Autors Tēma: Provinciāli utubungas  (Lasīts 18355 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: Provinciāli utubungas
« Atbilde #30 : 2015. gada 14. oktobris, 11:07:46 »
pāris dienas atpakaļ pa Jūrmalas šoseja ar atļauto brauca policija. Aiz viņiem visi, dabīgi ievēroja. Cik viegli bija braukt -nevajadzēja  to apdzīt, to palaist, pilnīga melanholija

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #31 : 2015. gada 14. oktobris, 11:35:39 »
Kvadra, tu sameti visu putrā - satiksmes intensitāti, transportlīdzekļa veidu, laika apstākļus utt + vēl katra paša spriestspēju.

Mans jaut. radās no parasta novērojuma LV - principā, ja ir zīme ar max atļauto ātrumu, tikai retais to ievēro un obligāti brauc ar 10 km/h vairāk. Pat tad, ja nav tavu minēto blakusapstākļu.

Man gan šķiet, ka satiksmes dalībnieki vienk. nav disciplinēti. Kā teica 1 spečuks, kam par to jautāju "reizēm tāpēc uzliek mazāku ātrumu kā vajadzētu, jo rēķinās, ka parasti ierobežojums tiek pārkāpts. Tātad, ja uzliks zīmi, ar kādu ātrumu tajā vietā tiešām būtu jābrauc, faktiskais ātrums tāpat būs lielāks."

Atslēdzies Betons

« Atbilde #32 : 2015. gada 14. oktobris, 11:36:18 »
Nomade, nu beidz... :)

Atslēdzies tex

« Atbilde #33 : 2015. gada 14. oktobris, 11:40:30 »
Kvadra, tu sameti visu putrā - satiksmes intensitāti, transportlīdzekļa veidu, laika apstākļus utt + vēl katra paša spriestspēju.

Mans jaut. radās no parasta novērojuma LV - principā, ja ir zīme ar max atļauto ātrumu, tikai retais to ievēro un obligāti brauc ar 10 km/h vairāk. Pat tad, ja nav tavu minēto blakusapstākļu.

Man gan šķiet, ka satiksmes dalībnieki vienk. nav disciplinēti. Kā teica 1 spečuks, kam par to jautāju "reizēm tāpēc uzliek mazāku ātrumu kā vajadzētu, jo rēķinās, ka parasti ierobežojums tiek pārkāpts. Tātad, ja uzliks zīmi, ar kādu ātrumu tajā vietā tiešām būtu jābrauc, faktiskais ātrums tāpat būs lielāks."
vēl jo vāirāk, ja tā liek zīmes, tad +20 pārkāpt pat vajag(pieņemot, ka visi blakusapstākļi vidēji normāli)...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #34 : 2015. gada 14. oktobris, 11:50:40 »
reizēm tāpēc uzliek mazāku ātrumu kā vajadzētu -
varbūt te arī ir atbilde?
"Uzliktais ātrums" ir tikai tāda kā "vidējā temperatūra slimnīcā", kas neatspoguļo ne palātas, ne morga iemītnieku reālo temperatūru.
Tad kāpēc lai es stāvētu un kristu par šī formālā "uzliktā ātruma"- kaut kā, kam jēgas nav - precīzu ievērošanu?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #35 : 2015. gada 14. oktobris, 11:59:19 »
Kā teica 1 spečuks, kam par to jautāju "reizēm tāpēc uzliek mazāku ātrumu kā vajadzētu, jo rēķinās, ka parasti ierobežojums tiek pārkāpts.

Tas ir tāpat kā ar nodokļiem - uzliek maksimumu un vēl pa virsu, kāš tos, kas maksā, un brīnās, ka tik daudzi nemaksā. Uzlieciet minimālu likmi, un _visi_ maksās, jo čakarēties ar shēmām būs dārgāk, nekā samaksāt.

