Autors Tēma: Cik dažādi cilvēki dzīvo vienādos dzīvokļos  (Lasīts 2066 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Cik dažādi cilvēki dzīvo vienādos dzīvokļos
« : 2015. gada 24. oktobris, 11:53:57 »
http://www.delfi.lv/skats/foto/ka-cilveki-dzivo-vienada-dzivokli-vienas-majas-desmit-stavos.d?id=46614341

DELFI rakstiņš. Likās interesants. Labprāt redzētu , ko tādu arī pie mums. Te gan nekādas lielās atšķirības nebija - omīšu stils un viņu bērnu stils. Paņemtu 5 dizainerus un liktu iekārtot viņiem vienu telpu teiksim 2 istabu dzīvoklī.Dzīvojamā- darba-viesistaba. Nevis izdekorēt ar visādiem sūdiem  un krāsām, bet taisni funkcionāli un tehniski iekārtot.

Sava veida mājokļa jautājums, bet ar vienādiem "izejas datiem".

Atslēdzies tex

Re: Cik dažādi cilvēki dzīvo vienādos dzīvokļos
« Atbilde #1 : 2015. gada 24. oktobris, 12:00:21 »
It kā nabadzība, bet jauni radiatori un parkets uz grīdas...

Atslēdzies tex

« Atbilde #2 : 2015. gada 24. oktobris, 12:26:19 »
Labāk tos 5 dizainerus atsūtīt, piemēram uz LT projektu un mājokļa jautājuma ietvaros likt iekārtot VISUS 5 dzīvokļus atbilstoši to lietotājiem. Un ar 3istabniekiem būtu vis interesantāk, jo tur būtu viss - no ģimenes ar 3 bērniem un pāris vecvecākiem līdz vientuļai pensionārei...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #3 : 2015. gada 24. oktobris, 14:12:27 »
Jā , pazinu sievieti, kurai LT projekta dzīvoklī bija lielās aužamās stelles, jo viņa bija audēja! Cits varbūt florists, vai zāļu tēju vācējs, vai zvērināts vingrotājs. Cits vāc figūriņas (vitrīnas). Bet izejas platība un konfigurācija visiem viena. Varētu būt kāds minimālisma piekritējs. un taisni otrādi - kāds ar sapni (bet maz līdzekļiem) par aristokrātisku dzīvesveidu - čtob bilo, kak v dvorce!

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #4 : 2015. gada 24. oktobris, 20:06:58 »
Gultas un skapji gandrīz visiem vienādi stāv
Visoriģinālāk puisim ... sexodroms un tv :D
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2015. gada 25. oktobris, 09:08:20 »

Atslēdzies tex

« Atbilde #6 : 2015. gada 25. oktobris, 10:46:31 »
Man kkā pārgājušas simpātijas pret mikromājokļiem. Ir jau interesanti, kā tas viss kompakti saplānots. Bet es tur ietu kā zilonis pa trauku veikalu... nez. Nav vairs tas vecusm. Studiju gados būtu stilīgi. Tagad gribas skapjus mantām. Citādi kaut viesnīcā gadiem dzīvot. Bet tur nav manu krāmu - citiem krāmi, man mantas...
Bet arī viesnīcā nu jau gribas normāla izmēra istabu, noteikti ne zem 10m2.

Interesanti plānojumi, bet dzīvot tādā, nē, pladies

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2015. gada 25. oktobris, 11:07:43 »
Es arī esmu pieradusi pie ērtībām un plašuma. Bet tak interesanti paskatīties, kā citi cilvēki dzīvo. Reizēm kādas idejas var pasmelties.

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2015. gada 25. oktobris, 11:44:10 »
Ņujorkā būvē mikrodzīvokļu māju -kas viņiem mikro, mums normāls 1 isabnieks, 23 -35 m2

Pieslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2015. gada 25. oktobris, 12:06:36 »
"Ar mantām neapaugt" IMHO var jaunuļi viendienīši, kam viss viegli nāk un nekas, izņemot virtualitāti, neinteresē. Šodien izmetīšu, rīt papucis iedos naudu, nopirkšu jaunu. Var jau ņirgt par tantiņu vāktspēju, bet ja viņai to savākto drēbju skapī nebūs, tad no pensijas viņa staigās plika un gulēs uz avīzes, ar bukletu apsegsies. Arī tie centi humpalās ir nauda. Priecājieties, ka jums tā ir nepamanāma sīknauda.
Un cilvēks, kas strādā mājās (dators, mājražošana), kam ir hobijs (tūrisms, velobraukšana, jebkurš sports) un kaut ko dara ar rokām (ada, šuj) sterilā mikroviesnīcā dzīvot nav spējīgs - viņam IR mantas.

Tāds mikrodzīvoklis man bija mūža sapnis visu bērnību (lai cik mazs, bet savs!!!). Pieaugušā vecumā - paldies. Ar bērniem - vispār bez variantiem. (Starp citu, minētie 7 m2 pie divkārša griestu augstuma kļūst par 14 un tas jau ir daudz.)

Par oriģinālo rakstu - vienistabas dzīvoklī vienkāršs cilvēks diži neizvērsīsies - logs ir tur, durvis - tur. Nekaitīgākā vieta skapim, gulta stūrī. Tā ir funkcionalitāte, nevis fantāzijas trūkums. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tex

« Atbilde #10 : 2015. gada 25. oktobris, 12:29:06 »
Nu ja, ko citu tad darīt tajā 1istabniekā? skapi vienīgajam logam priekšā aizlikt?
OK, gulta varētu būt atvāžama no sienas, lai pa dienu vietu neaizņem, bet kur tad glabāt veļu un segas?

Tādā tad tikai seksodroms, galdiņš un tv :D bet tas nav dzīvošanai, tas ir uzdzīvei :)

Atslēdzies tex

« Atbilde #11 : 2015. gada 25. oktobris, 12:30:57 »
Ja zinu, ka kkur ir mājas un kkur manas mantas stāv, patiesībā itin labi un itin ilgi varu iztikt.
Mēnesi toč viesnīcā dzīvotu mierīgi. Viss satīrīts, brokastis uztaisītas u.t.t :D

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #12 : 2015. gada 25. oktobris, 15:25:41 »
Tomēr. Man vienāda virtuve ar draudzeni. Ļoti maza. Agrāk kad nāca ciemos - vienmēr teica - tev tomēr lielāka! Jā - man ledusskapis stāv uz veļas mašīnas (ne jau pa tiešo, uz plāksnes), nav skapīši ( 1 tikai) , ir atvērti šauri plaukti.

Bet arhitektu , kurš izprojektējis  mazo, kroplo logu, ko es nevaru mainīt , es sistu, ja tiktu klāt.

Mikro dzīvokļi jau ir īpašs stāsts, bet 15 m2 istabā tomēr var būt varianti, lai arī logu un durvis nevar mainīt. Es tagag apsveru domu par 1grāmatas platuma plauktiem abpus loga ailei savā istabā.