Autors Tēma: Zsv. daavanas  (Lasīts 3618 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Zsv. daavanas
« : 2015. gada 17. oktobris, 20:03:18 »
Šodien nācās dzirdēt divu dāmu sarunu par Zsv. dāvanu iegādi un sapratu, ka drīz jau
tas dāvināšanas neprāts sāksies.
Kopš visi nu jau izauguši, tā dāvanu gādāšana sāk piegriezties.
Dāvinām vajadzīgas un gribētas lietas, tādēļ šķiet muļķīgi tās “marinēt“ līdz Zsv.
__
Šogad esmu nolēmusi iepirkt piparkūku mīklu un lai katrs kurš grib ko dāvināt cep
 apdāvinājamajam atbilstošu piparkūku.
 Tas dāvināšanas kults tiešām piegriezties,
mazuļiem jā, vēl brīnums.

Kā Jūs ar to visu tiekat galā?

viesmiiliigs

• Viesi
Re: Zsv. daavanas
« Atbilde #1 : 2015. gada 17. oktobris, 20:13:21 »
Nav grūti 3 cilvēkiem kaut ko foršu uzdāvināt. Pārējiem neko vai ciemos braucot kaut ko garšīgu.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2 : 2015. gada 17. oktobris, 20:16:02 »
Es jau dažus gadus ģimenē apdāvināšanu nerīkoju. Ja jābrauc ciemos, tad, protams, kaut ko gādāju. Ir bijis pašbrūvēts vīns, paštaisītas konfektes vai pašas cepta kūka.
Ja vajag individuālas dāvanas, tad tiek pirkta kafija, laba tēja vai žāvēti augļi. Man personīgi nepatīk, ka sadāvina viens otram konfekšu kastes, ko neviens pēc tam neēd.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #3 : 2015. gada 17. oktobris, 20:26:45 »
Jau vairākus gadus nedāvinu katram, bet ģimenei ...  Dāvanā salieku, manuprāt, noderīgas lietas .... Tās, ko var patērēt ...  uzvilkt, izdzert, apēst.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2015. gada 17. oktobris, 20:44:50 »
Viengad arī ņēmos sacepot visādus smalkrecepšu cepumiņus dāvanām ārpus ģimenes,
 bet pēc svētkiem, togad bija garās brīvdienas, izdomāju, ka nebija laba doma, jo pa svētkiem
tāpat jau ēdam par daudz.
Mums to apdāvināmo tā pavairāk, vairākas paaudzes un brāļi, māsas un draugi.

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #5 : 2015. gada 17. oktobris, 20:51:21 »
Jau vairākus gadus nedāvinu katram, bet ģimenei ...  Dāvanā salieku, manuprāt, noderīgas lietas .... Tās, ko var patērēt ...  uzvilkt, izdzert, apēst.
Bet ko darīt, ja tuvākajā ģimenes daļā12+?
Un lielākā netaisnība: bērnu ģimenes man 1 dāvanu, bet es katram ģimenes loceklim ko nebūt. Un mazbērnus bez dāvanas neatstāsi.
Šogad plāns: novembra beigās ciemos uz Vāciju un tur atrast katram kaut ko mazu un smuku.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2015. gada 17. oktobris, 21:21:35 »
Pagājšgad darbā vienojāmies - nekādu dāvanu. Vienkārši pakafijosim, iedzersim vīnu...
Bet ne tak, viena kolēģe visiem dāvanas sarūpējusi. Mīļi un piedomāts bet jūtamies stulbi.
Bail domāt, kā šogad...

Runa nav par naudu,bet visa tā ņemšanās, laiks... ai, laikam slinka uz vecumu kļūstu.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #7 : 2015. gada 17. oktobris, 22:11:00 »
Es gribētu šogad ierobežot kulināriju. Bet dāvanas man patīk. Pareizāk sakot pārsteiguma moments. Cenšos tikai tuvākajiem. Ciemos pārsvarā ēdamdāvanas. Gribas jau daudz ko foršu izmēģināt, bet parasti visa ir par daudz. Varbūt jāpāriet uz sāļām ēdamdāvanām.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #8 : 2015. gada 17. oktobris, 23:12:48 »
Man patīk dāvināt, tāpēc šo iespēju garām nelaižu :)  Šogad sanāk tā, ka decembri līdz Z-svētkiem nebūšu Latvijā, tad jau braucienā ko nebūt sapirkšu. Eksotiskās vietās vienmēr ir kaut kas tāds, kas Latvijā ir pārāk dārgi vai retums.