Ar ātrumu - minimāli sakārtojiet ceļus (izbrauktuves, paātrināšanās joslas, vietas apdzīšanai) un uzlieciet normālus ātruma ierobežojumus _tikai_ tur, kur vajag, un pārējās vietās lai brauc normāli - cik ceļš ļauj. Viss.
Un par to _dažu!!!_ _saprātīgo!!!_ ierobežojumu pārkāpšanu - atbilstošs sods. Un pie tām dažām zīmēm stāv CP. Jo mazāku laiku tiesības, jo koeficients treknāks. Bemberasts ar pirms nedēļas iegūtām tiesībām un jau 6 soda punktiem par +10 km/h paliek bez tiesībām uz gadu. Pēc tam liek eksāmenus stingrajā režīmā. Opis ar 50 gadu stāžu bez avārijām par +10 dabū pakratītu pirkstu un lūgumu ievērot noteikumus. Un kārtība mājās. 
Nevis visur, kur var braukt normāli, ir jārāpo kā slimai sliekai, jo daži bemberasti smadzenes nav kopā ar tiesībām nopirkuši.

Tajā pašā Amērikā ir šosejas nekurienes vidū. Divas joslas un ne par kapeiku vairāk. Toties ik pēc kaut kādiem kilometriem ir šosejas paplatinājums un jau iepriekš karājas zīme, ka "pēc kilometra būs apdzīšanas josla". Platākajā vietā smagie un lēnie pavācas labajā malā, skrējēji aizskrien un visi mierīgi brauc tālāk.
Elementāri. Toties priekš Latvijas tā laikam ir kosmiskā zinātne.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #36 : 2015. gada 14. oktobris, 12:02:25 »
Ok, ok, tak brauciet, kā gribat, kaut vai 3x pārsniedzot ātrumu!
Vai tik grūti nokontrolēt raustīgo kājeli, kas tā vien grib šaut pa gāzes pedāli, jo, redz, ierastais attaisnojums ir "visi tā brauc" un "jāiekļaujas satiksmes plūsmā"? Smieklīgi.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #37 : 2015. gada 14. oktobris, 12:15:54 »
Runa ir nevis par kājeles kontroli, bet par bezjēdzīgiem ierobežojumiem nevietā.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #38 : 2015. gada 14. oktobris, 12:20:01 »
nezinu, man šķiet, ka ar ierobežojumiem ir viss kārtībā. Ja nu kaut kādās lauku apdzīvotās vietās šur tur par garu tā 50 km/h zona. Un par ātruma bīstamību nevajag spriest izejot no sajūtām pie stūres.

Atslēdzies reno

« Atbilde #39 : 2015. gada 14. oktobris, 12:26:07 »
O jā -Priekulē piem kāds km ja ne vairāk pļavas un krūmi, izrādās  -pilsēta un pie baltās zīmes -uzminiet kas?!

Atslēdzies Betons

« Atbilde #40 : 2015. gada 14. oktobris, 12:27:40 »

Ar ātrumu - minimāli sakārtojiet ceļus (izbrauktuves, paātrināšanās joslas, vietas apdzīšanai) un uzlieciet normālus ātruma ierobežojumus _tikai_ tur, kur vajag, un pārējās vietās lai brauc normāli - cik ceļš ļauj. Viss.

Tajā pašā Amērikā ir šosejas nekurienes vidū. Divas joslas un ne par kapeiku vairāk. Toties ik pēc kaut kādiem kilometriem ir šosejas paplatinājums un jau iepriekš karājas zīme, ka "pēc kilometra būs apdzīšanas josla". Platākajā vietā smagie un lēnie pavācas labajā malā, skrējēji aizskrien un visi mierīgi brauc tālāk.
Elementāri. Toties priekš Latvijas tā laikam ir kosmiskā zinātne.

Trix, vai nu Tu nebrauc, vai lien lauciņā, par kuru maz ko saproti. Paātrināšanās joslas uz ceļiem ar vienu joslu katrā virzienā ir bīstamas, jo tāds labi paātrinājies vadītājs, ja uz pamatceļa satiksme ir intensīva, pārkārtojoties, izspiež pretējā joslā to, kurš brauc pa galveno ceļu. Tādas paātrināšanās joslas, ja vien tās nav vismaz 150 - 200 m garas (kas arī ir atzīta par sliktu praksi), Eiropā sen jau nebūvē uz parastajiem ceļiem.

