Autors Tēma: Gribu citu vārdu. Bet kādu?...  (Lasīts 8072 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Re: Gribu citu vārdu. Bet kādu?...
« Atbilde #15 : 2015. gada 14. oktobris, 11:29:01 »
-pajautā bērniem kāds vārds Tev piestāvētu
Nez, nez, kad sīcībā spēlējām "princesēs", es gribēju saukties Rozmarija :D

Atslēdzies tex

« Atbilde #16 : 2015. gada 14. oktobris, 11:30:39 »
aha un tad nāks ārā viss no Supermena līdz Sniegbaltītei :D

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #17 : 2015. gada 14. oktobris, 11:30:47 »
Man arī savs vārds ne pārāk. Līdzīgi kā Trix. Nav pārāk izplatīts, nav latvisks vai klasisks. Mammai teātra izrāde/luga esot patikusi. Godīgi sakot tīrās šausmas, kā savam bērnam var ielikt lugas varones vārdu, kurai lugā piedevām vēl ne visai laimīgs liktenis???

Apspriesti arī  latviskie varianti - Ilze, Dace, Kristīne. Arī neiet pie sirds. Atvasinājumi un pamazināmās formas no mana vārda man vienkārši riebās, bet nebij dūšas pateikt. Tikai tagad varu.

Nekad neesmu domājusi par vārda maiņu, bet laikam vajadzētu, ja jau griež ausīs un nepatīk.

Gribētu dzird Raganas komentāru par šo tēmu, vārda došana jau ir rituāls, simbolisks process.

Atslēdzies tex

« Atbilde #18 : 2015. gada 14. oktobris, 11:34:59 »
visvienkāršāk pamatot pmlp ar precībām, ticību, vai izrakt kko no senčiem. Vrb kādai vecvecmammai bija kkāds skaists klasisks vārds?

Uzvārds trix nav aktuāli, bet tām kam ir, arī der pameklēties pa senču meitas uzvārdiem... un tur pat i vairāk paskaidrojumu droši vien nevajadzēs.

Kgan, man šķiet, ka viņiem gana labi der arī es tā jūtos un tādu gribu, i viss. Maksā nodevu un maini. Un tad vēl par visiem maināmajiem dokumentiem... tāpēc trix būtu bijis prātīgāk pēc kāzām līdz ar uzvārda maiņu nomainīt arī vārdu - tāpat dokumenti jāpārtaisa. Bet var jau vēlreiz...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #19 : 2015. gada 14. oktobris, 11:54:44 »
Kolēģe nomainīja vārdu, nekas pmlp nav jāpaskaidro, iesniegumā ir atbilžu variants dots, ka sagādā diskomfortu, un viss.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #20 : 2015. gada 14. oktobris, 12:13:23 »
tāpēc trix būtu bijis prātīgāk pēc kāzām līdz ar uzvārda maiņu nomainīt arī vārdu - tāpat dokumenti jāpārtaisa. Bet var jau vēlreiz...

Vot tad man kurpe nespieda. Ir un ir, da i hrens ar viņu - sajūsmā neesmu, bet cik man tas jālieto. Rakstītā veidā ir OK. Vismaz pietiek ar vārdu, lai zinātu, kurš ir Tas frukts, kas šito sataisījis. Savā ziņā profesionāla atpazīstamība.
Jau uzvārda maiņa man bija reālas sāpes pakaļā. :D  Galu galā nav vairs 18 gadi, kad vienīgais sasniegums ir vidusskolas atestāts. :D  Gan jau atlikušo pat ne pusi mūža kaut kā novilkšu.
Bet vārda verbalizācija toč uzrauj zosādu.

Jāiemāca sīkajiem lietot niku (bet priekš tam vēl par sīku. Lai vispirms iemācās, kā reāli sauc un kā var sazvanīt). :D Ij miers mājās.

Es visu atceros, Ričard...

