Autors Tēma: Marinēti sīpoli  (Lasīts 2700 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Marinēti sīpoli
« : 2015. gada 04. oktobris, 15:50:52 »
Nezinu, kā jūsmājās, bet manā mājā viena liela daļa ēdienu tiek perversota. T.i., uzlabota dīvainā veidā. Sirdīgākās atkāpes no klasiskajām receptēm ir par labu sīpoliem. Ja ir marinēta siļķe, tad tur būs daži siļķes gabaliņi un kaudze sīpolu. Ja ir tomāti želejā, tad 1:1 tomāti pret sīpoliem. Ja nu kur neliek sīpolu, tad ķīselī un pie saldējuma...
Noskatījos lidiņā, ka tur arī var kā piedevu dabūt marinētus sīpolus. Tad nu ķēros klāt un sataisīju šito brīnumu. Marinētus sīpolus jau var taisīt visu gadu, bet ir taču ērti, ja lecskapī vai pieliekamajā ievārtījusies jau gatava burķele..
Izejvielas - ap 2 kg sīpolu sagriezti 2mm plānās pusripiņās, 1 l marinādes, kas palikusi pāri no gurķu marinēšanas (bija litra burkā paglābusies), tējkarote koriandra sēkliņu. Marinādi uzvāra, iebuhņī sīpolus, uzvāra vēlreiz, burko, burkas apgāž uz mutes, pēc pusstundas atceļ normāli - ar vākiem uz augšu. Usjo. Ar baudu noklausās vāciņu knikšķēšanu, burkām atdziestot....
Lieto pēc vajadzības - pie grilētas gaļas, vistas ķīniešu gaumē, siļķes marinēšanai vai kā nu vajag.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

Re: Marinēti sīpoli
« Atbilde #1 : 2015. gada 04. oktobris, 17:12:11 »
Vajadzēs sataisīt un salikt burciņās, citādi vienmēr iznāk taisīt kaut kādu ātro variantu

Atslēdzies Camma

« Atbilde #2 : 2015. gada 04. oktobris, 19:07:29 »
Nu es jau par to pašu - siļķei jau arī karstu neliesi... A šitā - vajag, paņem.
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2015. gada 05. oktobris, 08:19:44 »
Es neesmu sīpolu baigā cienītāja, bet ne par to šoreiz stāsts.

Gribētos zināt, cik šņupdrānas tika pieraudātas, sīpolus griežot? 2 kg sīpolu kamēr sagriež, ui kā var apraudāt visu... Vai arī Cammai ir kontaktlēcas vai speciāls sīpolgriezis?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4 : 2015. gada 05. oktobris, 08:25:18 »
Nesaprotu histēriju - giežu un viss! Nekādu asaru, nekādas žēlastības! 2x nošķavājos... Varbūt tāpēc pofigs, ka griežu stāvot - galds sanāk patālāk no deguna. Vai arī - azbesta vecene!
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2015. gada 05. oktobris, 08:40:02 »
Man jau no viena sīpola redze aizmiglojas un sevis žēl paliek...  :cry: :rat:

Camma Azbestovna....  :go_go:

Atslēdzies ragana

« Atbilde #6 : 2015. gada 05. oktobris, 08:41:52 »
Jautājums: vai šādi sagatavoti sīpoli garšā ir līdzīgi Lido pasniegtajiem? Man viņu sīpoli dikti garšo. Pati mūždien taisu ātro variantu. Nav jau slikts, bet ne tas.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #7 : 2015. gada 05. oktobris, 11:27:21 »
Var redzēt,kuram mājas daudz vīriešu  :rofl:
Manā mājā ķiplokus un sīpolus neredzēt, tik smirdīgas vielas neviens nelieto un pat vienīgais vīrietis prasa atļauju :rofl:
Varu iedomāties to gaisu pēc tam mājas un tas skaņas,kas nāk no vīriešiem, oioi,neapskaužu.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #8 : 2015. gada 05. oktobris, 13:01:48 »
Nāra - ne smakas, ne skaņas. Ārstē savus vīriešus! Smird, ja vielmaiņa (arī kuņģis) pakaļā vai mutē getliņi. Žēl man Tevis.... Man pat kaķi malto gaļu no kotletēm zog - ar visiem sīpoliem, ķiplokiem un pipariem. Un ne jau nu badā turēti...
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2015. gada 05. oktobris, 13:17:06 »
Ja termiska apstrāde tad no smakām ne smakas  :rofl:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #10 : 2015. gada 05. oktobris, 13:38:51 »
St.citu, slēpojumos taisu siļķi vienkāršotā variantā - uz 6 siļķu filejām 4 lieli sīpoli. Sīpolus sagriež ļoti plānās 1/4 ripiņās, piespiež 1 citrona sulu, pieber koriandra sēkliņas, kārtīgi ar roku saspaida, pieliek siļķi 1cm sloksnītēs, visu apmaisa un mēģina noslēpt uz pāris stundām. Ar kartupeļu biezputru un kefīru - ņammmmāāā.... i neviens spešelī nesmird, ne troļļi, ne tiņi sūdzēties nav nākuši.  :rofl:
Un vēl - izskatās, ka šitā sataisīts sīpols ir tuvāk tam, ko lidiņš piedāvā, tik lidiņam citrona vietā klajš etiķis.

Visus sakost!

Atslēdzies Betons

« Atbilde #11 : 2015. gada 05. oktobris, 14:27:24 »
Ja termiska apstrāde tad no smakām ne smakas  :rofl:
tad smakas nāk pa izplūdes atveri :)

Atslēdzies ragana

« Atbilde #12 : 2015. gada 05. oktobris, 15:04:11 »
Pa to atveri ne nektārs, ne ambrozija nenāk. ;)