Autors Tēma: "Saplēsto krūzi" gaidot  (Lasīts 38978 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Re: "Saplēsto krūzi" gaidot
« Atbilde #315 : 2016. gada 11. aprīlis, 11:07:24 »
dip jāskatās Wayward Pines, tur tas viss jau ir, tikai modernos apstākļos, bez pretenzijām uz 30.gadu stilu :) 
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies hm@

« Atbilde #316 : 2016. gada 11. aprīlis, 11:28:37 »

Bet varbūt tas ir izmēģinājuma poligons kaut kādām tabletkām?

Un vēl tur notiek Laika Cilpas izmēģinājumi. Pēdējā sērijā atnāks jau tāda večiņa Nate (jo viņai laiks rit visātrāk) un satiks mazo Liesmas puiku Andreju, kurš sāks iet draudzes pamatskolas 1.klasē, jo viņam laiks rit vislēnāk....

Atslēdzies tuk

« Atbilde #317 : 2016. gada 11. aprīlis, 11:47:37 »
Es par to skapjistabu sapratu tā-
Kārļa&Liesmas guļamistaba blakus vīrenes istabai (kad Liesma, vēl stāvoklī),
uzkāpa augšā, tad gāja garām vīrenes istabai, kur tā ar Krancmani menģējās,
un blakus durvīs iegāja savā istabā.
Gan jau, ka vīrene caur to skapi noklausījusies, ko viņi runā,
allaž iespērās pie viņiem te ar putnu, te vēl ko, pašos nepiemērotākajos brīžos.
Bet interesanti, ka Liesma to atklājusi, un izspēlēja, kad pašai izdevīgi.

Atslēdzies dille

« Atbilde #318 : 2016. gada 11. aprīlis, 12:21:30 »
Pag, bet ko tad tu sākumā nesaprati?  Jo es joprojām nesaprotu - kas tā par tādu istabu, kurā indētājas svētcelle ir aiz skapja durvīm?

Sākumā nesapratu, kāpēc paskatās spogulī, tad aiz durvīm skapis, tad vēl istaba.
Domāju līdzīgi kā tuk.
ka tur vai nu speciālā indes glabāšanas istaba, kurā katrs vis nevar ieiet. Vai arī Liesma atklājusi, ka vīrenes istabai vēl slepenas durvis aiz viņas skapja, kur noklausīties.

Atslēdzies dip

« Atbilde #319 : 2016. gada 11. aprīlis, 12:22:38 »
Vēl viena interesanta lieta - Nate nelaiž Ēriku viņa paša mājā. Un viņš skrubinās,  labinās, a nekā. Nē, reālajā dzīvē jau arī tā notiek. Bet foršs gājiens - par sodu tu netiksi iekšā pats savā mājā :fryingpan:

Atslēdzies dille

« Atbilde #320 : 2016. gada 11. aprīlis, 12:33:43 »
hm- kā Tu zini, ka pēd. sērijā Nate būs večiņa? Atkal jāatsaucas uz romānu - tur bija aprakstīts, ka Nate beigās izdēdējusi paskarba sieva. Ja parēķināja pēc gadiem, galīgi ne veca, vienkārši nodzinusies pa darbiem un savā badīgumā.
No nāk. sērijas dažiem kadriem varēja saprast, ka Ēriks pieņems kalponi. Tas nu pa ilgiem laikiem būs kas romānam atbilstīgs.
Tā jaukā līnija, kur Jancis atrod savu mīlestību un viņi ļoti labi sadzīvo - varbūt nemaz nebūs?  Natei riebjas, ka kāds var dzīvot mīļi un saticīgi.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #321 : 2016. gada 11. aprīlis, 13:06:27 »
Nupat man pielēca, kas kardināli atšķir Dziļuma romānu no šī darinājuma, bet tad nevajag nozagt nosaukumu  - Dziļums parāda cilvēka rakstura šķautnes, izaugsmi, attīstību vai to, kā pats savu dzīvi, pat labi domādams, vari saķēzīt. Ka ne vienmēr mērķis attaisno līdzekļus. Dziļuma romāns ir spraigs un interesants arī bez visām seriālā parādītajām riebeklībām.

Tieši to pašu secināju, šim Dziļuma darba vārdā nosauktajam darinājumam trūkst "dziļuma".
Tēli ir tādi plakani, bez jelkādas attīstības. Un sērijas nobeiguma intriga pilnīgi labāko UG tradīciju stilā, noslīks bērns vai tomēr nenoslīks...