« Atbilde #21 : 2015. gada 14. oktobris, 12:25:13 »
Man ir absolūti neitrāla attieksme pret savu vārdu. Par laimi, neesmu nekāda Euluālija, lai būtu jāstreso un trīsreiz jāatkārto, kad man prasa, kā mani sauc :)   
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies ragana

« Atbilde #22 : 2015. gada 14. oktobris, 12:42:36 »
Pūka, Tavs vārds ir ar ļoti pozitīvu nozīmi, zem Saules enerģijas.  :) Tikai jāskatās, kāda enerģija ir Tev pašai kā cilvēkam. Ja Mēnesī, tad rodas disonanse, kas ietekmē visus dzīves procesus - attiecības, veselību, darbu utt. Tas viss ir noskaidrojams.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #23 : 2015. gada 14. oktobris, 12:44:24 »
Papildus vārda piemērotību vēl nosaka ar numeroloģijas palīdzību. Un, protams, neizpaliek tīri intuitīvā sajūta - ir piemērots, vai nē.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #24 : 2015. gada 14. oktobris, 12:45:59 »
Nekad nav palicis savs vārds, pat nezinu  kāpēc,bet mainīt nav bijusi doma,kāda jēga. Vārdā maiņa nav tik vienkārša, var tikai piekabināt bez problēmām otru sev tīkamo un likt visiem sevi tā saukt,bet pavisam nomainīt bez ļoti īpaša pamatojuma nevar.Zinu, jo kolēģe mēģināja.
Ieinteresēja Piafa - kā tad Tevi visi sauc,ir iesauka arī darbā?

Atslēdzies tex

« Atbilde #25 : 2015. gada 14. oktobris, 12:55:55 »
:D oi, SN, itālijā vēl tā, bet cerams, ka portugālē nejautāsi, kur ir wc  :evil:

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #26 : 2015. gada 14. oktobris, 13:27:44 »
Nīke, lielākā daļa mani sauc uzvārdā, pie tam nevis tā kā pasē rakstīts, bet vīriešu dzimtē (kā tas principā tika arī lietots manai vecmammai oficiāli).
Pārējie reti sauc un šķiet pat izvairās saukt tieši vārdā. Tā parasti dara sveši vai augstākstāvoši. Kaut gan esmu dizrdējusi kā es tieku pieminēta (nu netīšām garāmejot dzirdēju), ka arī augstākstāvošie lieto uzvārdu savstarpēji sarunājoties :)
Mājās es parasti esmu mamma vai "klau", "paklausies" vai citi uzmanības pievēršanas vārdi. Bet visbiežāk saruna tiek uzsākta arī bez tādiem.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #27 : 2015. gada 14. oktobris, 13:29:44 »
Nu kāpēc uz vecumu vārdu mainīt? Zinu, ka ir bērni, kas savu vārdu nepieņem un gaida pilngadību, lai varētu nomainīt. Tas nu vēl saprotams.
Uzvārdu arī, vienīgi, ja savs nepatīk. A tā, nesaprotu tās trakās sievietes, kas 7 x precas un katrreiz maina uzvārdu. Vēl visi izglītības dokumenti 7 x jāpārformē. Un tad vēl kabina pie svītriņas otru uzvārdu, kad izšķiras, tad atkal kabina nost. Es uzvārdu neesmu mainījusi un nemainīšu.

« Atbilde #28 : 2015. gada 14. oktobris, 14:00:55 »
:D oi, SN, itālijā vēl tā, bet cerams, ka portugālē nejautāsi, kur ir wc  :evil:

Tu saki? :) Leišiem jau ar ir daži produkti ar ne pārāk smalku pielietojumu, bet mani tas nerausta  :coffee:
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #29 : 2015. gada 14. oktobris, 14:47:34 »
Man ir sens un klasisks vārds, ar ko bērnībā diezgan slikti sadzīvoju, jo gribējās kaut ko modernāku.  Atceros, ka bērnudārzā vārda dēļ apskaudu gan Loretu, gan Sintiju, gan Eviju un Sondru. :) Bet pieaugot, pamazām iemācījos ar savu vārdu tīri labi sadzīvot, un ka tas labi iet kopā kā ar meitas uzvārdu, gan ar laulībā iegūto. Jo vairāk, ka gan vārds, gan uzvārds -latviski un labskanīgi.