Autors Tēma: Pelējums vannas istabā . Ko darīt?  (Lasīts 4229 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Pelējums vannas istabā . Ko darīt?
« : 2015. gada 05. novembris, 11:28:35 »
Pirms 5 gadiem ar astīti (jūlijā) bija remonts vannas istabā. Visu šo laiku ar flīzēm un šuvēm neko nedarīju. Mazgāju ar Cif. Pēdējā laikā , ļoti strauji attīstās pelējums šuvēs. Nomazgāt var tikai virsējo kārtu, pārējais paliek šuvē.

Pirms tam bija tumšas flīzes un šuves, varbūt nepamanīju vai ir vai nav, bet liekas , ka nebija!

Ko darīt - vai tiešām remonts, jeb kaut kāda baisa ķīmija?

Pelējums attīstās uz tām sienām, kur duša. Pārējās divas relatīvi neskartas.

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies daddy

Re: Pelējums vannas istabā . Ko darīt?
« Atbilde #1 : 2015. gada 05. novembris, 11:35:26 »
baisa ķīmija + pastiprināta ventilācija!
t.i. vai pa 5 gadi ventilāciju kaut reizi esi tīrījusi? :)

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #2 : 2015. gada 05. novembris, 11:41:45 »
Ventilācija pasīvā - lūciņa sienā. Kas aiz lūciņas  - nezinu. Neesmu neko tīrījusi .Kā indēšanu izveikt pareizi, lai pats nesaindētos?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2015. gada 05. novembris, 11:49:08 »
Man tā pati nelaime. Dušas stūrī pelē šuves starp flīzēm un silikons ap vannas malu. Ķīmija situāciju neatrisina, tik bišķi padara skatu acij tīkamāku.

Interesanti, ka citiem kaimiņiem vannasistabā pelējums neparādās, lai gan nekas speciāli nav darīts un mājām ir identisks plānojums.
Varbūt mēs pārāk bieži un ilgi mazgājamies?  :blushing:

Atslēdzies Betons

« Atbilde #4 : 2015. gada 05. novembris, 12:08:46 »
Silikons duškabīnei  pelē vienmēr, varbūt izņemot gadījumus, ja tīra katru dienu un mazgājas spirtā. Pasīvā lūciņa vannasistabā jebkurā gadījumā ir par švaku, tajā vajag iespraust atsūkšanas ventilatoru.

Pelējumu patiesi iznīcina speciālais hlora pūšamais. Arī tumšā krāsa pazūd. Pārējais viss ir sū. Blaknes - baigi smird, smaka izzūd pēc nedēļas, ja pēc apstrādes virsmu nomazgā. Citādi varbūt nekad neizzūd :)

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #5 : 2015. gada 05. novembris, 12:11:47 »
Man arī liekas, ka pie iepriekšējām flīzēm ( liktas kaut kad padomju pēdējos gados) nekas tāds nebija. Nekas diži nav mainījies vannas istabas noslodzē - varbūt pat mazāka.

Bet labi- kā izveic to ķīmiju ? Nopūš, nosmērē, durvis ciet un no mājas ārā ? Uz 1 dienu, 3 dienām? Pēc tam skalo, mazgā sienas, šuves?

Un silikonu? kaut kā noskrāpē un liek jaunu?

Vēl - vai to varētu izdarīt meistars? Man patiesi negribas indēties.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 05. novembris, 12:20:42 no Pūka »

