Autors Tēma: Ko iesākt ar entuziastiem un adeptiem?  (Lasīts 4023 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies flyingcat

Ko iesākt ar entuziastiem un adeptiem?
« : 2015. gada 19. oktobris, 11:30:09 »
Gan jau katram dzīvē ir tā gadījies. Ir cilvēks- varbūt draugs, varbūt vnk labs paziņa. Un tad ...pār šo cilvēku nāk atklāsme! Par jaunu reliģiju, jaunu pārtikas piedevu/kosmētikas izplatīšanas firmu/whatever figņu- vai ne-figņu, šoreiz nav svarīgi.  Un cilvēkam drusku aizbrauc jumts, viņš runā tikai par TO, jebkuram tematam TO piepin klāt, cenšas pārliecināt vai nosoda visus, kas TO neatzīst, vai kam TAS  neinteresē. Ar cilvēku kļūst grūti komunicēt, bet attiecības ir bijušas labas gadiem, negribas gluži saraut. Tomēr neviens arguments, tipa: ok, tā ir tava kaislība, bet drīkst, tā nebūs mana kaislība?- neiedarbojas.

Ko darīt?

Atslēdzies Mangusts

Re: Ko iesākt ar entuziastiem un adeptiem?
« Atbilde #1 : 2015. gada 19. oktobris, 11:38:58 »
Manuprāt, neko. Izvairīties no jebkuras tēmas, kas varētu iedarboties kā katalizators apgaismošanas plūsmai.
Lielākoties, tas ir pārejoši un tikai atklāsmes sākumstadijā, kad gribas dalīties un dalīties ar citiem.
Lai gan ir draugu lokā arī tādi, kas joprojām tiecas apgaismot, turklāt, kā atklāsmi pasniedz lietas, kas savā ziņā pašsaprotamas. Plus tas viss tādā kategoriskā apgalvojumu formā. Grūti. Vieglāk nekomunicēt.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #2 : 2015. gada 19. oktobris, 11:51:28 »
Viens no "agresīvā" pozitīvisma paveidiem. Viņi grib tikai labu.... Piekrītu Mangustam, nekādu katalizatoru. Ja nelīdz - STINGRS, bet laipns noliegums: Es negribu par to runāt . Es par to nerunāšu.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #3 : 2015. gada 19. oktobris, 11:54:42 »
Bācien, tur palīdz tikai noteiktība. Tavā pēdējā teikumā jāsvītro vārdiņš "drīkst". Un jāizpaužas bezierunu formā. Ja fanāts pēc tam vēl kaut ko tur vervelē par savu lietu, tos fragmentus tu vienkārši palaid garām bez jelkādas reakcijas. Ātri sapratīs, ka nav vērts. Tiklīdz parādīsies diskusijas iespēja, tā - čau

Atslēdzies taj

« Atbilde #4 : 2015. gada 19. oktobris, 12:04:39 »
Ir gadījies vairākkārt. Šķiet, pat piesaistu tāda veida situācijas, cilvēkus. Acīmredzot man jāiziet kāda dzīves skola, jāgūst mācības.

Lūk, un tas, ko šobrīd saprotu, ir tas, ka kontaktu pārtraukšana ilgtermiņā nepalīdz, neatrisina situāciju. Jā, nekontaktējoties vairs tik bieži vai arī vispār saraujot saites, pirmajā brīdī ir atvieglojums. Paiet mēnesis, gads vai pat daži gadi. Skat, notiek kaut kas līdzīgs. Tad jādomā, kāpēc? Un jāsecina, ka tā jau var kopumā bēguļot. Tāpēc, šobrīd, es vienkārši uzklausu, cik spēju, nogaidu, ļauju izrunāties, izteikties. Un neiesaistos netiešajās manipulācijās, nemēģinu atbildēt uz ievilinošiem jautājumiem: "Vai tu to nejūti, neredzi?" u.tml. Uz jautājumiem atbildu, pastāstot kaut ko par sevi (kur biju aizbraukusi, ko redzēju, kādu grāmatu lasīju, ko domāju par kādu savas dzīves norisi). Zināmā mērā jau izvairīšanās sanāk. Tomēr tā drīzāk ir reakcija nevis izvairīšanās. Tas ir tas, ko varu. Ļauju cilvēkam runāt par to, ko vēlas, vienlaikus nepakļaujos un arī pati turpinu runāt par to, ko es vēlos. Dažreiz runājam vairāk par to, ko cilvēks vēlas, dažreiz tā arī pasaku, ka šobrīd manas domas nodarbina citi jautājumi.

