Autors Tēma: Vai dzīvoklis liecina par cilvēku?  (Lasīts 4894 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Kalniņa

Vai dzīvoklis liecina par cilvēku?
« : 2015. gada 01. novembris, 23:26:11 »
Jautājums radās, jo nesen pavisam nejauši nācās pabūt kolēģes dzīvoklī. Labi situēta sieviete, bet mani pārsteidza viņas dzīvoklis- kāds nu palicis no padomju laikiem, tāds arī ir, pilnīgi tāds, kā vecās padomju fotogrāfijās. Protams, vienīgi klāt nākusi mūsdienu tehnika. Biju iedomājusies, ka viņa dzīvo lepni.
Tad padomāju par cilvēkiem apkārt, par radiem. Tas pat nav atkarīgs no naudas daudzuma manuprāt. Citi ar maziem līdzekļiem remontē un pucē, citiem izskatās pilnīgi vienalga, kāda ir dzīves telpa. Es laikam esmu kaut kur pa vidu.
Cik jums ir svarīga sava mājvieta? Un vai tas, kāds ir dzīvoklis/māja kaut ko liecina par cilvēku vai tomēr nē?

Atslēdzies Betons

Re: Vai dzīvoklis liecina par cilvēku?
« Atbilde #1 : 2015. gada 01. novembris, 23:53:07 »
Galvenais, ka tik cilvēks labs :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2015. gada 02. novembris, 07:54:24 »
Anekdotes par profesoriem caurās biksēs un nospeķotā džemperī nav tikai anekdotes. Ir cilvēki, kam ir citas prioritātes un cita prāta uzbūve. Un dzīvoklis viņiem ir vieta, kur strādāt, domāt un pārgulēt, nevis vieta, kur izrādīt ciemiņiem jaunākā modes kliedziena mēbeles..
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #3 : 2015. gada 02. novembris, 07:54:52 »
dzīvoklis bija tīrs? thats all. pārējais ir paša cilvēka darīšana.

varbūt tas liecina par to, ka cilvēkam ārišķības ir vienaldzīgas? galvenais lai funkcionāli, ērti.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #4 : 2015. gada 02. novembris, 08:38:50 »
Galvenais, ka tīrs, nesmird u.tml., sen jau neuztrauc, cik kuram kruts dīvāns. Un vispār, kā saka Strautmane, blokmajās vispār sekli cilvēki, viņa gan teica vīrieši, dzīvo.
Man ir mūžīgais remonts, vakar pārkrāsoju sienu, bet nepatīk, atkal pārkrāsošu. Viss kā dzīvē, mierā nevaru nosēdēt.
Jā, mājvieta kaut ko liecina.

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #5 : 2015. gada 02. novembris, 09:41:46 »
Mājvietu cenšos iekārtot tikai un vienīgi atbilstoši SAVĀM patikšanām un iespējām.Varbūt kādam citam no malas manas padarīšanas liekas dīvainas un nevajadzīgas,bet tas nav nekāds kritērijs.Mana dzīvesvieta-manas ērtības.
Protams, tīrība ir pāri visam.Pārējais -katra brīva izvēle.Lai savā miteklī būtu ērti un labi atgriezties ,lai mājvieta nekļūst par verdzību un moku vietu,cenšoties iztapt mistiskiem nosacījumiem.
Lai labi pašam un ģimenei,vienalga kā tas izskatās no malas!

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2015. gada 02. novembris, 09:54:28 »
Trix kā parasti cērt no pleca :sarcasm:

Lielākā daļa cilvēku iekārto savu vidi priekš sevis, nevis lai izrādītos

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #7 : 2015. gada 02. novembris, 09:54:52 »
Nu man arī - galvenais lai tīrs.  Vai liecina par cilvēku? Protams. Man dzīvoklī ir gadiem veci risinājumi, kas saucas "pagaidām". Ir arī nesasķirotas un droši vien liekas mantas. Dzīvē tas nozīmē ieilgušu problēmu risinājumu, nespēju atbrīvoties no vecā , lai dotu vietu kam jaunam. Esmu baisi konservatīva!

