Man pirms daudziem gadiem bija šitāds darbs...direktoram bija vienkārši talants bojāt ar visiem attiecības un taisīt sūdus. Un tad, kad sarunas biedrs bija novests līdz baltkvēlei un tālāk varēja sekot tikai lamāšanās mātes vārdiem, viņš mēdza sarunu pārslēgt uz mani, tā nevērīgi pasakot: nu, jūs tieciet galā, ja ? Tur arī iemācījos saldā balsī atbildēt: man ļoti žēl, ka ir radusies šāda situācija, bet risinājums nav manā kompetencē. Jā, es būtu priecīga jums palīdzēt, bet neesmu pilnvarota darīt to vai šito. Utt.
Pēc tam līdzīgā veidā priekšniekam: man jūs jāinformē, ka mums ir problēma. Jā, ļoti slikti, ka ir. Jums ir plāns, ko tagad darīt? Ja nav, vai tas nozīmē, ka es varu darīt pēc saviem ieskatiem? Nē? Tad, lūdzu, dariet man zināmu, kad būs plāns.
Man ir vesela teorija par šito, saucas "atbildības-pilnvaru matrica". Ja atbildība nav sabalansēta ar pilnvarām, būs ziepes. Vienīgais risinājums ir padarīt šo neatbilstību redzamu un uzskatāmu. Ja es par to esmu atbildīgs, man vajag sviras, lai es to varētu ietekmēt. Nav tādu sviru? tad nav arī atbildības. Elementāri, bet vesela kaudze organizāciju šito neievēro, un tad rodas visādas stulbas situācijas.