Autors Tēma: Čorts! Sirdsapziņa. Stulbums.  (Lasīts 8957 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nāra

Re: Čorts! Sirdsapziņa. Stulbums.
« Atbilde #45 : 2015. gada 05. oktobris, 10:26:37 »
Pēdējo es arī nesapratu..čeks ta vienalga ira. Lkm domāta termināla kopija, kuru es uzreiz pasaku, lai nedrukā.

Čekus nekad neņemu,tāpēc neko nezinu-kamer ir nauda kontā,tikmēr lietoju,daudz neiedziļinoties. Par izsekošanu sasmējos - kuru interesē parasts cilvēks  :rofl: Piebildīšu,ka neesmu nekāda bagātniece, tādi vnk ir mani naudas lietošanas ieradumi.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #46 : 2015. gada 05. oktobris, 10:31:44 »
Par izsekošanu sasmējos - kuru interesē parasts cilvēks  :rofl:

Tirgotājus. Tos, kuriem "parasts" bezsmadzeņu patērētājs nodrošina treknu peļņu.
Neesi pamanījusi Rimi karšu īpašniekiem "specializētās atlaides", kur piedāvā preces, skatoties _tavus_ iepriekšējos pirkumus. Ja esi pircis kaķu barību, tad kādas citas firmas kaķu barībai iedos atlaidi; ja esi pircis šņabi, tad iedos atlaidi konjakam. Pērc vairāk! Mums lielāka peļņa!
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #47 : 2015. gada 05. oktobris, 10:37:06 »
Tirgotājus. Tos, kuriem "parasts" bezsmadzeņu patērētājs nodrošina treknu peļņu.
Neesi pamanījusi Rimi karšu īpašniekiem "specializētās atlaides", kur piedāvā preces, skatoties _tavus_ iepriekšējos pirkumus. Ja esi pircis kaķu barību, tad kādas citas firmas kaķu barībai iedos atlaidi; ja esi pircis šņabi, tad iedos atlaidi konjakam. Pērc vairāk! Mums lielāka peļņa!

un kas tur slikts - no šņabja pāriet uz konjaku? :)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #48 : 2015. gada 05. oktobris, 10:38:42 »
Pilnīgi garām. Man nekad (!) nav piedāvāts vīns ar atlaidi, bet alum, kuru es nedzeru defoltā un nekad neesmu pirkusi (!), vienmēr.
Vienmēr nobrīnos, kādi aunapieres analizē manus pirkumus.

Atslēdzies true detective

« Atbilde #49 : 2015. gada 05. oktobris, 10:39:37 »
Par izsekošanu sasmējos - kuru interesē parasts cilvēks  :rofl:

tieši tā, lai tak seko un skatās, neesmu Sicīlijas mafijas boss vai Al Kapone,  ka būtu jābaidās, lai tik  kāds neuzzina,  kur un kas tiek pirkts utlm. pie tam, man personīgi ar karti ir ērtāk, ātrāk, maks vieglāks un rokas tīrākas :)
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 05. oktobris, 10:47:12 no true detective »
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies tuk

« Atbilde #50 : 2015. gada 05. oktobris, 10:44:32 »
Čekus nekad neņemu...

Ja maksā ar karti, čekus labāk savākt.

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #51 : 2015. gada 05. oktobris, 10:53:17 »
Par kartēm un cash - katram savs. Man tuvāka ir skaidrā nauda - es zinu, cik man ir makā, cik varu tērēt. Spontānie pirkumi atkrīt. Varbūt, ja būtu bagāta un naudu neskaitītu, būtu savādāk. Kartē atstāju tikai rēķinu apmaksai un galīgi mazu summu "rezervei".

Vakar pārbaudīju savu kontu. 10 minūtes sēdēju, domāju, kas ir "TVM teatris Riga", kam pagājušajā nedēļā esmu samaksājusi 5.75. (pie tam galvā man pilnīga pārliecība, ka neko ar karti neesmu pirkusi). Beigās sapratu - pirku e-talonu automātā...

Par sekošanu utml. ... Jā, ir man 2 gadījumi bijuši - iepērkos X veikalā ar karti, pēc nedēļas no konkrētā veikala sāk nākt reklāmas materiāli uz e-pastu, kurš norādīts internetbankā kā kontaktmeils (nav kreisā pastkaste, uz kuru visus spamus sūta). Konkrētajā veikalā neesmu devusi nekādus savus datus. Un tā ar 2 dažādiem veikaliem. Sakritība? Varbūt....bet es labāk pa vecam - ar monētām un papīrīšiem... ;)

P.S. Neesmu pensionāre... ;)

Atslēdzies Betons

« Atbilde #52 : 2015. gada 05. oktobris, 10:56:54 »
Pērkoties skaidrā naudā parādās tāda nevēlama problēma kā kaudze ar sīceni. Ja iepērcies lielveikalā, tā sīcene neiztērējas, jo summas vienmēr lielākas un pie kases tur pidžināt pa centam nav laika. Tad nu ik pa laikam jāber ziedojumos vai jaaplaimo kāds sīkumu pārdevējs, nopērkot, teiksim saldējumu divcentu monētās.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #53 : 2015. gada 05. oktobris, 10:57:12 »
Ja kredīti bankā, kurus nemaksā, tad bankai varētu būt interese par ikdienas tēriņiem.

Bet vispār tas ko par mums zina ir interesanti - mainot karti bankā, teksts:
skatos jums privātīpašums, mums te laba apdrošināšana ... Tātad dati no zemesdienesta

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #54 : 2015. gada 05. oktobris, 10:58:05 »

Cik un par ko redzams čekā, neatkarīgi kā maksā, ar karti vai skaidru naudu.

Tuk, es tak saku, ka čekus nekad neskatos, vairumā gadījumu pat nepaņemu, ja paņemu, tad lidz tuvākai miskastei.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #55 : 2015. gada 05. oktobris, 10:59:57 »
Kādreiz es biju nolēmis analizēt pirkumus, visur ņemot čekus. Sen, pirms gadiem desmit. Pēc mēneša, pārskatot tos, biju pilnīgā ķīselī, kas tās par summām, kas tie par pirkumiem, - neko nevar atcerēties.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #56 : 2015. gada 05. oktobris, 11:05:32 »
Es buros (dedzinu čekus), tāpēc vācu (nav raganas smailija, ir tikai  :evil:).

Atslēdzies Betons

« Atbilde #57 : 2015. gada 05. oktobris, 11:07:26 »
Es buros (dedzinu čekus), tāpēc vācu (nav raganas smailija, ir tikai  :evil:).

Palīdz?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #58 : 2015. gada 05. oktobris, 11:20:04 »
Es čekus ņemu. Esmu nesusi apavus atpakaļ,
kad atklājies defekts - bez čeka diez vai pretenzijas pieņemtu.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #59 : 2015. gada 05. oktobris, 11:32:48 »
Es ņemu čekus, mājās sametu vienā maisiņā. Kad sakrājas padaudz, uz grila sadedzinu (bez buršanās), lai nemētājas apkārt.