Autors Tēma: Vai kāds vēlētos parunāties par foto?  (Lasīts 15862 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies taj

Vai kāds vēlētos parunāties par foto?
« : 2015. gada 01. novembris, 14:41:54 »
Sveiki!

Saprotu, ka tēma nav tāda ļoti populāra... Bet varbūt ir...

Vai kāds vēlētos parunāties par foto?

Īsam ievadam.
Ļoti priecātos par kādu domubiedru, lai abpusēji izteiktos par foto, kā liekas, vai sanācis, ko varbūt varētu savādāk, u.tml.
Tehniskajā ziņā neesmu spēcīga, liels oponents droši vien nebūšu, taču varu uzklausīt, izteikties vienkāršajā valodā.  :)

Patlaban pati apsveru domu iegādāt zoom objektīvu. Taču arī svārstos, jo bail, ka nepatiks kvalitātes ziņā. Varbūt ir kāds, kas lieto zoom objektīvus (var būt arī Canon vai citas markas), kāds iespaids? Pati foto uzņemu ar Nikon D3100 un objektīvu 50mm f1.8. Dikti jau patīk gaismjūtība. Diemžēl lielāku attālumu objektīvi (arī fiksētā attāluma) ar maziem f skaitļiem ir dārgi. Tāpēc sāku skatīties uz zoom. Jo kārojas pēc mazliet dažādākiem rakursiem. Gribētos kādu kaiju rudenī, sunīti skrienot un aušelēm vējā plīvojot. Patlaban tas tā īsti nesanāk. Sunītim vēl varu mēģināt pielavīties tuvāk un tad tvert momentus, taču līdz putniem nokļūt nu nekā, līdz pēdīgajām mušiņām, kas reizēm spieto gaismā arī ne.

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies tuk

Re: Vai kāds vēlētos parunāties par foto?
« Atbilde #1 : 2015. gada 01. novembris, 15:44:53 »
Kāds jauks suņuks. Nemācēšu par zoomu ko ieteikt,
varbūt atbildes vieglāk atrast ar foto lietām saistītos forumos, piem. poga lv.
Tur ir arī sadaļa iesācējiem.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #2 : 2015. gada 01. novembris, 15:50:28 »
Parunāt varu, fotografēt patīk, bet absolūts bērna līmenis. Varu izteikties par kadra kompozīciju, uzstādījumiem, gaismām , tehniskas lietas - apaļa 0.
Tomēr, jā, interesējos par veidu un noteikumiem , kā amatieri var iesniegt savas bildes visādās vietnēs, platformās, no kurām bildes tiek publicētas kā ilustrācijas dažādos medijos (Shutterstock piemēram). Ir man dažas bildes publicētas DELFI aculiecinieku sadaļā, bet tīri informatīvas, ne kā bildes.Ir pa kādai bildei kādā prezentācijā, bet tā - pa draugam iedota.

Man domāt, pat iesācēja līmenis kādā profesionāļu portālā man būtu par grūtu. Labprāt pļāpatu te par foto, man nepatīk, pa n forumiem dauzīties.

Domāju, ka tēmu kā ilglaicīgu vajadzētu pārvietot pie Mājas un Tehnikas. Vai Buduārā, vai garāžā, vai vēl kur.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 01. novembris, 16:03:49 no Pūka »

Atslēdzies taj

« Atbilde #3 : 2015. gada 01. novembris, 16:08:25 »
Tuk, Paldies!
Jā, ir dažas foto vietnes.
Tas, kas man mazliet traucē - sacenšanās atmosfēra. Dažbrīd ir tā, ka tikai otram pateikt fui, jo teicējs var labāk (fotoblog.lv). Par poga.lv nezināšu teikt, iespējams tur ir OK. Tāpēc vairāk ilgojos pēc cilvēciskuma. Nu un, ka nav zināmi daudzi foto termini un tehniskie parametri, nav izmēģināti neskaitāmie photoshop vai lightroom apstrādes varianti. Patiesību sakot, nejūtu obligātu nepieciešamību pēc zināšanu daudzuma, kvantuma. Drīzāk labprāt kādreiz gūtu kādu savu rokrakstu, savu skatījumu. Vairāk priekam. Mazāk iespringstot.

Atslēdzies taj

« Atbilde #4 : 2015. gada 01. novembris, 16:18:46 »
Pūka, ko Tu parasti fotografē, kas pašai patīk (cilvēku portreti, dzīvnieki, dārza ziedi, ceļojumu foto...)?