Atslēdzies Betons

« Atbilde #6 : 2015. gada 05. novembris, 12:37:33 »
Pūka:
1) nopērc Depo to pūšamo pudeli - paprasi pārdevējam - pelējuma iznīcināšanai. Tas nav parastās sadzīves ķīmijas plauktā.
2)Sienu vispirms tāpat vajag notīrīt, jo pelējums "lien" pa ziepainu sienu arī uz priekšu.
3)Tad traumētās vietas nopūt ar pretpelējuma līdzekli (vēlams namordņiks vai gāzmaska un brilles - baigi kodīgs) Bet baigi uz dullo pa visām malām nepūt - tikai tur, kur vajag.
4) Skrien ātri no vannas istabas ārā (uzmanies, lai nav kājās vilnas zeķes - pagriezienā nomauksies) un aiztaisi durvis
5) Stundu sēdi pie kompīša Sarunu Forumā (uzliec buģiļņiku, citādi aizsēdēsies) Ilgāk nevajag, faktiski jau pēc pusstundas viss, kas ir vannasistabā, būs miris.
6) Ar namordņiku ieej vannvvenē, noorganizē ventilāciju (nezinu kā) un nomazgā tās nopūstās sienas un šuves. Maini ūdeni, skalo lupatas, vēlreiz nomazgā.
7) Aizej uz bodi pēc šmigas.
8) Ierauj, lai nav kreņķis, ka vakarā smirdoņas dēļ nevarēsi mazgāties.
9) Uz pohām - vai nav vienalga no kā sāp galva - no smakas vai šmigas.
10) Dzīvo ilgi un laimīgi.

Pieļauju, ka silikona dziļumos mītošās pelējuma sēnes tikai ierēks par šīm aktivitātēm un dzīvos tālāk līdz pilnīgai silikona ekstrahēšanai un nomaiņai, bet pārējam būtu jābūt labi. (vismaz man palīdzēja uz 2 gadiem)

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #7 : 2015. gada 05. novembris, 12:45:53 »

Es drusku sabijos, ka kāds ieteiks pārvākties no sapelējušās panelenes uz privātmāju , vai pateiks - ā, ventilācijas nav, pelējums ir, tā tev arī vajag!  :)

Paldies, labais Beton!  :hug: :hug:  Kā lai tev atlīdzinu, labais cilvēk?

« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 05. novembris, 12:53:54 no Pūka »

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #8 : 2015. gada 05. novembris, 12:47:30 »
Beton -
vai visur nopērkamais Domestos, kas kaujot nost visādas sīkbūtnes - vai tas neder - ja riktīgi ar to nosmērētu, kur vajag?

Atslēdzies Betons

« Atbilde #9 : 2015. gada 05. novembris, 12:53:08 »
Es drusku sabijos, ka kāds ieteiks pārvākties no sapelējušās panelenes uz privātmāju , vai pateiks - ā, ventilācijas nav, pelējums ir, tā tev arī vajag!  :)

Paldies, labais Beton!  :hug: :hug:  Kā lai tev atlīdzinu labais cilvēk?

.. "Mans zelts ir mana tauta, mans gods ir viņas gods".. :D :D :D

Beton -
vai visur nopērkamais Domestos, kas kaujot nost visādas sīkbūtnes - vai tas neder - ja riktīgi ar to nosmērētu, kur vajag?

Neko nezinu par Domestos, neesmu mēģinājis, bet nekā stiprāka par hloru pasaulē nav (sērskābe neskaitās).

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #10 : 2015. gada 05. novembris, 13:22:30 »
A tas speciālais pūšamais no DEPO cik dārgs un cik reizēm pietiek?

p.s. Gāzmaska man ir.  :smile:

Atslēdzies Betons

« Atbilde #11 : 2015. gada 05. novembris, 13:29:15 »
A tas speciālais pūšamais no DEPO cik dārgs un cik reizēm pietiek?

p.s. Gāzmaska man ir.  :smile:

Nav dārgs un pietiek visai dzīvei. Tur iekšā ir daaaafiga. Man ir šitāds

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #12 : 2015. gada 05. novembris, 13:43:54 »
Paldies, Beton!  :big_hug:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2015. gada 05. novembris, 15:27:08 »
Āreče, kā man veicas - neesmu paguvusi vēl jautājumu uzdot, kad atbilde jau priekšā - akurāt šodien šrubēju savu labierīcībistabu un spriedu, ka kaut kas ar tām flīžu šuvēm beidzot jādara  :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #14 : 2015. gada 05. novembris, 17:34:52 »
Bez uzpurņa nemēģini gan - tas hlors salien degunā un pēc tam vēl vismaz dienu VISS smird pēc hlora, pat rozes Parīzē. :D

Savo ir labs. Nokillo visas pelējuma izpausmes un pabalina pleķainās vietas.
Betonam žetons par skaidru apskaidrības ieviešanu. :)   :smile:
Es visu atceros, Ričard...