Autors Tēma: Vai dzīvoklis liecina par cilvēku?  (Lasīts 4907 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mellene88

Re: Vai dzīvoklis liecina par cilvēku?
« Atbilde #15 : 2015. gada 06. novembris, 15:46:06 »
Svešiem maajokļiem uzmanību nepievēršu... ja kkas dikti ieinteerese tad vienīgi -varu pamanīt interesantas grāmatas, kaķus , kko dajebko interesantu vai arī sev tuvu ... savadaak man tas majoklis nav interesants..nejau man tur jādzīvo..
protams kkam super/duper ,kā Lynx pieminētajam sarkankokam arī nepaiešu vienaldzīgi garām...

savu mājokli čubinājām, pucējām un uzlabojām ...bet nujau 5us gadus tas atkriit...dzīvojam tik nost...

Un ..protams,ka miteklis liecina par savu saimnieku...kā gan savādāk...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #16 : 2015. gada 07. novembris, 11:35:45 »
Ļoti patika tā tēma, kas te bija, kur bija safotografēti vienas mājas 10 stāvu vienādie dzīvokļi. Man ir bijusi nodarbošanās, kur jāstaigā pa dzīvokļiem un tad tiešām reizēm bija jābrīnās un jāpriecājas - vienā mājā tik dažādi, pat salīdzināt nevar ar to diezgan vienveidīgo fotogaleriju. Arī uzskatu, ka dzīvoklis liecina par īpašnieku, kaut gan ne visu, katram jau svas prioritātes - cits kopj miesu, cits garu, cits dzīvokli, cits auto :)

Atslēdzies tex

« Atbilde #17 : 2015. gada 07. novembris, 14:18:23 »
Ir vēl 1 nianse: vismaz man - savs nolietojums netraucē. Svešs - fui!
T.i. pērkot es ļoti pat skatos uz kāds bijis remonts, kādā kvalitātē u.t.t. jo tas nosaka cenu, ko tas dz. ir vai nav vērts.
Bet tādā, kur remontu esmu nolietojusi no svaiga so so kvalitātes līdz stipri nolietotam un no "modes aktualitātēm" sen izgājušam, man tas principā netraucē. Kgan citam no malas droši vien šķistu ļoooti nolietots, kas brēc pēc remonta. Bet nolietojās jau ne 1 dienā... pieradums...

Un ar svaigu remontu kā te kkur bija tēma par auto: visu laiku jāraizējas, ka kko nenoskrāpē, jāapdrošina, vēl no visa kā jāuzmana... A vecam principā po - par to var īpaši galvu nelauzīt, kamēr funkcionalitāte nav sabojāta :) Tāpat kā ar vecu auto var braukt drošāk, jo nav jādreb par tikšanu pie pirmās švīkas...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #18 : 2015. gada 07. novembris, 15:17:03 »
Kā ar čībām, savas noplīsušas, bet mīļas, bet, ja svešs tādas piedāvātu, fuj, pē.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #19 : 2015. gada 07. novembris, 22:48:22 »
Vienmēr esmu gribējusi sev apkārt plašumu, gaišumu, mājīgu funkcionālismu. Padomjlaika atskaņu dzīvoklī man to pagrūti iedomāties. Nezinu, kā cilvēkam var negribēties uzlabot vidi sev apkārt, jo vairāk - savu mājvietu.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #20 : 2015. gada 07. novembris, 23:06:07 »
Nomade- padomjlaiku atskaņu dzīvokļus arī var uztaisīt- brrrīnišķīgus  :in-love:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #21 : 2015. gada 08. novembris, 10:15:51 »
Vienmēr esmu gribējusi sev apkārt plašumu, gaišumu, mājīgu funkcionālismu. Padomjlaika atskaņu dzīvoklī man to pagrūti iedomāties. Nezinu, kā cilvēkam var negribēties uzlabot vidi sev apkārt, jo vairāk - savu mājvietu.

