Autors Tēma: Zelta rudens Latvijā, kur braukt?  (Lasīts 6332 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mao

Zelta rudens Latvijā, kur braukt?
« : 2015. gada 29. septembris, 10:36:21 »
Nu ko, lēnām tuvojas visLatvijas tūre uz Siguldu, kuru tikai Siguldas marketingieši kautrējas nosaukt par ikgadēju tradīciju.
Šogad brauksiet? Jeb varat ieteikt citu maršrutu?
Es braukšu - vesela piesātināta diena un lai tak tiek vienai skaistai pilsētai papildus budžetprieciņš.

Atslēdzies reno

Re: Zelta rudens Latvijā, kur braukt?
« Atbilde #1 : 2015. gada 29. septembris, 11:00:05 »
Uz Kuldīgu caur Vāni

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #2 : 2015. gada 29. septembris, 11:38:43 »
Man pašlaik pie sienas ir 1938.gada Sabiedrisko lietu ministrijas tūrisma nodaļas izdota karte "Apceļo savu dzimto zemi!". Visa karte noklāta ar naivām bildītēm. Pie Pampāļiem tēlots liels sesku/lapsu bars, ap Alūksni lūši siro, Rucavā un Bārtā brangas tautumeitas, atzīmētas pilis, kalni, ezeri. Objektu lielums nav atkarīgs no svarīguma.  Savu nākošo ekskursiju izvēlēšos pēc kartes, ne pēc interneta.

Gribu teikt, ka varbūt nav pat svarīgs galamērķis, galvenais ir braukt pa citiem ceļiem, kā ikdienā. Man patīk vienkārši sēdēt un vērot garāmslīdošās ainavas un visu jauko, ko dzīve liek priekšā. Ceļmalas tirgotāji ar dārzu labumiem, benzīntanks kaut kur nekurienē ar labām biezpienmaizītēm un kafiju, jauka ēstuve ceļmalā ( hmm, šogad tāda negadījās), parks, baznīca...

Par Kuldīgu piekrītu Reno. Labs galamērķis. Tāpat maršruts Engure-Roja-Kolka, piekraste. (žāvētas butes 2nedēļas atpakaļ 5.00 eiro kg)

Bildē ceļmala kaut kur Kurzemē. Zelts vēl tikai uz lauka, koku lapās vēl ne!

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2015. gada 29. septembris, 11:48:05 »
Man zelta rudens tikai piemājas mežā būs. Kamēr apdrošinātājs mašīnu sataisīs, būs jau baltā ziema atnākusi.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #4 : 2015. gada 29. septembris, 11:55:43 »
Laimīgā Luīze! Piemājas mežs! Es kā pilsētas būrīša iemītniece priecājos par gandrīz jebkādu dabu! Kaut gan 3 bērzus un 2 kļavas varu redzēt pa logiem... Guļamrajonā tomēr vairāk zaļumu kā centrā (parkus neskaitu)..

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2015. gada 29. septembris, 11:59:00 »
Jā, tagad aktīvi sākušas augt čigānenes, brīvdienās varēja ar izkapti mežā pļaut. Bekas jau gandrīz cauri. :)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #6 : 2015. gada 29. septembris, 12:36:27 »
Nav cauri. Spēj tik marinēt un cept.
Vsp mežā nav kur kāju spert, pasaka, visas iespējamās sēnes, gailenes, baravikas, mahoviki, citas bekas, podiņi skaisti kā no grāmatas, cūcenes utt. Sasālīju, samarinēju, sacepu, sasaldēju. Piere slapja.

Siguldā arī jau biju.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #7 : 2015. gada 29. septembris, 13:25:29 »
Sigulda nekad nav bijis iecienīts maršruts un nav nekādas speciālas rudens braukšanas - tāpat katras brīvdienas kkur izbraucam neatkarīgi no gadalaika.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #8 : 2015. gada 29. septembris, 19:48:21 »
Lielvārde, Koknese ir labas alternatīvas ....

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #9 : 2015. gada 29. septembris, 19:49:35 »
Uz Siguldu budžets nesanāk - sastrēgumos izkūpinātās degvielas dēļ ...

Atslēdzies Koffi

« Atbilde #10 : 2015. gada 29. septembris, 19:59:20 »
 :coffee: lūgtum uz Tērveti! Īpaši, kam bērni vai mazbērni! Pie viena caur Augstkalni  var arī nobraukt uz Žagari!
Cilvēka lielumu nosaka problēmu lielums, kuras viņš ignorē..

Atslēdzies Mao

« Atbilde #11 : 2015. gada 29. septembris, 20:06:53 »
Uz Siguldu budžets nesanāk - sastrēgumos izkūpinātās degvielas dēļ ...

Viss sanāk, brauks ar agro vilcienu, lai var 09.00. pirmo kafiju uz vietas dzestrumā un tad: pastaigā - kortelītis, pastaigā - otrs... . Mmmmmm, forrrrršššši... . TIK VEL KĀDS ZAĶIS IZTURĪGS JAPIEVILINA AR KAUT KĀDU  :betons:

Atslēdzies Betons

« Atbilde #12 : 2015. gada 29. septembris, 20:13:33 »
nu nez, man kaut kā tās tautas masas galīgi neaizrauj. Pusdienas kaut kur dabūt bezcers, jēgas no masveida guļankas nekādas, skaistums, ja tev vienā ausī bļauj - maaaša, pasmatri sjudaaa, otrā - o, jerš tvaju maķ, arī nekāds baudāmais nesanāk.
Man savs mežs pie mājas, botas kājā un prom. Pēc tam zālii nopļaut, pusdienas.. eh, visslabāk ir mājās, cik tad var vazāties apkārt...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #13 : 2015. gada 29. septembris, 20:36:10 »
cik tad var vazāties apkārt...
Savā ziņā piekrītu, jo skaistajos gadalaikos arī man gan pilsētā, gan abos laukos ir gana daiļuma. Slapjdraņķķī savukārt nekur nevelk :) Vārdu sakot, esmu kļuvusi par vietsēdi :)

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #14 : 2015. gada 29. septembris, 20:38:25 »
Vietsēde/ir....kas par foršu,nedzirdētu vārdu.  Es parasti saku - sēne  :rofl: