Autors Tēma: Delikāti par dārzeņiem  (Lasīts 2401 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Delikāti par dārzeņiem
« : 2015. gada 20. oktobris, 21:53:41 »
Dārzeņi pēc definīcijas ir labi, tie jāēd, viss ok. Aber, ko darīt, ja šiem ir tendence vēderā pūsties? Jūtos kā staigājošs gāzbalons  :angry: nu, ar visām izrietošajām sekām.... :rofl:
Garšo āboli, dienā pa vienam tak ir normāli. Tāpat garšo visādi salāti. Bet nu pēc tam....

Atslēdzies Broms

Re: Delikāti par dārzeņiem
« Atbilde #1 : 2015. gada 20. oktobris, 22:10:37 »
Pēc tēmas nosaukuma šķita, ka sadaļas sajukušas :D

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #2 : 2015. gada 20. oktobris, 22:16:50 »
Tu gribēji, lai lieku pie Virtuves un receptēm  :rofl: ?

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2015. gada 20. oktobris, 23:01:33 »
reklamē taču visādas tabletes

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #4 : 2015. gada 21. oktobris, 07:10:10 »
Zinu,ka slikts ieteikums,bet iesaku neēst dārzeņus vai eksperimentēt, no kura konkrētā nepūš vēderu, gan jau tāds ir. Ieteikums teorētisks, jo dārzeņus neēdu gandrīz nemaz,negaršo. Bet balona sajūta pazīstama un tā ir tiešām pretīga.

Atslēdzies taj

« Atbilde #5 : 2015. gada 21. oktobris, 07:55:29 »
Kaut kur lasīju, likās sakarīgi, bet vairāk nesanāca iedziļināties. Tik vien, ka uz mani iedarbojas. Aptuvenā teorija - dārzeņi pārstrādājas ātrāk, tāpēc, ja tos uzēd pa virsu smagākai barībai, tie sastājas un bojājas. Labāk esot ēst vispirms vieglāko ēdienu, kas ātrāk pārstrādājas un pēc tam smagāko.

Tā nu ēdu dārzeņus pirmos un tad cita veida ēdienus. Piemēram, vispirms notiesāju tomātu, gurķu salātiņus un pēc tam karbonādi ar griķiem. Vai arī, vispirms apēdu ābolu un pēc tam risoto.

Protams, var gadīties, ka kāds dārzenis tomēr īsti negrib draudzēties... Nu, ieklausoties sevī, pavērot.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #6 : 2015. gada 21. oktobris, 07:55:52 »
Eksperimentēt, ko var ēst, ko nē, kādās kombinācijās, kā pagatavotus. Citu variantu nav, ne jau rīsi tabletes katru dienu.
Es zinu, ka ābolus man labāk ēst nomizotus - nav nepatīkamu pēcefektu :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2015. gada 21. oktobris, 09:24:23 »

Es zinu, ka ābolus man labāk ēst nomizotus - nav nepatīkamu pēcefektu :)

Tas pats attiecas arī uz bumbieriem. :)

Diezgan regulāri taisu salātus no vidēji liela sarīvēta burkāna un viena sagriezta apelsīna, klāt sauja rozīņu vai dzērvenes (svaigas vai žāvētas). No šitā nekas nepūšas.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #8 : 2015. gada 21. oktobris, 10:42:18 »
Jā, piekrītu, burkāni ir "nevainīgi".
Nez kāpēc man rukola un paprika liekas aizdomīga.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #9 : 2015. gada 21. oktobris, 11:27:37 »
Paprikai arī nav ne vainas. It īpaši, ja ēd kopā ar greifrūtu un pieber nelielu saujiņu Indijas riekstu. Ja garšo, var piegriezt klāt arī 3 seleriju kātus (man negaršo).

Atslēdzies Betons

« Atbilde #10 : 2015. gada 21. oktobris, 12:19:01 »
Tā. Apēdu 3 !!! ābolus. Ar mizu. Kas tagad būs?!?!

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #11 : 2015. gada 21. oktobris, 12:29:45 »
Ir vārgākas gremošanas sistēmas, kas pūšas no visa iespējamā un tādas, kurās nekas briesmīgs nenotiek. Tāpēc, kā un kādus dārzeņus ēst, lai nebūtu "balonu", var noteikt tikai eksperimentu ceļā. Kā manuāli tiem var paskatīties modernās teorijas par bēbju pirmajiem piebarojumiem  :smile: 

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #12 : 2015. gada 21. oktobris, 12:35:35 »
Tā. Apēdu 3 !!! ābolus. Ar mizu. Kas tagad būs?!?!

Nekas nebūs. Dzīvosi ilgi un laimīgi. :)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #13 : 2015. gada 21. oktobris, 13:02:40 »
Man tā pūšanās nekad nav bijusi saprotama. Ēd, ko gribi, nekas nepūšas. Sipeniece manis dēļ var nereklamēties.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #14 : 2015. gada 21. oktobris, 14:26:33 »
Ja pūšas, tātad zarnas slikti strādā. Disbakterioze. Kas nav nedz mirstama, nedz nelabojama vaina. Pa manam,  jācenšas novērst cēloņi, nevis jākalkulē, ko ēst ko neēst un kā sadzīvot ar savu tā un šitā ēst nevarēšanu.