Grūtāk komunicēt ir tad, ja cilvēks uzspiež tēmas, viedokli. Tad tā arī pajautāju: "kāpēc?" vai pafilozofēju par to, ka mums katram var būt kļūdīšanās un neziņas pieredze. Atzīstu, ka ir lietas, kuras es tik labi nezinu. Varbūt cilvēkam tad pat iemirdzas acis, ar domu, ka esmu nezinošāka salīdzinājumā, ka viņš/a ir vairāk sapratis dzīvē. Lai. Tas tāpat kādreiz notiek, ka mēs kaut kur domās sevi idealizājam vai izceļam, nemanot. Tāda dzīve.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #5 : 2015. gada 19. oktobris, 12:07:13 »
Patiesībā skumji, jo iesākt neko ar “pārņemtajiem“ nevar.
Pamazām notiek abpusēja attālināšanās.

Arī pēc apmātības beigām, kaut kādas pēdas personībā paliek,
un tādas_attiecības kā iepriekš vairs nav nekad.
Man bēdīga pieredze ar labu draudzeni -
svaigēšanas piekritēju uz laiku, kamēr uzradās bērnam smagas veselības problēmas.
Iestāstīt, lai pati dara kā grib, bet ar bērnu experimentēt nevajag, jau neviens nevarēja.
Žēl, ļoti. Tā tiešām apsēstība.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #6 : 2015. gada 19. oktobris, 12:20:40 »
No manis visi jaunizceptie apsēstie diezgan ātri ir aizzuduši paši. Laikam vienkārši sāku izvairīties. Ja bija garastāvoklis, sāku uzdot provokatoriskus jautājumus - dažiem, kam vēl bija smadzenes, bija grūti, kad atlikušās loģikas druskas peldēja zombijmērcē. Tie notinās paši. Reizēm smagākos gadījumos [kad vitamīnu izplatītājs man sāka ar podu birsti skalot ausis, ka parīt man būs vēzis, ja nepirkšu no viņa tos labumus] tik hiperpieklājīgi apcirpu vēlmi bāzt man batonus ausīs: "man ir cits viedoklis šajā jautājumā, labāk parunāsim par mākslu", ka tas jau nolasījās kā "ej d...".

Tur nelīdz nekas. Tie ar NLP bruņotie zombētāji pamanās pat it kā normālus cilvēkus pataisīt par idiotiem. Un kad saproti, ka tas vairs ne tuvu nav tas cilvēks, ar ko kopā puds sāls apēsts, ka tas ir kaut kas pilnīgi cits, tad nemaz vairs tā negribas vecās draudzības vārdā mēģināt reanimēt attiecību mironi. No bijušā tur nav nekā.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tex

« Atbilde #7 : 2015. gada 19. oktobris, 12:30:24 »
Bet paga, ja jau ar NLP var NOzombēt, vai mums nav laiks apgūt to NLP līdz līmenim, lai varētu ATzombēt? Vai vismaz pārzombēt uz kko nekaitīgāku :)

Uz uzdoto jautājumu risinājumu nevaru ieteikt. Attālināšanās un viss.

Bet vsp es pati periodiski ar kko pārņemta. Nē, izplatīt neko neesmu mēģinājusi, kgan pēc dažiem maniem atstāstiem man no pārdevējiem tiešām pienāktos %. Bet piemēram, man kkas šķiet labs, tad kāpēc nepareklamēt? Pēc kāda laika kļūst neaktuāls un nāk kkas cits...
Bet ne jua ar NLP, vnk ja clv jautā, kā iet un ko daru, tad riskē saņemt izsmeļošu atbildi :D :evil:

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #8 : 2015. gada 19. oktobris, 12:30:45 »
Izvairīties būtu visvienkāršāk. Gribējās tādu risinājumu, kas neparedz saraut attiecības, bet, jā, jūtu, ka drīz palikšu rupja, un no tā arī gribētos izvairīties. Visi šitie smadzeņu čakarētāji- man viņi ne ar ko neatšķiras no narkotiku izplatītājiem. Tas, ka narkotikas nemateriālas, lietas būtību nemaina.

