Autors Tēma: Kuldīga. Katram sava Latvijas jaunatklāšana.  (Lasīts 1464 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Kuldīga. Katram sava Latvijas jaunatklāšana.
« : 2015. gada 05. oktobris, 00:21:12 »

Es esmu sajūtu meklētāja.Man patīk LTV1 raidījums TE. Par Latvijas jaunatklāšanu.  Un vēl man ir 1938.gadā radīta karte "Apceļo dzimto zemi!" - visa noklāta ar naivām bildītēm. Tie ir mani iedvesmas avoti pašlaik.Tā nu apzināti atliekot internetu malā braucam lūkot kāda ir Kuldīga.  Nonācām tur lietainā septembra sestdienas pēcpusdienā. Zemā saules gaisma un pievakare padarīja pastaigu nedaudz sireālu... nevaru atrast vārdu...

Pilsētā nebija cilvēku. Kā pēc atomkara. Kā dekorācija filmai. Kaut kas traks! Mājas ir, veikali ir (ciet, labi laiks ap 18.00), kafejnīcas ir (arī ciet), uz galvenās gājēju ielas - neviena cilvēka! Varbūt lietus visus aizbaidījis? Vai virtuālā pasaule iesūkusi? Uz pāris minutēm pie tilta parādās kāzinieku busiņš, o, cilvēki! Pāris bildes, pāris minūtes, busiņš izgaist...

Aizdomājos par uz citām zemēm aizbraukušajiem, vai tas ir iemesls?...

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Pūka

Re: Kuldīga. Katram sava Latvijas jaunatklāšana.
« Atbilde #1 : 2015. gada 05. oktobris, 00:41:57 »
Kuldīga ir izcila vieta pastaigai. Maza, kājām viegli izstaigājama. Ventas krastmala, kur Ventā ietek Alekšupīte ir labiekārtota - terases, celiņi, soliņi. Ir daudz atjaunotu māju. Jauki, ka restaurējot mājas tās "nav restaurētas līdz galam", nav perfektas. Ir pabalējusi krāsa, bišķi rūsa.. ar nodomu.

Atjaunots ir pilsētas parks, kas stiepjas paralēli Ventai. Soliņi, tiltiņi un jauks dizaina objekts - strūklaka , es teiktu "mākonītis"!  Tāda miglas čupiņa uz ūdens! Vēl ir interesanta strūklaka pie Rātsnama. Baznīcas ar spiciem, gotiskiem torņiem. Un šoreiz atkal neapskatīju otru baznīcu - ar koši zaļo jumtu.

Ikoniskie koka šķūnīši ar galerijām otrā stāvā gan , šķiet , gājuši mazumā, bet vēl ir atrodami. Rumba, tilts arī savā vietā!  Man ļoti gribētos te pastaigāt kādā agrā rītā, tā būtu cita sajūta.

Kafiju padzērām Bangerta restorānā. Pie vecās skatu terases uz rumbu. Padārgi, bet  skaists skats pa logu un jauka fona mūzika.

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2015. gada 05. oktobris, 00:49:50 »
Muzejā ir ļoti interesanta ekspozīcija un pati restaurācija ēkai izcila -tur nebijāt? Turpat blakus, krastmalā

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #3 : 2015. gada 05. oktobris, 00:56:33 »
Aplūkojām no ārpuses. Es nekad neesmu bijusi iekšā muzejā, katru reizi sataisos un kaut kas nojūk! Tāpat ar to otru baznīcu, pa gabalu redzu, bet aizgājusi neesmu.

Bet kur ir cilvēki? Tad vēl nebija tūrisma sezonas beigas...

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #4 : 2015. gada 05. oktobris, 06:07:20 »
ja tā bija piektdiena vai sestdiena,tad visi varēja būt Pilsētas parkā! :rofl: traki pieātināta kultūras programma šovasar bija!bet, ja nopietni,tādus skatus var redzēt arī Liepājā,nerunājot par Aizputi vai Skrundu!

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2015. gada 05. oktobris, 09:29:21 »
Par cilvēku neesamību cits stāsts. Svētdien bijām Tukumā -tas pats, ielas tukšas. Kuldīgā,  Ventspilī pēcpusdienā ir bijis tāpat, pilnīgi biedējoša sajūta. Uz kaut kādu pasākumu, tirgu sarodas un tas viss.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #6 : 2015. gada 05. oktobris, 09:30:58 »
Kuldīgas dzīru laikā gan parasti cilvēku ir pietiekami

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #7 : 2015. gada 05. oktobris, 10:59:26 »
Jā, skumji. Ne bērni, kas spēlejas laukā, ne pusaudži, kas klīst apkārt, ne veci cilvēki uz soliņiem. Pat iekšpagalmos tukšs.

Un mums taču bija/ir reģionālās attīstības ministrija.... bla, bla, bla 20 gadus pēc kārtas.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #8 : 2015. gada 05. oktobris, 11:01:10 »
Gan jau ka vasaras laikā karstajās dienās Rīga ir tikpat tukša. Visi pa pļažiem, ogorodiem, festivāliem utt.

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2015. gada 05. oktobris, 11:21:14 »
Visādu festiņu laikā protams, ka cilvēki sabrauc. Muzeju naktī pilna pilsēta. Bet parastā darbdienas pēcpusdienā-jocīgi. Labi, svētdienā, veikali ciet, Tukumā ar zināmām pūlēm kafejnīcu sameklājām. Bet vienalga -tieši provinces pilsētās var sajust to reālo aizbraucēju atstāto tukšumu

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #10 : 2015. gada 05. oktobris, 11:36:26 »
Piekrītu Reno. Staigājām un spriedām- nu cik cilvēki var būt rakstnieki, žurnālisti, IT speciālisti un kas tur vēl, kas varētu strādāt no mājām? Tad vēl čupiņa, kas apkalpo tūristus - pāris viesnīcas, kafejnīcas. Kas vēl? 

Vai tiešām kaut kādas mazas ražotnes, kas apkalpotu tikai Latvijas tirgu nevar izdzīvot? 

Man šķiet, ka Kuldīgā bija un nodega kāda sērkociņu rūpnīca...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #11 : 2015. gada 05. oktobris, 12:27:03 »
Neziņu,kādā dienā tu tur biji,bet jebkurā pilsēta sestdien un  sevišķi svētdien pa dienu ir tukša. Cilvēki un mašīnas ir darbdienās un gar klubiem un centrā brīvdienu vakaros,brīvdienās pat manā ne mazā pilsēta pa dienu ir patukša. Sestdienās vēl rīta pusē ir laucinieki un iebraucēji.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #12 : 2015. gada 05. oktobris, 13:15:33 »
50 % Latvijas iedzīvotāju dzīvo/uzturas Rīgā. Ar to viss ir pateikts. Latvija ir tukša...bet ilgi laba vieta tukša  nepaliek.