Autors Tēma: tulkošana  (Lasīts 6141 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

tulkošana
« : 2015. gada 21. oktobris, 14:37:49 »
Jaunieti pārbauda uz spējām -tulkot angļu/franču >krievu, preču apraksti laikam paredzami

Vai ir kaut kādas palīgprogrammas krievu valodai? Viņam pat tastatūra nav, bet kaut ko ir uzklabinājis

viesmiiliigs

• Viesi
Re: tulkošana
« Atbilde #1 : 2015. gada 21. oktobris, 14:39:44 »
http://translit.net/ Nevajag ne klaviatūru, ne citas figņas - drukā ar latīņu, pārvēršas par kirilicu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2015. gada 21. oktobris, 14:47:08 »
Paldies, kaut ko tādu jau lieto.

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2015. gada 21. oktobris, 14:47:58 »
Baigi grib to piestrādāšanas darbu dabūt

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #4 : 2015. gada 21. oktobris, 14:49:54 »
Kādas palīgprogrammas tad viņš grib? Kas iztulkos viņa vietā?

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2015. gada 21. oktobris, 22:00:33 »
Pašlaik es esmu palīgprogramma par gramatiku un mjagkij znakiem. TIK labi viņš to krieveni nezin

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #6 : 2015. gada 21. oktobris, 22:29:17 »
Un grib tulkot?? Izklausās nenopietni.

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2015. gada 22. oktobris, 02:41:20 »
gludekļu pamācības, ne jau daiļliteratūru

Atslēdzies Broms

« Atbilde #8 : 2015. gada 22. oktobris, 07:19:50 »
Gludekļu, tāpat, kā daudzās citās pamācībās, par sasniegumu uzskatāms, ka var saprast kādai ierīcei tā domāta. Tajos tulkojumos ir redzētas taaaadas muļķības...
Kāda vēl gramatika :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2015. gada 22. oktobris, 07:46:37 »
Gludekļu, tāpat, kā daudzās citās pamācībās, par sasniegumu uzskatāms, ka var saprast kādai ierīcei tā domāta. Tajos tulkojumos ir redzētas taaaadas muļķības...
Kāda vēl gramatika :)

Un Tu domā, ka tas ir pareizi? Kad cilvēks, izlasot to pamācību, nesaprot neko? Es lasu tikai angliskās, latviešu tulkojumus pārlasu, lai papriecātos par tulkojumu pērlēm - tās pamācības nav derīgas nekam. Ja bodē dod latvisko pamācību, atvainojiet nacionālisti, pārjautāju vai komplektā ir angliski/krieviski - daudzcilvēku valodas, lielāka cerība saņemt pareizu informāciju (par krievu gan vēl jautājums - tur ir murgi redzēti). Bet ja es prastu tikai vienu valodu? Kāpēc man jācieš no sūdīga tulkojuma izraisītām sekām?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #10 : 2015. gada 22. oktobris, 08:33:26 »
Izmantoju translate.ru reizēm.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2015. gada 22. oktobris, 09:26:48 »
Un Tu domā, ka tas ir pareizi? Kad cilvēks, izlasot to pamācību, nesaprot neko? Es lasu tikai angliskās, latviešu tulkojumus pārlasu, lai papriecātos par tulkojumu pērlēm - tās pamācības nav derīgas nekam. Ja bodē dod latvisko pamācību, atvainojiet nacionālisti, pārjautāju vai komplektā ir angliski/krieviski - daudzcilvēku valodas, lielāka cerība saņemt pareizu informāciju (par krievu gan vēl jautājums - tur ir murgi redzēti). Bet ja es prastu tikai vienu valodu? Kāpēc man jācieš no sūdīga tulkojuma izraisītām sekām?
Tieši tā. Pati esmu lasījusi siltumnīcas montāžas instrukciju savā dzimtajā latviešu valodā, nesaprotot itin neko. Ofigetj!  Kā jūs domājat, kas ir, piemēram, "atveres zem cilpām", ko? No oriģinālā krievu teksta tiku pie skaidrības, ka tie domāti  "отверстия под петли" - urbumi, kur eņģes skrūvēt. A ja tiešām nesaprastu to krievu valodu?! Tad labāk netulkot nafig vispār, lai tad katrs pats liek iekš google translate, nekā kaut kādus murgus sarakstīt, lai atķeksētu, ka tulkojums nodrošināts.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #12 : 2015. gada 22. oktobris, 09:56:07 »
Tās instrukcijas arī tulkojuši tādi, kas valodu lāga nezina.
Es instrukcijas vispār nelasu. Tā kā Reno mierīgi var tulkot kaut ķīniešu valodu..

Atslēdzies tex

« Atbilde #13 : 2015. gada 22. oktobris, 11:31:42 »
vienam otram itemam EN instrukcija arī atnāk kā pa tiešo no google translate ķīniešu -> EN... jo tieši tā arī ķīnieši tulkojuši. Viņi centīgi- ražo, tirgo, tulko un droši vien to visu 1 clv paveicis :D Toties preces cena krieeeeetni zem tā paša ķīniešu ražojuma mūsu veikalos.

Dažreiz, kad apskatos, ka prece tomēr so so, un vrb tomēr TIK ļoti nav vajadzīga, varētu arī mēģināt izpildīt visu burtiski, kā instrukcijā rakstīts un tad atgriezt pilnīgi sabojātu ar pasvītrotām vietām instrukcijā, ka, jā ievēroju ekspluatācijas noteikumus TIEŠI tā kā rakstīts LV  :evil:  un ziniet, tas štrunC ir pilnīgi beikC un galīgi nedara, to, kas solīts pie pārdošanas....
Tad vrb nolīgs īstus tulkus.

Atslēdzies reno

« Atbilde #14 : 2015. gada 22. oktobris, 12:04:10 »
atslābinieties, viņš ir ļoti godprātīgs