Aizraušanās ir normāla lieta. Es arī mēdzu aizrauties. Bet man absolūti nevajag, lai visi cilvēki, ar kuriem kontaktējos, aizrautos ar to pašu. Pilnīgi normāli uztveru to, ka esam atšķirīgi, un katra aizraušanās ir viņa privāta darīšana.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2015. gada 19. oktobris, 12:45:18 »
Tex, apmātība no aizraušanās atšķiras ar to,
 ka lai kāds būtu sarunas temats,
apmātais vienalga pievilks pie savas “reliģijas“.
Ja viņa uzskatiem nepiekritisi, uzskatīs par muļķi, kurš atpalicis pašizaugsmē
un ar jaunu sparu metīsies tevi “apgaismot “.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #10 : 2015. gada 19. oktobris, 13:20:37 »
Oo, tas arī man ir pazīstams, pat vīra rados bija viena kundzīte, kura visās viesībās visiem piedāvāja vienas izplatītāju kompānijas sadzīves ķīmiju, būdama konsultante un reiz pat pūlējās sarunāt ar mani atsevišķu tikšanos, lai prezentētu tos produktus. Tur izvairīšanās taktika nepalīdz, tur jāpasaka skaidri un gaiši: "nevēlos", "mani tas neinteresē", "esmu iecienījusi citas firmas produkciju", utml.  Rādīja apvainotu ģīmi sākumā, bet tā ir viņas problēma.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #11 : 2015. gada 19. oktobris, 14:55:12 »
Kā jau teicu - absolūti kategoriska stingrība palīdz vieglākos gadījumos. Ne mazākā - "drīkst, varbūt, cilvēki ir dažādi, katram savs, pašlaik nē".  Šajos gadījumos ir arī lielākas iespējas , ka atslābs, pāries.

Smagos gadījumus "atprogrammēt atpakaļ" - tas ir nākošais līmenis, vismaz par kārtu grūtāk, bet gan jau ka kāds to var.

Plika loģika kā arguments šajos "adeptu"gadījumos  nederēs. Viņi nedarbojas loģikas vadīti, kāpēc tad lai loģika uz viņiem iedarbotos?

Jebkurā gadījumā - tērēt savu enerģiju uz šādiem cilvēkiem var tikai tad, ja viņi tev ir svarīgi, ja tu viņus mīli. Ja nav svarīgi - tad kāpēc, tā tu iztērē daļu savas enerģijas, ko varētu veltīt patiešām sev mīļiem cilvēkiem.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #12 : 2015. gada 19. oktobris, 18:38:29 »
Konkreeys- MANI TAS NEINTERESEE... awon, shmavon, apdroshinaqshanas polises vai nu uz ko kursh kritis...

Atslēdzies taj

« Atbilde #13 : 2015. gada 19. oktobris, 18:54:25 »
Ar AVON bija samērā viegli, pateicu (mānījos), ka man jau ir piegādātājs. Viniem laikam kāds kodekss, ka neņem viens otram nost klientus, jo uzreiz apstājās jautājumi.

Grūtāk ir, kad, piemēram, patiesi tuvam draugam/dzenei kaut kas notiek. Un tās patiesi var būt dažādas lietas, uzsvars uz to, ka cilvēks kļūst pārņemts ar to, uz īsāku vai ilgāku laikposmu. Jo pārņemtāks un, jo ilgāks laikposms, jo grūtāk.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #14 : 2015. gada 19. oktobris, 21:03:38 »
Drusku no, tā teikt, pretējās nometnes. Viena no manām nodarbēm ir pārstāvis/konsultants/izplatītājs (sauciet kā gribat) kompānijā, kas ražo un izplata ļoti labu produkciju veselības jomā. Sākotnēji pati biju ļoti skeptiska kā jau pret visu, ko kāds mēģina ieklārēt. Tomēr "neatšuvu" uzreiz, klausījos, lasīju, domāju, līdz izmēģināju, un  atzinu par tiešām efektīgu. Un šobrīd ar tīru sirdi iesaku saviem tuviniekiem un draugiem. Bet. Esmu sapratusi, ka pret visu, ko cilvēkam pārlieku "entuziastiski" mēģina ieskapēt, automātiski iestājas tikpat entuziastiska pretreakcija. Tādēļ nevienam nebāžos pār varītēm virsū, vien pastāstu. Neuzbāzīgi. Par savu pieredzi, par tamlīdzīgiem gadījumiem ar veselību, kā sarunu biedram ir. Reizēm iedodu šo to pamēģināšanai. Tādējādi nekļūstu par kaut kādu apsēsto, no kura jāvairās un nezin vien kā atkratīties, bet cilvēks, pamēģinājis, visbiežāk ieinteresējas, atzīst par labu esam un prasa vēl. Gadās arī, ka "uzpeld" pēc ilgāka laika ar tekstu "klau, tu man toreiz stāstīji, kā tur bija ar to tur...? Man te ieilgusi šitāda un tāda problēma..." 
Jā, un neviens nav tādēļ sācis no manis izvairīties  :)