Autors Tēma: Gripas potes  (Lasīts 3386 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

Gripas potes
« : 2015. gada 10. oktobris, 20:25:47 »
Mūžam neesmu izmantojusi, bet tagad nezin kāpēc aizdomājos ...

Ņemot vērā, ka nu jau mēnesi vārguļoju, varbūt vajag .... Līdz šim esmu biju kategoriski pret, nez kāpēc tagad šādas pārdomas ...

Kādas ir jūsu domas par gripas potēm?

Atslēdzies Camma

Re: Gripas potes
« Atbilde #1 : 2015. gada 10. oktobris, 20:34:29 »
Bulšits.
Vajag saprast, kas Tev tur iekšā notiek. Pretējā gadījumā:
atrausies ar visu poti un vēl smagāk kā bez;
pote pagaisīs kā skaidrais ūdentiņš...
Bez tam - potēt virsū jau slimam - tas nu galīgi nav prāta darbs...
Visus sakost!

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #2 : 2015. gada 10. oktobris, 20:37:04 »
Paldies, to arī gribēju dzirdēt (lasīt) :)
 :clap:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #3 : 2015. gada 10. oktobris, 22:05:49 »
Atkārtošu savu pieredzi.

Reiz sensenos laikos, kad "zāle bija zaļāka" un es strādāju palielā kolektīvā, priekšniecība visiem uzsauca gripas potes. Laikam ar domu, ka nu visi baigi neslimos un peļņa eskalēsies cauri griestiem. Nu un gandrīz visi arī sapotējās. Izņemot dažus (mani un laikam vēl pāris ļaužu) bik dīvaiņus ar saviem albatrosiem, kas ilgi un rūpīgi atteicās no šīs "brīvprātīgās piespiedu" izpriecas, kamēr pārliecināja, ka Nē, Nepotēsies un Punkts.

Nākamo ~pusotru nedēļu viss kantoris staigāja sarkanām acīm, iesnaini, klepaini un knapi vilka kājas. Darbā neierasties, protams, nedrīkstēja... Koroče, visi nolikās ar gripu. Izņemot tos dažus - kas ar albatrosiem.
Un nevajag pūderēt ausīs bulšitu par "kolektīvo imunitāti", jo es pilnā sabtransā ar visādiem klepojošiem slimniekiem spaidījos katru dienu rītā un vakarā, bet neko vairāk par iesnām vulgaris, kas pārgāja pāris dienu laikā, tā arī neredzēju.

Vairs neviens un nekad nepiedāvāja kolektīvi apgripoties....

Nezinu, kā ar imunitāti pret gripu, bet imunitāti pret vakcināciju šī pieredze pacēla konkrēti.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2015. gada 10. oktobris, 22:38:42 »
Trix, gripai nav raksturīgas iesnas.
Drīzāk izklausās pēc kāda adenovīrusa .

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2015. gada 10. oktobris, 23:48:59 »
tuk - "kāds adenovīruss" visam baram - dažādos kabinetos un pat dažādās struktūrvienībās reizē? (Nevis viens pielaiž otram un tā pa ķēdīti.) Komplektā ar kaulu laušanu un pārējo gripas klasiku?
Nu, nu...

Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #6 : 2015. gada 11. oktobris, 00:10:10 »
Man liidzeeja pneimovakciina, kaut vsp esmu psihosomatisko teoriju piekriteejs...

Un  jebkursh viiruss, t sk adeno, nav tikai darbaa dabuujams... saslimshanaam peec vakcinaacijas neticu vsp... taapat kaa gruutnieciibaam... bet man pofig...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2015. gada 11. oktobris, 10:39:55 »
Gripām mēdz būt dažādi tipi. Nu kā var zināt, tieši kura tipa gripas epidēmija būs pēc mēneša, lai pareizo vakcīnu izvēlētos?

Tāpēc nepotējos principā pret slimībām, kuras nāk un aiziet katru sezonu.

Cita lieta - vakcīna pret difteriju, ērču encefalītu, stingumkrampjiem...

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #8 : 2015. gada 11. oktobris, 19:11:41 »
Ir polise. Potēt piebrauc klāt darbā.
7 gadus potējos. Neslimoju.
7 gadus vairs  nepotējos. Neslimoju.
Taisnības labad gan jāsaka, ka pat iesnas mani reti piemeklē. Tāds organisms.
Toties tarakānu daudz galvā...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2015. gada 11. oktobris, 22:14:11 »
Nepotēšos, NĒ un Punkts. Par laimi, neviens arī nespiež  :)
Beidzamo reizi kaut kādu gripveidīgu zarazu ar augstu temperatūru biju sagrābstījusi pirms 28 gadiem...

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #10 : 2015. gada 12. oktobris, 09:20:26 »
savā pieaugušā vecumā nepotējos ne pret ko, cita lieta ir bērni, bet pieaugušam, manuprāt, tas ir lieki.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #11 : 2015. gada 12. oktobris, 10:03:10 »
Man viedoklis, ka tieši bērnus nevajag potēt - jauni, vēl nesabojāti organismi, lai rūdās un cīnās paši, un attīsta imunitāti! Bet gados vecākiem, piem., man, tur vajadzētu padomāt. Vienu gadu pēc gripas ilgi nevarēju atgūties, baigi smagi gāja. Nākamajā gadā iepotējos, un togad bija tikai iesnas. Tā arī netieku gudra - ja nebūtu potējusies, varbūt atkal norautu mani slīpi, a tā tikai ar iesnām vajadzēja pacīnīties. Pēc tam atkal nepotējos un viss ok. Vējšviņzin, kā tur ir.
Domāju, ka pavisam noteikti potētos tad, ja man ikdienā būtu darbs ar cilvēkiem vai bieži lidojumi, kur slēgtās telpās jāuzturas ar daudziem potenciāli slimiem.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #12 : 2015. gada 12. oktobris, 10:06:04 »
Tūliņ panesīsies atkal vecās dziesmas par vakcināciju. Vajadzētu aizliegt nemediķiem paust savu viedokli vai pārliecību šajos jautājumos.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #13 : 2015. gada 12. oktobris, 10:19:22 »
Tūliņ panesīsies atkal vecās dziesmas par vakcināciju. Vajadzētu aizliegt nemediķiem paust savu viedokli vai pārliecību šajos jautājumos.
vai šis uzbrauciens man?
Ja tā, tad es tak saku, ka man nav īstas skaidrības par pošu jautājumiem. Un mediķi jau arī diezvai ieviesīs kādu skaidrību - paši dalās frontēs.

« Atbilde #14 : 2015. gada 12. oktobris, 10:24:58 »
Es potējos, apzinīgi, katru gadu, un neslimoju. Elpceļi ir mana vājā vieta  :sad_smiley: 
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!