Autors Tēma: Zsv. daavanas  (Lasīts 3621 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mango

Re: Zsv. daavanas
« Atbilde #15 : 2015. gada 18. oktobris, 14:30:48 »
Patīk Zsv., egle, dāvanas. Laicīgi izdomāju, nopērku, sasaiņoju, man tas sagādā prieku. Vairāk kko ar hobijiem saistītu.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #16 : 2015. gada 18. oktobris, 14:53:36 »
vaiii šī tēma katru gadu ar jaunu sparu :)

man dikti nepatīk piespiedu,labpratigi, obligatās lietas.  :drunk:

nepatīk noteikti svinamas dienas un es nezinu kāpēc...laikam jau tā sava - tā vajag dēļ.

bet man patīk davināt..tāpatvien...kad atrodu lietiņu,kas kādam varētu patikt, vai gadās nieciņš atbilstošs  notikumam...nopērku un uzdavinu negaidot specialos svetkus..
ko darīsim šodad nezinu... nevienam no manējiem nevajag neko tādu,ko tradicionali pienāktos dāvināt  :confused:
saklāt galdu, oky..paēdam, izdzeram šampi....bet kkādas nesteidzīgas tērzēšanas parasti neizveicam kopīgi un pie galda...
mums ir problemas??? fvz...
patik iziet laukā, staigāt pa pilsētu un skatīties kā citi svin ,vai nesvin...patīk kkur aizbraukt nebijuša vietā, nebijušā baznīciņā un skatīties kas notiek...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #17 : 2015. gada 18. oktobris, 15:09:37 »
Man Mellene arī lidzigas domas, vai jāgaida kolektīvā apdāvināšanas diena,
ja gribu ko dāvināt.
Pajautāju Omei, kā viņas bērnībā ar dāvanām?
Teica, vakarā baznīca, tad iedegtas svecītes eglē, svētku vakariņas.
 Ja 1. Zsv gāja ciemos, tad līdzi ciemkukulis.
Kad tas dāvināšanas bums uzradās? Vai tomēr nav komercijas iespaids?

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #18 : 2015. gada 18. oktobris, 15:40:15 »
Nu nez .... esmu padomijas bērns, man dāvanas tika gan Ziemassvētkos, gan Jaungadā. Ar laiku reducējās tikai uz Ziemassvētkiem, lai gan ... neviens skaidri neatceras, kad Ziemassvētki mājās parādījušies ...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #19 : 2015. gada 18. oktobris, 16:13:30 »
Bērnībā Zsv.zem egles bērniem bija dāvanas, pieaugušajiem neatceros.
Jaungadā bija saldumu pakas no vecāku darba arodbiedrībām un skolas.
Lieli paugušies, laikam sākām ar dāvanām ierasties uz Zsv.,kad ārpusmājas studējām un
 reti tikāmies.Tad laikam to kompensējamo visus apdāvinot.
Un tad jau atkal uzradās bērni...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #20 : 2015. gada 18. oktobris, 18:01:12 »
Man dāvanas bijušas kopš bērnības, no omes arī vienmēr, turklāt gan Zsv., gan Jaungadā. Un vēl vārda dienā pa vidu. :)
Dāvanas ir forši, nav jau baigie simti jātērē. Vienu gadu nesaņēmām zeķes no omes, visi bijām šokā. Viņai likās, ka mums varbūt apnikušas. NĒ!!
Viņa piemeklē krāsas, musturus katram, tas ir pats interesantākais, kādas, nu, būs.
Kad krustmāte bij dzīva, viņa atkal cimdiņus dāvināja, tagad zelte vērtē.
Pieļauju, ka kādam tas viss liksies muļķīgi, un dāvanā jāsaņem aifoni un aipadi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #21 : 2015. gada 18. oktobris, 18:57:38 »
Protams, Mango, dāvanām nav ne vainas, mūs ari Omes apada.
Tikai pārdomas par, vai tos cimdiņus nevar dāvināt jau tagad, jo ir jau vēss, nevis Zsv.
Vai tiešām nevar tāpat pavadīt labi laiku neiespringstot uz to dāvanu būšanu.
Tiešām esmu nolēmusi šogad ar materiālām dāvanām apveltīt vienīgi vecvecākus jo ir lietas ko paši finansiāli nevar atļauties. Pārējiem būs jārod prieks garīgās.Redzēs,kas no tā sanāks

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #22 : 2015. gada 18. oktobris, 19:01:41 »
Omes zeķēm ir jēga tad, ja viņa tās dāvina tikai reizi gadā, ne ada katru mēnesi un vēl pa virsu uz svētkiem  kā dāvanu :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #23 : 2015. gada 18. oktobris, 19:18:41 »
Omas zeķēm nav ne vainas,lai tik ada .
Man tā baža par to,ka tā ņemšanās ap dāvanām ieņem pārāk nozīmīgu lomu,pēdējā laikā.
Bet tā laikam vien mana problēma, citiem tā nav .
To arī vēlējos noskaidrot.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #24 : 2015. gada 18. oktobris, 19:46:01 »
Ja man ir piemērotas dāvanas ideja vai, vēl jo labāk, ja esmu laicīgi to sarūpējusi, dāvinu ļoti labprāt.  Bet traki ir tad, ja nespēju izdomāt KO, un laika par maz, lai tam pievērstos, bet termiņš jau spiež... Ja tas notiek steigā un skriešanā pēdējā brīdī :sad_smiley: , no svētku sajūtas un dāvināšanas prieka maz kas pāri paliek.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #25 : 2015. gada 18. oktobris, 22:46:28 »
Ko nēsāt ir no iepriekšējiem gadiem. Nav tā, ka plikam jāstaigā un Zsv. jāgaida. Tas ir rituāls vairāk, ikdienā nedāvina. Turklāt, lai visus apadītu, vajag spēku, tas omei ir tik, cik ir. Lēnā garā čunčina.
Tēma jau nav par zeķēm. ;)

Dāvanas ir svētku sastāvdaļa, te jau neviens neteica, ka tas ir primārais, ir baznīca, ir vakariņas, ir sarunas, smiekli un ludziņa, ir arī dāvanas, laimes liešana un kas tik vēl ne.

Atslēdzies reno

« Atbilde #26 : 2015. gada 19. oktobris, 08:56:10 »
Omes zeķēm ir jēga tad, ja viņa tās dāvina tikai reizi gadā, ne ada katru mēnesi un vēl pa virsu uz svētkiem  kā dāvanu :D

Tagad, kad abas omes ada uz mākoņa maliņas sēdēdamas, priecājos par katru zeķu pāri, kas atvilknēs noglabāts