Autors Tēma: Kā vīrietis dala pienākumus mājās - līdzīgi uz pusēm: Viņa taisa ēst - viņš ēd,  (Lasīts 14343 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies itta

Kā vīrietis dala pienākumus mājās - līdzīgi uz pusēm:
Viņa taisa ēst - viņš ēd,
viņa mazgā - viņš sasmērē,
viņa gludina - viņš saburza.

Kā Jums mājās tiek dalīti pienākumi, man reizēm liekas, ka viss man un kā šajā aforismā vai kā viņu tur...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Nomade

Es par savējo nevarētu dikti sūdzēties, jo darīs visu, ko palūdzu palīdzēt. Bet, ja dara pats, tad ir tā:
- viņš gatavo, es novācu karalauku virtuvē;
- viņš pļauj zāli, es pēc tam trimmerēju atstātos kušķus;
- viņš kaut ko ir sadomājis naglot/skrūvēt, es meklēšu naglas/skrūves (jo pats tak savā kārtībā neorientējas)
Utt.....

Atslēdzies tuk

Nu, tā īpaši neko nedalām, kurš ko labāk prot, kuram laiks.
Tā, lai ātrāk viss apdarits un vakars brīvs  :)

Atslēdzies Betons

Mums ir sociālās atbildības līdzsvars.

viesmiiliigs

• Viesi
Es gatavoju, visi ēd. Es plānoju mājsaimniecības attīstību, citi izpilda. Es taisu bardaku, citi vāc. Es smērēju, citi tīra..

Īsāk sakot, mani smagi nenodarbina mājsaimniecības jautājumos.

Atslēdzies Luīze

Ēst gatavoju es, traukus katrs novāc pēc sevis un ieliek traukmašīnā. Savu personīgo telpu (istabu) katrs tīra pats, parasti gan pēc mana aizrādījuma.
Principā mājsaimniecība vairāk ir uz mani, taču citi arī iesaistās, ja palūdzu veikt konkrētas lietas.

Atslēdzies Nāra

Vīrs vienmēr pērk mājai visu pārtiku ,taisa ēst tas,kuram ir laiks,noskaņojums vai gribas ēst.Es gludinu kreklus,viņš bikses. Māju pārsvarā tīru es. Vairāk darbus nevaru iedomāties.

Atslēdzies flyingcat

Visi vīrieši, ar kuriem ir bijusi kopdzīve, bija pilnīgi pēc ittas standarta. Viens bija unikāls- spēja radīt bardaku iekš 60 kv.m 5 minūtēs, neko īpašu nedarot. Tā kā tā bija viena no lietām, kas man atsita vēlmi jebkad dzīvot ar kādu kopā, tad tagad uzreiz informēju, ka mājsaimniecība mani absolūti neinteresē :) un tas nav īpaši pārspīlēts. Tagadējais draugs visu prot pats, tāpēc ir īpašs kaifs kādreiz aiziet un pie viņa kaut ko pagatavot vai pasākt. Jo tas ir tipa svētku pasākums :)

Atslēdzies itta

Man nav nekas pret bardaku, ja pats pēcāk visu vāc...

Atslēdzies Nomade

Ā, tā dikti nopietni vajadzēja atbildēt?
Nu ja tā, tad mums ir tā, ka nav strikta dalījuma vīriešu un sieviešu darbos (labi, otra pusē negaida no manis, ka maisīšu betonu, es savukārt neceru, ka vīru sāks interesēt adīšana).
Parasti norunājam, kas būtu jāpadara, un tad attiecīgi rīkojamies. Reizēm gan sanāk domstarpības par darba organizāciju. Citreiz vienojamies "tev labāk sanāks, tu dari". Es labāk (kompaktāk) protu sakārtot lietas un esmu trīšanas maniaks.
Kaut gan - mašīnas mazgāšanai netieku laista klāt. Tas laikam tāds īpašs moments, vecis un auto  :rofl:

Atslēdzies tuk

Man nav nekas pret bardaku, ja pats pēcāk visu vāc...

Vīrieši bieži vien pārņemti ar “lielām “ lietām, ka  “sīkumiem “ nepievērš uzmanību.
Es tā arī pateiktu, ka man nepatīk,ka pats visu nesakārto.
Varbūt viņš domā,ka viss ir ok.

Atslēdzies itta

Laikam, ja sākšu izklāstīt visu lietu būtību sanāks gara un plaša žēlošanās, bet īsumā, viss ir ne tā, kā man gribētus un kā bija pirmssākumos..., bet pati jau pie tā visa esmu vainīga...

Atslēdzies tuk

Kā sākumā tā diez vai būs, mēs jau visi maināmies...
Bet es par izrunāšanos, uzminēt otra domas - katrs vienalga no sava aspekta raugās.
Man arī ir teikts, kas nepatīk kādā manā rīcībā, bet esmu priecīga ka ir pateikts -
no malas jau pats sevi neredzi...

Atslēdzies Nomade

Laikam, ja sākšu izklāstīt visu lietu būtību sanāks gara un plaša žēlošanās, bet īsumā, viss ir ne tā, kā man gribētus un kā bija pirmssākumos..., bet pati jau pie tā visa esmu vainīga...
Kāpēc pati vainīga?

Atslēdzies itta

Izlaidu...