Man patīk ideja, ka dāvināt vajag to, ko cilvēks ļoti gribētu, bet pats sev nožmiegtos pirkt. Tātad, kaut ko skaistu/garšīgu/interesantu, bet ne pārlieku ikdienišķu un praktisku. Grūtāk izdomāt dāvanas vīriešiem- znotam un znota tēvam. Viss tā kā būtu, tādu izteiktu vājību un hobiju nav...bet gan jau kaut kas ienāks prātā.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #9 : 2015. gada 17. oktobris, 23:16:23 »
Pagajušgad nolēmām neko nedāvināt un svētku gaidīšana bija daudz jaukāka, bez stresa. Dāvanas vajag lielakoties maziem bērniem,tāpat kā egli un citus obligātos pričendāļus.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2015. gada 17. oktobris, 23:32:39 »
Lūk, lūk Nāra, man arī ar katru gadu arvien vērtīgāka šķiet tā kopā būšana,
pārdomāta maltīte bez gastronomiskām pārmērībām, nesteidzīga  tērzēšana.
Materiālās dāvanas nešķiet tik būtiskas

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #11 : 2015. gada 18. oktobris, 09:00:47 »
Man patīk dāvināt, tāpēc šo iespēju garām nelaižu :)  Šogad sanāk tā, ka decembri līdz Z-svētkiem nebūšu Latvijā, tad jau braucienā ko nebūt sapirkšu. Eksotiskās vietās vienmēr ir kaut kas tāds, kas Latvijā ir pārāk dārgi vai retums.

Man patīk ideja, ka dāvināt vajag to, ko cilvēks ļoti gribētu, bet pats sev nožmiegtos pirkt. Tātad, kaut ko skaistu/garšīgu/interesantu, bet ne pārlieku ikdienišķu un praktisku. Grūtāk izdomāt dāvanas vīriešiem- znotam un znota tēvam. Viss tā kā būtu, tādu izteiktu vājību un hobiju nav...bet gan jau kaut kas ienāks prātā.
Precīzi manas domas par to, kāda jābūt dāvanai!  :bird:

Atslēdzies taj

« Atbilde #12 : 2015. gada 18. oktobris, 09:07:00 »
No dzīvesbiedra puses ir samērā liela ģimene. Lozējam. Kurš viens cilvēks kuram otram vienam sarūpēs dāvanu. Tā pie dāvanas tiek ikviens un nav strīdu, ka vairāki vēlas apdāvināt kādu vienu, nav arī pārmēru satraukumu, kā pēc tam savilkt galus. Bērni ārpus lozēšanas, tiem katrs kaut ko.  Un galvenais jau noskaņa! Gardos ēdienus katrs var pagatavot, piedalīties, iesaistīties. Sarunas, kopābūšana.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2015. gada 18. oktobris, 11:06:02 »
Jā ,taj, tas arī labs variants.
 Vēl iedomājos, ka katrs varētu sameklēt
kādu skaistu dzejoli saistībā ar ziemu un dāvināt pārējiem.
Un nebūtu tā apnicigā vazāšanās pa veikaliem.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #14 : 2015. gada 18. oktobris, 14:02:45 »
Man patīk gan dāvināt, gan saņemt dāvanas - ir forši! Un Ziemassvētkos, jā, ar visām dzejoļu skaitīšanām vai lasīšanām pirms dāvanas saņemšanas. Neviens dāvanu dēļ nost nešaujas, miljonus neizdod: bieži vien kādas teātru/koncertu biļetes tad visiem vienā dienā, kādi jauki sīkumi, pašdarinājumi...