Autors Tēma: Uzmanīgi ar e-pastiem  (Lasīts 2796 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Uzmanīgi ar e-pastiem
« : 2015. gada 09. oktobris, 17:05:11 »
CERT.LV informē par jaunu mēstuļu kampaņu. Izsūtītie e-pasti pielikumā satur inficētu failu.
E pasts tiek sūtīs no kāda visticamākais, Jums pazīstama un jau inficēta lietotāja reālas e-pasta adreses. Jāņem vērā, ka e-pasta temats var būt visdažādākais.
Pielikumā esošā ļaunatūra izsūta savas kopijas visām e-pasta adresēm, kas norādītas kā kontakti lietotāja e-pasta programmā.
Pielikumu nekādā gadījumā nedrīkst vērt vaļā.
Ja esat saņēmuši šādu e-pastu un atvēruši pielikumu, lūdzam steidzami sazināties ar savu datorspeciālistu.
Lielākā daļa antivīrusu parogrammatūru pagaidām nespēj atpazīt šo ļaunatūru.

Atslēdzies tuk

Re: Uzmanīgi ar e-pastiem
« Atbilde #1 : 2015. gada 09. oktobris, 17:11:54 »
Paldies,par infu. Ļaunatūra, ku daiļi skan  :)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #2 : 2015. gada 09. oktobris, 17:50:49 »
man labi, es parasti zinu visus,no kā man kkas gaidāms...
un ja nav nekas gaidams,tad nafik..
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Broms

« Atbilde #3 : 2015. gada 10. oktobris, 14:18:55 »
Ku forši, ka tā visu var paredzēt un tas viss darbojas...

"klau, man ir nopietnas problēmas un šī ir vienīgā sazināšanās iespēja"  ir jādeletē, jo tas nav gaidāms.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 10. oktobris, 14:25:33 no Broms »

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #4 : 2015. gada 10. oktobris, 19:27:16 »
tad ir traki ..patiesi ...

ja tā ir vienīgā sazināšanās iespeeja...  :d_w:
man šobrīd meita ir ārpuszonas..un nereizi nav iedomats,ka vinja varetu e-pastu sutiit  ;) nunee.....janu kāds fails jāsuuta..bet tad pasaka, es tev sutu to un to,joo citur nevaru....
bet oky..es jau te ar bizneslaudīm runaju,soorry...es takš mājsaimniece..man nedraud...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #5 : 2015. gada 10. oktobris, 20:35:55 »
Ui, ka atceros, kā mēģināja ar mani, mājsaimnieci,  sazināties no Izraēlas, jo lidostā bija notikusi aizturēšana un palikšana bez viesnīcas un kontaktiem ...  Telefonā zvans pienāca, bet skaņas nekādas ... Tad nu vienīgais veids saziņai tika izdomāts e-pasts no lidostas internetkafejnīcas ...

Kopš tās reizes esmu piesardzīga un neignorēju jokainus e-pastus, bet pielikumus gan vaļā neveru ....

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #6 : 2015. gada 11. oktobris, 10:15:45 »
Svešus telefonā nr neceļu nekad,bet ar e-pastiem visādi var gadīties.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #7 : 2016. gada 28. augusts, 09:46:04 »
Vēlreiz par to pašu.
Jauns pavērsiens kriptovīrusu izplatībā - uzradies jauns Fantom Ransomware, kurš maskējas par kritisko Windows atjauninājumu. "Fantoma" ideja nav jauna; jauns ir tikai pasniegšanas veids, kad pienāk viltots e-pasts no Microsoft ar kritisko atjauninājumu - WindowsUpdate.exe vai citreiz vienkārši a.exe failu.
Avots: http://www.notepad.lv/fantom-ransomware-maskejas-par-kritisko-windows-atjauninajumu-t19513.html
Vārdu sakot - programmatūras ražotājs nesūtīs atjauninājumus pa @; vaļā nav jāver un instalēt nav jāmēģina.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #8 : 2016. gada 28. augusts, 10:04:46 »
aha, man jau te nepilnu mēnesi uz palodzes karājās pieprasījums Windows atjauninājumiem. Cik zinu, tad man kompi komplektēja ar ne visai licencētu Windowsu ( kaut gan es uz tā neuzstāju un biju gatava maksāt) vienkārši datorpuika teica to lodziņu lejā neaiztikt ;o) Bij man aizdomas, ka kaut kāda draza pielipusi... noteikti painteresēšos

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #9 : 2016. gada 28. augusts, 12:24:55 »
Man viss gana licencēts un nāca kopā ar kompi. Tomēr aizšļūcu ar lapsi uz garantijas servisu, lai iztrenkā putekļus un pie viena tiek galā ar win10. Ja nu kas, tad ir kāds kam vainu uzgrūst.