Tad laikam es esmu tāda un man patīk, ja redzu, ka ir vēl cilvēki, kam vienaldzīga tā mājas vide, jo citādi jūtos kā baltais zvirbulis un atzīšos, ka mājas uztveru kā vietu, kur var ērti justies nekārtībā, savā haosā, nekārtot, nepucēt, neremontēt, varbūt tas ir saistīts ar to, ka ārpus mājas jābūt perfektai, tad vismaz mājās gribas to savu dabisko sušķību.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #22 : 2015. gada 08. novembris, 19:01:59 »
..nu un bērni, kas zīmē uz tapetēm..

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #23 : 2015. gada 11. novembris, 20:54:09 »
Pirms plānotā remonta blokmājas dzīvoklī uztaisījām meitai dzimdienas svinības - galvenā tēma: sienu gleznojumi. Sīči varēja izpausties uz pilnu klapi. Bija arī lielie, kam tas patika :))

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #24 : 2015. gada 11. novembris, 21:50:39 »
Mans dzīvoklis liecina par to...ka ļoti maz laika pavadu mājās :rofl:  Tā īsti nekad neesmu sapratusi lielu iespringšanu uz dzīvokļa uzlabošanu/pucēšanu/rotāšanu. Nav iebildumu, ja kāds tā dara, bet es...es mājās tikai guļu, un, kad guļu, acis man ir ciet. Kaut kur sirds dziļumos varbūt ir sapnis, ka kādreiz, kad būšu tik veca, ka visvairāk laika pavadīšu mājās, tad nu tamborēšu galdautus un kopšu istabas augus. Ja tik ilgi nodzīvošu...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #25 : 2015. gada 11. novembris, 22:09:51 »
Tas tāpēc, ka ir 2 veidu cilvēki - tie, kam mājas ir tikai guļvieta, un tie, kam mājās vienmēr ir ko darīt. Es piederu pie otrajiem. Tāpēc man ir svarīgi, lai vide būtu sakārtota pa manam.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #26 : 2015. gada 11. novembris, 23:07:46 »
Tad es esmu pa vidu, mājās esmu maz, bet, kad esmu, tad vajag, tā, lai būtu vairāk par jumtu uz galvas.

Atslēdzies tex

« Atbilde #27 : 2015. gada 11. novembris, 23:42:51 »
Vēl jau tā nav tikai guļvieta. Vai vieta, kur pavadīt laiku. Bet kur vari būt pats, nevis kko tēlot. Vai darīt, la ibūtu ,kā vajag, ka pieklājīgi u.t.t.

Vajag, lai pats justos kā mājās. Drošības sajūtu kkādu. Pasaule mainās, bet tapetes ar putniņiem no 90.tajiem nekur nepazūd. Tikai nolietojušās "drusku".
Tas pats ar vēl kkādām bērnības lietām, kas pārsvarā mūsdienu izpratnē ir neglītas, nolietotas padomju grabažas. Bet tās ir MANAS jau 30+gadus! Bet padomju galds, ar visu to, ka pulēts, zem pulējum ir no īsta koka! Nevis lamināta, plastmasas vai vēl fvz kā moderna. Vai jysk mēsli uzskatāmi par ko labāku, kgan ir jauni? Slidens jautājums... Vai būtu jāizmet pilnībā funkcionāls padoju koka un vietā jānopērk plastmasas?

Un vai viss jysk ir lielāks mēsls kā citur, arī... principā, kas vainas gultai no priedes koka? Nu tās priedes ir maz sastāvā, bet ja kopā nebrūk? LV tradicionāls materiāls. Simtiem gadu to lietojuši ēkām un mēbelēm. OK, ozolkoks krutāks... bet priede plašāk izmantota, jo mazvērtīgāka un pieejamāka...

Atslēdzies tex

« Atbilde #28 : 2015. gada 11. novembris, 23:56:00 »
Tātad, jā liecina par cilvēku. tiaki jautājums, ko tieši....

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #29 : 2015. gada 12. novembris, 08:21:59 »
Uzskatu, ka telpai ir jābūt ērtai, funkcionālai un estētiskai. Tas nav atkarīgs no tā, vai istabas vidū ir plastmasas galds no IKEA, vai no omītes mantotais ozolkoka. Ir tikai mājīgas vai nemājīgas telpas.