Un par Ameriku Tu drusku "ieskrējies", salīdzinot Amerikas nekurieni ar LV ceļiem. Latvijā katrai Mirttantei ir mājas pieslēgums pie galvenā autoceļa. Kur šādos apstākļos Tu izbūvēsi papildjoslas? Jā, tikai tur, kur tās vairs nevajag - tālu prom no centrālā reģiona, kur satiksmes tikpat vairs nav.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #41 : 2015. gada 14. oktobris, 12:36:05 »
Es laikam sapratu.
Te vispār nav runa par CSN, bet divām diametrāli pretējām dzīves pozīcijām.
1) Likumpaklausība ir vērtība pati par sevi. Lai cik stulbs arī nebūtu likums, ir goda lieta to ievērot. Disciplīna un kontrole pāri visam. Likumpaklausīgs aitu bars - katras varas sapnis.
2) Likumam jākalpo to cilvēku interesēm, kuriem tas rakstīts; ja tas tā nav - tādam likumam jāpretojas visos iespējamos veidos un visiem līdzekļiem. Tikai tā var pretoties varas centieniem izdrāzt tevi kā mazo ezi. Visas pasaules nelaimes sākas ar bezierunu likumpaklausību.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #42 : 2015. gada 14. oktobris, 12:50:25 »
Es laikam sapratu.
Te vispār nav runa par CSN, bet divām diametrāli pretējām dzīves pozīcijām.
1) Likumpaklausība ir vērtība pati par sevi. Lai cik stulbs arī nebūtu likums, ir goda lieta to ievērot. Disciplīna un kontrole pāri visam. Likumpaklausīgs aitu bars - katras varas sapnis.
2) Likumam jākalpo to cilvēku interesēm, kuriem tas rakstīts; ja tas tā nav - tādam likumam jāpretojas visos iespējamos veidos un visiem līdzekļiem. Tikai tā var pretoties varas centieniem izdrāzt tevi kā mazo ezi. Visas pasaules nelaimes sākas ar bezierunu likumpaklausību.

Nu ja, nu ja. Un kamēr nav tie sakarīgie likumi izdomāti, labāk lai katrs mauc kā grib, neviena tiesības un vēlmes pēc adrenalīna netiks ierobežotas.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #43 : 2015. gada 14. oktobris, 13:08:13 »
Un es tik lasu virsrakstus par avārijām ar cietušajiem. Es, kā kājāmgājējs, sen jau uzskatu, ka LV autobraucēji ir psihi.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #44 : 2015. gada 14. oktobris, 13:31:33 »

Trix, vai nu Tu nebrauc, vai lien lauciņā, par kuru maz ko saproti. Paātrināšanās joslas uz ceļiem ar vienu joslu katrā virzienā ir bīstamas, jo tāds labi paātrinājies vadītājs, ja uz pamatceļa satiksme ir intensīva, pārkārtojoties, izspiež pretējā joslā to, kurš brauc pa galveno ceļu.

Braucu, draudziņ, 20+ gadus. Diendienā. Bez avārijām. Un runāju par to, ko redzu.

Tad tas, kurš nepalaiž no malas piekārtojošos vadītāju atbilstošā ātrumā, ir kretīns un idiots. Nevis joslā vaina.
Un kā iesaki bez paātrināšanās joslas iekļauties paša minētajā blīvajā satiksmē? 0-100 km/h 4 sekundēs ir parametrs bik citai motorizēto objektu kategorijai.

Un par Ameriku Tu drusku "ieskrējies", salīdzinot Amerikas nekurieni ar LV ceļiem. Latvijā katrai Mirttantei ir mājas pieslēgums pie galvenā autoceļa. Kur šādos apstākļos Tu izbūvēsi papildjoslas? Jā, tikai tur, kur tās vairs nevajag - tālu prom no centrālā reģiona, kur satiksmes tikpat vairs nav.
Tieši tā. Tur arī papildjoslas ir ārpus apdzīvotām vietām - kur satiksme ir nostabilizējusies un aiz viena lēnā ir sakrājies bariņš. Kas traucē te starp miestiem ietaisīt kabatas? Tās Mirttantes nav katros 200 metros, nefantazē. Pie Rīgas pārsvarā ir dubultās šosejas. Tieši reģionos ir problēmas.