Ja par vienkāršību un modernumu, tad mani pārsteidza seriāla "Māja pie ezera" māja. Tā tagad laukos dzīvo??? Cik esmu bijusi laukos, viss ir reizes 10 vienkāršāk/nabadzīgāk. Man laikam arī kaut kādi seklie nabaga paziņas trāpījušies....;)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #8 : 2015. gada 02. novembris, 10:04:47 »
Lauki no laukiem atšķiras, Latgales laukos neizskatās kā Kurzemes jūrmalā..tas tiesa.

Atslēdzies tex

« Atbilde #9 : 2015. gada 02. novembris, 10:04:51 »
Tā Strautmane, kas bija asa TV žurnāliste līdz to beidzot noskatīja miljonārs? Nē, nu uz tāda fona visi, kas nav miljonāri ir sekli nabagi :D

Man drausmīgi riebj tērēt laiku ap tādām lietām kā remonts. Dzīvē ir daudz kas interesantāks. Turklāt, ja to taisa kāds cits, tik un tā būs pilns ar kasjakiem un ne tāds kā es patiesībā gribēju.

Jā, man kkādā ziņā simpatizē ideja, īpaši, ja kundze to dzīvokli dabūja/nopirka jaunu padomijas izskaņā, ka turpina to lietot un neiespringt. Ir jau vēl pieradums un tā.

Manu radu rīcībā vēl ir istaba, kas pēdējoreiz remontēta 90to sākumā. Toreiz materiālu izvēle bija stipri ierobežota un bērnam tapetes ar putniņiem šķita forši (tagad ir ar visādiem multeņiem u.t.t., toreiz izvēle bija daaaaudz šaurāka). Ziniet, man viņas joprojām patīk. OK, ir acīmredzams nolietojums. Bet kas nolietoja? - es bērnībā. un mani putniņi. Aš žēl būtu plēst nost.... Jo tādas vai tamlīdzīgas savukārt tagad nav dabūjamas.
Turklāt vēl noķēpāties ar remontu, nemaz nerunājot, ka tas nav lēti, ja to izpilda kāds cits.... Ja var to nedarīt....

Un vēl kas man patīk pie blokmājām: tu nekad nezini, kas būs konkrētajā dzīvoklī iekšā. Tur var būt jebkas. Nevis kā visi vienādie jaunie. Esi redzējis 1 no tā attīstītāja, da tādi paši būs visi, OK penthausi biku greznāki. Blokmājā, kas no āras izskatās pēc mēsla, iekšā var būt vizuāli jaunais projekts un pat vēl smalkāks par attīstītāju vidējo krīzes laikā. Cilvēkiem ir bijis vairāk laika izpausties, pārtaisīt pa savam. Arī visādus noteikumus tik strikti neievēro un 90tajos to vnk nebija. Tikpat labi var būt tīrs padomju stāvoklis. Ja tas ir tīrs un funkcionē, kas vainas?
Līdzināju ar jaunajiem. Tas man atgādina anekdoti: kur tu gribi nonākt- debesīs vai ellē... hmmm, nez, debesīs gaiss tīrāks, bet ellē interesantāka sabiedrība ;)
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 02. novembris, 10:54:13 no pitons »

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #10 : 2015. gada 02. novembris, 11:20:24 »
Dzīvoklim galvenais: tīrs un ērts pašai un tuvākajiem.
Pie ērtībām pieskaitu ne tikai mēbeles, bet arī funkcionālu ledusskapi u.t.t.
Jau vairāk kā gadu nebeidzu priecāties par ērto atpūtas krēslu MAN. Tv/lasīšanas vajadzībām. Nospiežu podziņu un kājas paceļas. Un var atlaisties gandrīz guļus. Nosacīti vecajam nebija ne vainas. Tas tagad dzīvo mājās, kur bieži viesojos.

Atslēdzies tex

« Atbilde #11 : 2015. gada 02. novembris, 12:07:03 »
Kgan vrb arī ar tīrību nevajag pārspīlēt. Lai nekļūtu par mājokļa vergu un visu brīvo laiku nepavadītu pucējot, piekrāsojot u.t.t.
Ja pašam netraucē, tad principā poooo. Jo mājvieta tas ir sev, nevis reprezentācijai.
St.c. tieši tāpēc man vispār nepatīk aicināt ciemiņus. Nekādus. Vot i lai neizsecina nekādu sviestu. Varbūt nevajag tā atklāties, piemēram, kolēģiem, kas nav ne draugi, ne patīk/interesē kā cilvēki (tipa ir OK, bet tuvāk nevajag) - labi profesionāli savā jomā un viss.
Neredzēs, nezinās un iztēlosies, ka viss uuber kruta :D un vēl apskaudīs :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2015. gada 02. novembris, 12:24:48 »
Priecājos, ka vecome īstas koka  mierlaiku mēbeles nebija nomainījusi pret “modīgajām“.
Draudzene nesen mantoja stila pērli- 2istabu dzīvokli ar 60to gadu mēbelēm,
traukiem, gaismas ķermeņiem, tapetēm...
Un bieži pie miseņu konteineriem esmu redzējusi
 vīnes krēslus... ja godīgi dažus arī savākusi.

Mode nāk un iet, stils paliek.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #13 : 2015. gada 02. novembris, 17:25:16 »
katram jau savas prasiibas dziivee, arii dziivoklja iekaartoshanaa.
Man personiigi ir lieta, kas tracina (bet tikai mani - ja kaadam patiik - nav probleemu). Visas meebeles nokraameetas ar sedzinjaas, visaadiem suveniiru niekiem - manaa uztveree - puteklju vaaceejiem. Man arii tagad, kad esmu majsaimniece, buutu zheel mana laika, lai to visu mantiibu izcilaatu un zem, virs, pa vidu putekljus noslauciitu. Veel man nepatiik n-taas gjimenes bildes - raamiishos pie sienas, raamiishos uz kumodes u.t.t. man gan tagad foto ir ieviesushies stipri vairaak raamiishu, kaa man pashai patiktos. Un tas taapeec, ka viira mammas maasai (vinja mums shogad taisaulee aizgaaja) bija vaajiiba uz shiim lietaam. Tad nu daudzos sveetkos tika daavaati raamji cits par citu smukaaki. Un peec tam regulaari atgaadinaats, ka taa kaa vajadzeetu bildi ielikt un redzamaa vietaa nolikt. Ja tas buutu cits cilveeks - pasuutiitu uz triis burtiem ar visiem raamjiem, bet tante bija tieshaam laba un daasna dveesele, izpaliidziiga, atsauciiga un visaadi citaadi cieniijama. Tad nu vinjai iztopot tos raamjus arii apsaimniekojaam. Un nu jau - pieminjas vaardaa - paliks tur, kur ir.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #14 : 2015. gada 02. novembris, 17:30:59 »
Aaa - veel. Kad preceejaamies, te pienjemts visiem uzaicinaatajie ieluugumus personiigi nogaadaat, ja vien ir pus liidz aizsniedzami. Tad pirmo reizi redzeeju vienas viira radenes maaju. Vinja gan nu jau atraitne, bet viirs bijis vieniigais deels labi situeetaa gjimenee. Maajaa guljamistaba un dziivojamaa istaba meebeleeta taa, ka man ash mute valjaa palika. Viss sarkankokaa, ar rokaam grieztiem rotaajumiem - kaa pilii. Sajuuta - kaa muzejaa. Man patika paskatiities, bet vai gribeetu taa dziivot - nezinu. Diez vai. Kaadu no meebeleem muusdieniigaakaa interjeera iedziivinaat - labpraat, bet kopumaa -... Sajuuta, ka meebeleem driikst pieskarties tikai ar baltiem cimdiem