Zinu, ka ir https://www.flickr.com/ un https://www.tumblr.com, kur tiek publicētas fotogrāfijas, ir arī tāds http://weheartit.com/. Kādreiz esmu lasījusi šo to par Stock foto (kā Shutterstock), tur, šķiet, var arī nopelnīt naudu par foto, vajagot lielu izmēru fotogrāfijas ar labu asumu. Vēl neesmu mēģinājusi. Bija arī latviešiem, kas līdzīgs, bezmaksas (autoriem nemaksā, bet izskatījās sirsnīgi un skaisti), uzreiz nevaru atcerēties...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #5 : 2015. gada 01. novembris, 16:19:20 »
Taj, man patīk tēma. Es izteiktos arī par pievienotajām bildēm, bet mans kompis viņas spītīgi neatver lielākas! Ko tu domā par tēmas pārvietošanu uz citu sadaļu? Varbūt pie "blogiem"? Jo, kā jau teicu , es uzskatu tēmu par ilgtspējīgu!

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #6 : 2015. gada 01. novembris, 16:25:35 »
Fotografēju ēdienus, dabas bildes, ceļojumus, kas arī ir dabas bildes būtībā. Cilvēkus, dzīvniekus, kustīgus objektus nē, trūkst reakcijas ātruma un visas citas saprašanas. Reizēm kādu macro bildi. Bet ar macro jau katrs objekts uzreiz izskatās tā neko, ja tikai ir asums.

Atslēdzies taj

« Atbilde #7 : 2015. gada 01. novembris, 16:26:04 »
Piekrītu, ka tēmu var pārvietot. Tikai pati neko nesaprotu no tēmu pārvietošanas, nezinu, kas jādara. Droši drīkst pārvietot tas, kurš prot. Foto tēma jau liekas dikti forša!  :)

Atslēdzies taj

« Atbilde #8 : 2015. gada 01. novembris, 16:28:43 »
Jā, daba laikam jau vienmēr uzrunā fotografijās. Tas vienkārši ir tas, ko ikviens redz. Tas tuvina. Vienlaikus tas ir kaut kas bez stresa, mierīgi, skaisti.

Pūka, varbūt vēlies kādu savu foto ielikt?  :flowers:

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #9 : 2015. gada 01. novembris, 16:37:27 »
Palūdz Spārkai, lai tēmu pārvieto, kur tu pati labāk gribi!

Te  forumā, jau ir daudz manu bilžu - pirmajā lapā par Nometņu ielu, Mangaļsalas molu (tās laikam gāja bojā, kad nobruka serveris), Ķemeru purvs, Kuldīga, ēdienu bildes.

Te ir arī specāla vieta bildēm Galerija, sk.pašā augšā, bet nedaudz apputējusi.  Ja būs kādas jaunas, kāpēc ne!

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #10 : 2015. gada 01. novembris, 16:40:52 »
Un nosaukumu pamaini, lai vieglāk atrast - teiksim "Foto tēma relaksētiem iesācējiem" vai kācitādi

Atslēdzies taj

« Atbilde #11 : 2015. gada 01. novembris, 17:07:06 »
Ok, mēgināšu uzrunāt Spārku...

Atminos, ka bija Ķemeru foto, kas man ļoti pat patika!  :)

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #12 : 2015. gada 01. novembris, 17:26:21 »
Par tehniskaam lietaam parunaat iisti nevareeshu. Par kompoziiciju gan. Man jau nu gadus 7 paziistams viens foto-specs no Krievijas, kursh pasniedz kompoziicijas maakslu vairaakaas Maskavas augstskolaas. Ir arii vairaaku graamatu autors par fotokompoziiciju. Peedeejaa graamataa ir arii vairaakas manas bildes kaa uzskataams materiaals.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #13 : 2015. gada 01. novembris, 17:28:43 »
Uzreiz varu pateikt, ka otraa bilde ar taksi nav iisti pareiza, jo suncis praktiski bildes centraa.  Tas nav pareizi. Bildee ar kaijaam pie juuras nav redzams galvenais objekts, kaut gan ir diagonaales, kas savukaart ir labi.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #14 : 2015. gada 01. novembris, 17:30:57 »
Peedeejaa bildee ar takseenu buutu pareizaak, ja suncis buutu drusku zemaak vai augstaak. Atkariibaa no taa, kur fons izdeviigaaks - augshaa vai apakshaa.