Autors Tēma: IT  (Lasīts 1701 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

IT
« : 2014. gada 11. oktobris, 19:48:41 »
5%&*$%#@&&@! Aptuveni tā gribas teikt par ITišņikiem, kurus vajā paranoja .... Ja cilvēkam parastajam jāatceras 15 - 20 paroles, tad gribas kādam iesist ...

Kādreiz šo sūdzību nesapratu, bet nupat paliek par traku ... e-pasti jau tā noreducēti uz 2 gab., es pat neesmu feisbukā un citos štruntos, bet paroļu skaits drīz sasniegs ļoti lielu vairāku ciparu skaitu....

Pie tam tās paroles ik pa laikam jāmaina - kam ik pēc 2 mēneši, kam pēc 3 un dažiem labvēļiem pēc 6 ... un tad tie nosacījumi - pēdējās 3 nedrīkst atkārtoties ... jābūt lielajiem burtiem un cipariem .... grrrrrr.....

Un pēc visa šī - cilvēks, kurš pieraksta paroles ir muļķis, jo lūk tas ir visātrākais veids kā piekļūt viņa datiem ....

Bet atcerēties 19 paroles un 6 pinkodus ..... Un vismaz viena tuvinieka telefona numuru ....Cik reāli tas ir???? Jo īpaši cilvēkam, kurš sasniedzis zināmu vecumposmu (pat ja ikdienā risina krustvārdenes)...

P.S. Cik telefona murus no galvas zināt?

Atslēdzies Murenīte

Re: IT
« Atbilde #1 : 2014. gada 11. oktobris, 20:08:33 »
reiz zināju visus telefonus, skaitā ap 30 ... nu jau visu zin mans mobilais.. pati no galvas kaut ko jau atceros, bet nebūt ne tik daudz, kā kādreiz

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #2 : 2014. gada 11. oktobris, 20:33:47 »
Man kaut kā ar parolēm pagaidām veicas. Bankas gan prasa mainīt, bet swed ļauj mainīt uz iepriekšējo, citadeli izmantoju pietiekoši reti un tikai no mājām, tāpēc parole pierakstīta uz papīra un stāv kopā ar pinkarti u.c. bankas papīriem.  Visiem "nenopietnajiem" saitiem" ir viena veida paroles (ar dažādām sīkām variācijām), nopietnajiem cita (atkal katram saitam savas variācijas). Pagaidām nav grūtību atcerēties.

Man lielāka problēma ir dažādie 4ciparu kodi (pinkodi, durvju kodi utt.), kas jāspiež ne uz datora klaviatūras.  Tur lielākoties paļaujos uz pirkstu atmiņu. Ir gadījies, ka nostājos pie seifa (kurš tiek izmantots katru dienu vairāku gadu laikā) un saprotu, ka viss - kodu neatceros. Vistrakākais šajā gadījumā bija apstāklis, ka seifs bija jāatver trijos naktī (darba specifika tāda ). Nācās zvanīt un modināt kolēģi.

Telefoni... No galvas zinu tos numurus, kuri man ir svarīgi - vīrieša, vecāku un māsīcas (tuvākais cilvēks pēc iepriekšminētajiem). Kad strādāju birojā, zināju sava uzņēmuma tel.nr. Vēl joprojām atceros tel. nr. dzīvoklim, kurā dzīvoju bērnībā.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #3 : 2014. gada 11. oktobris, 20:45:43 »
Man māsa mainīja tik bieži telefona numurus, ka pat necentos tos saglabāt .... kur nu vēl atcerēties ...
Mammas mājai telefons mainījies gana bieži (paldies novadu reformai), ka vairs nezinu....

Zinu tikai savu un vīru, kaut apzinos, ka tas nav labi ... pārējās pelēkās šūnas aizņemtas ar parolēm, pinkodiem un ikdienas plāniem ...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #4 : 2014. gada 12. oktobris, 00:14:48 »
Kamēr sapratu, ka dažādām vietnēm var likt vienu paroli, biju jau saveidojusi gana daudz. Tagad mocos. Pie nomaiņas pūlos novienādot, ja atceros.

Atslēdzies j

« Atbilde #5 : 2014. gada 12. oktobris, 00:34:42 »
Nu, paroles lieku pēc kaut kāda algoritma, ko varu bez grūtībām atcerēties (piem, ar dzimšanas datumiem, klaviatūras izvietojumu utml.). Parolēm jābūt nopietnākām, nedrīkst likt savu uzvārdu :)