Kā man gribētos, ka uzfilmētu serialā kādu latviešu klasikas darbu... tā nopietni un neko nesamudrījot, dzenoties pakaļ reitingiem...

Atslēdzies reno

« Atbilde #322 : 2016. gada 11. aprīlis, 13:30:30 »
Man bija žēl, ka Cilinskis "Vilkaču mantinieci" savā laikā sačakarēja -tāds sižets, īsts action ar mistikas dvesmu, mīlas drāma utt.
Pirmo reizi lasīju vēl padomju laikā kā aizliegto/ nepublicēto lietratūru, atceros savu pārsteigumu par tādu romānu.

Kas vēl varētu būt seriāla cienīgs? Un lai Nārbuļu komanda filmē nevis šitie pajoli

Atslēdzies hm@

« Atbilde #323 : 2016. gada 11. aprīlis, 13:33:47 »
hm- kā Tu zini, ka pēd. sērijā Nate būs večiņa? Atkal jāatsaucas uz romānu - tur bija aprakstīts, ka Nate beigās izdēdējusi paskarba sieva. Ja parēķināja pēc gadiem, galīgi ne veca, vienkārši nodzinusies pa darbiem un savā badīgumā.
No nāk. sērijas dažiem kadriem varēja saprast, ka Ēriks pieņems kalponi. Tas nu pa ilgiem laikiem būs kas romānam atbilstīgs.
Tā jaukā līnija, kur Jancis atrod savu mīlestību un viņi ļoti labi sadzīvo - varbūt nemaz nebūs?  Natei riebjas, ka kāds var dzīvot mīļi un saticīgi.

Dille, par večiņu es teicu Laika Cilpas nozīmē. Pie ironijas par tēlu sistēmu un eksperimentiem garīgajā leprozorijā. Ar domu, ko jau iepriekš minēja - ka dažādiem tēliem laiks rit dažādā ātrumā - kamēr Ēriks uz krogu uz vienu roberi, tikmēr bērns paaugās par 12 mēnešiem.

Par Janci tu domāji Jēci? Ko viņš romānā satiek un iemīl?

Atslēdzies samtene

« Atbilde #324 : 2016. gada 11. aprīlis, 13:48:04 »
Man bija žēl, ka Cilinskis "Vilkaču mantinieci" savā laikā sačakarēja -tāds sižets, īsts action ar mistikas dvesmu, mīlas drāma utt.
Pirmo reizi lasīju vēl padomju laikā kā aizliegto/ nepublicēto lietratūru, atceros savu pārsteigumu par tādu romānu.

Kas vēl varētu būt seriāla cienīgs? Un lai Nārbuļu komanda filmē nevis šitie pajoli

Da kaut vai tā pati Upīša "Zaļā zeme", cik daudz dažādu tēlu, raksturu,  vien Brīviņa ceļojumu 47 lp garumā nevajadzētu rādīt 2 sērijās :)...

Deglava "Rīga", piemēram, ienāca ātrumā prātā.

Kad biju maza, un salasījos latviešu tautas pasakas, man gribējās, lai būtu pasaku filma par Kurbadu, tādā Holivudas stilā :)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #325 : 2016. gada 11. aprīlis, 14:07:25 »
Dziļuma romānā Ēriks atved mājās jaunu kalponi, ar kuru atklāti Nati krāpj. Nez, kā šī līnija te būs parādīta.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #326 : 2016. gada 11. aprīlis, 15:03:07 »
Man liekas, ka "Billi" filmē vai doma tikai bija? Tur gan nav tik daudz notikumu.
"Likteņa līdumnieki" ir labākais, kas ir bijis, tas tiesa.

Atslēdzies reno

« Atbilde #327 : 2016. gada 11. aprīlis, 15:25:52 »
Bille būtu garlaicības kalngals, vēl viens sērīgais gabals. Cik atceros, bērnība baigi depresīvā bija

Atslēdzies tuk

« Atbilde #328 : 2016. gada 11. aprīlis, 15:26:32 »
“Likteņa līdumnieki“, jā, labākais, kas bijis.
Man ļoti patika Pūcīša “Izpostītā ligzda“,
bet tas laikam neskaitās seriāls, trīs sērijas šķiet bija.

Atslēdzies reno

« Atbilde #329 : 2016. gada 11. aprīlis, 15:28:06 »
Patiesībā jau Vilis nodevīgaisLācis būtu īstais, pirmspadomju versijā. Akmeņainas ceļš Atpūtā beidzās pavisam citādi, tas man  bija vēl viens padomjlaika pārsteigums.