusdienojam plashaakaa lokaa, no pirmaa skjiivja atsakos. Jaa - Itaalijaa pirmais eediens, vai kaa te saka - pirmais skjiivis, pilnaas pusdienaas visbiezhaak ir pasta. Zupa, tajaas reizees, kad taa vispaar paredzeeta, tiek pasniegta peec tam. Un kas man bija vislielaakais paarsteigums, peec pastas var mieriigi eest kartupeljus un veel maizi piekost. Ufffff.....
reno - muuspusee ar pesto gatavo tos garos, plakanos makaronus (neprasiet kaa sauc)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2015. gada 26. septembris, 14:01:06 »
Vislabāk mēces “iesēžas “ spirālēs “. Mēs pārsvarā, ja pastas, tad lietojam pilngraudu.
Šajā receptē  šķiet piestāvēs parastie cieto graudu sķines spageti?
Itālijā pilngraudu pastas vispār izmanto? Cik esmu bijusi, neesmu manījusi.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #9 : 2015. gada 26. septembris, 14:16:31 »
Ir, ir arii pilngraudu. Tikai nav paaraak populaara. Itaalji paarsvaraa lieto parasto - cieto graudu pastu. Ja leetaak - Divella (ir arii veel leetaak, bet...). taalaak jau Barilla un citas markas ar cenaam uz augshu ... Man gan visas - vai pa 50 centiem vai 5 eiro - vienaadas skjiet. Atskjiriibu juutu vieniigi starp sauso un svaigo pastu.
Un jaa - shajaa receptee labi der visparastaakie spagetti. vai ari cits veids - kaa spagetti, tikai ar cauruminju viduu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2015. gada 26. septembris, 14:28:42 »
Ufff... spageti ar caurumiņu pa vidu... nē, nu... smalllki...
LV ko tādu neesmu manījusi.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #11 : 2015. gada 26. septembris, 14:58:10 »
tuk - gan jau ka ir arii Latvijaa. Vismaz plashajaa Divellas pastu klaastaa noteikti. Bet es iipashu atskjiriibu no parastiem spaghetti neredzu

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2015. gada 26. septembris, 16:04:29 »
Divella ir labie? Es tagad receptes izmēģināšanai nopirku “la Molisana “,
 pēc sastāva likās labākā, līdz al dente jāvāra 10 minūtes.
Man arī patīk pasta, kas ir kā plakani spagetti, vai to izmanto tādās pat receptēs kā apaļos?
Plakanos melnos ar tintes zivs krāsu gatavoju pie zivs,bija ļoti, ļoti labi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2015. gada 27. septembris, 12:01:41 »
Vakar vakariņām uztapa. Peperoni eļļas klātbūtne gana sasildoša, der arī vēsākam laikam.
Tiešām ātri, viegli, garšīgi. Patīkami, ka asumu var katrs pats izvēlēties.
Tik tā spageti rullēšana un virpināšana, jautriba bij‘ garantēta - mēs viņus, vai viņi mūs...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #14 : 2015. gada 27. septembris, 14:32:14 »
Kur var dabūt to piparu eļļu? Man ir itāļu piparu sausais maisījums tikai...