Autors Tēma: Čorts! Sirdsapziņa. Stulbums.  (Lasīts 8950 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: Čorts! Sirdsapziņa. Stulbums.
« Atbilde #30 : 2015. gada 04. oktobris, 17:34:28 »
Man šķiet,ka Mango pārdomas radās pēc kasiera un citu pircēju
 parsteigumpilnās reakcijas.
Tālab arī jautāja, kā rīkojas citi šādās situācijās.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #31 : 2015. gada 04. oktobris, 17:53:34 »
aha, un tirgū neviens pirkstu uz svariem netur, svarus nemuhļī un preču izcelsme un derīguma termiņi kā uz delnas :D

Neesmu nakctirgū manījusi gan. Neeju pie aizdomīga paskata pārdevējiem. Nu, ko ta tur baigi nošmauksi, maksājot par burkāniem 30 centus kilogramā.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #32 : 2015. gada 04. oktobris, 21:51:11 »
Man šāda lieta atkrīt. Nekad neskatos čekus, nekad nezinu, par cik esmu apšmaukta vai kas man nepieskaitīts. Vienīgais - kleita ir pārāk liels pirkums, es jau pie kases ietu ar apmēram tādu summu, cik pirkums varētu maksāt. Nu vienīgais, varbūt nepamanītu, cik man atdod atpakaļ, un naudu nevērīgi iemestu somā. Un tad jau ar galiem. Jo somā mētājs vēl kāda nauda, un es nekad nezinu, cik man īsti ir.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #33 : 2015. gada 04. oktobris, 22:20:58 »
Man ir līdzīgi, vienīgi es vnm maksāju ar karti un čekus nepētu. Tā kā laikam jau nekad nepamanītu,vai esmu apšmaukta.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #34 : 2015. gada 04. oktobris, 23:04:16 »
Jā, ar karti arī maksāju. Un tad jau vispār nav ne jausmas, cik un par ko ir samaksāts.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #35 : 2015. gada 04. oktobris, 23:08:11 »
Priekš manis tas ir viens no iemesliem nelietot karti. Savējai pat kodu sen esmu aizmirsusi.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #36 : 2015. gada 04. oktobris, 23:16:39 »
Man liekas,ka ar skaidru naudu maksā tikai pensionāri, jo viņi nemāk darboties,man vienmer problēmas ar skaidru naudu,nekad nav. Kā arī nesekoju līdzi naudas plūsmai,ja veikalā pēkšņi nepieņemtu karti,tad attaptos,ka tukšs. Mani viegli var apšmaukt un es varu nesamaksāt par kleitu,to pat nepamanot. Tā kā izrādās,ka mana atbilde uz Mango jautājumu ir teorētiska.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #37 : 2015. gada 05. oktobris, 08:05:34 »
Es vienmēr puslīdz zinu, cik gatavojos iztērēt, arī pārtikas nodaļā. Tāpēc arī bieži pamanu pie kases, ja man kādu nebūt biežu vietā izsit eksotiskus augļus :) Paradums no nabadzības laikiem. Bet jā, ja kartē iesistu nepareizu summu, kā to vispār var pamanīt? Visdrīzāk, es tā arī nekad neuzzinātu.

Man vienreiz valūtas maiņā iedeva par kādiem 40 Ls vairāk, un pamanīju es to tikai lidostā. Mainīju steigā, un pie labākās gribas pat nespētu atcerēties, kā tā meitene lodziņā izskatījās. Tad gan bija neērti...domās novēlēju viņai visu to labāko dzīvē un veiksmīgi tikt pāri šai skādei :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #38 : 2015. gada 05. oktobris, 08:13:38 »
Priekš manis tas ir viens no iemesliem nelietot karti. Savējai pat kodu sen esmu aizmirsusi.

Kā tu izņem skaidro naudu no bankomāta, ja kodu neatceries?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #39 : 2015. gada 05. oktobris, 08:22:50 »
Jā, ar karti arī maksāju. Un tad jau vispār nav ne jausmas, cik un par ko ir samaksāts.

Cik un par ko redzams čekā, neatkarīgi kā maksā, ar karti vai skaidru naudu.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #40 : 2015. gada 05. oktobris, 08:50:36 »
Pēdējo es arī nesapratu..čeks ta vienalga ira. Lkm domāta termināla kopija, kuru es uzreiz pasaku, lai nedrukā.

Atslēdzies tex

« Atbilde #41 : 2015. gada 05. oktobris, 09:31:23 »
Neaplieciet clv ar skaidro $. Jā, ķēpīgāk, bet ne vid, ne banka neredz, kur tērē. Tas savu reizi var atmaksāties, ka Big Brother kko neredz ;)
Ja man nebūtu steiga un slinkums, es arī izņemtu un maksātu cash.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #42 : 2015. gada 05. oktobris, 09:39:11 »
tex pilnīga taisnība.
Skaidra nauda ir neizsekojama (kamēr vienlaikus nelieto visu veikalu atlaižu/spiegošanas kartes :D).
Tāpēc jau spiež uz visām pogām, lai no tās atteiktos.
Un to, ka, ar karti maksājot, tērē vairāk, pierāda arī pētījumi.

Tā ka - varat pieskaitīt mani pie nicināmajiem pensionāriem, bet, kamēr finanses ir plusos (un neskaitās procentiņi), tikmēr es izņemu skaidru naudu un lieku, kur gribu.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies ragana

« Atbilde #43 : 2015. gada 05. oktobris, 10:06:33 »
Banku kartēm gana daudz uzdevumu. Pirmkārt, no katra darījuma ar karti bankai atlec sava komisijas naudiņa. Tātad, jo vairāk darījumu, jo lielāka naudiņa. Otrkārt, totāla izsekošana - tur brauca, tur iepirkās. No tēs IP adreses internetbankas maksājumu veica...Tagad vēl e-talons - bankas karte. Viss pa stundām izčekojams. :facepalm:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #44 : 2015. gada 05. oktobris, 10:19:19 »
Tā jau tas ir, bet nekā slēpjama man nav un izsekosanas paranoja nepiemīt.
Maksāju tā, kā ir ērtāk un ātrāk.