Autors Tēma: Vēl viens iemesls neiet pie ārstiem  (Lasīts 5230 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies flyingcat

Vēl viens iemesls neiet pie ārstiem
« : 2015. gada 10. novembris, 08:03:48 »
Re, kādas šausmas izlasīju: Amerikā veselam baram cilvēku uzstāda aplamu vēža diagnozi (cik sapratu, diagnosticē potenciālās pirmsvēža slimības kā vēzi), un tad tik metas ārstēt par lielu naudu, kamēr cilvēks pagalam.

http://www.econet.ru/articles/81016-glavnaya-prichina-vyzyvayuschaya-rak-lechenie-ot-raka

Amerikā tas viss, protams, ir interesantāk, jo tur apdrošināšana maksā. Bet arī Latvijā pārmērīga ķirurģiska iejaukšanās vai agresīva ķīmijterapija, kuru ir visai liels risks nepārdzīvot, nav retums. Par to baletdejotāju rakstīja oficiāli, ka nav izturējis ķīmijterapiju. Un interesanti, ka tieši Latvijā ir izgudrots pretvēža medikaments Rigvir, kurš nav agresīvs un nedod blaknes, tieši ādas vēzim domāts...Kaut kas laikam, kā parasti nesastiķējās.

Pazīstu arī pesonīgi vairāk par vienu cilvēku, kam ir bijusi ķirurģiska iejaukšanās, kuru pēc tam paši ārsti ir novērtējuši ar : nu, vispār jau varēja arī negriezt... Super-mierinoši, kad sievietei ir nogriezta krūts vai izņemta dzemde...

Kāda jums pieredze?

Atslēdzies Luīze

Re: Vēl viens iemesls neiet pie ārstiem
« Atbilde #1 : 2015. gada 10. novembris, 08:20:26 »
Par laimi, nekāda...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #2 : 2015. gada 10. novembris, 08:20:53 »
Man nav tādas pieredzes. Bet ja negribi iet pie ārsta - neviens to nevar piespiest.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2015. gada 10. novembris, 08:52:55 »
Man reiz bija iespēja situāciju "piemērīt" - pusotru nedēļu nodzīvoju ar diagnozi "operējams vēzis" un varēju apcilāt dažādus rīcības variantus. Pēc trim smagu pārdomu dienām biju izlēmusi, ka neoperēšu un neķīmizēšos (akurāt neilgi pirms tam vienu paziņu pēc operācijas un ķīmijterapijas biju nobērējusi), ka darīšu visu, ko spēšu, netradicionālōs veidos un tad - kas nu būs, tas būs... Vēl pēc nedēļas izrādījās diagnostikas kļūda.

Atslēdzies taj

« Atbilde #4 : 2015. gada 10. novembris, 09:01:17 »
Ak Dievs, šausmas! Nekad negribētu ko tādu pieredzēt. Ar saviem parjūtīgajiem nerviem jau nez ko sadomātos, izraudātu visas acis. Par vēža diagnozi baidos visvairāk. Cenšos nemaz nedomāt, lai nepievelku.

Vasarā šogad operējos, viena daktere minēja, ka varēja neoperēt, bet 3 citi dakteri, ka labi vien ir izoperēt. Nu, domāju, ka operācija bija vairāk ok variants nekā ilgstoši braukāt uz kādām Rīgas mikrorajonu poliklīnikām un meģināt sāpīgi dakterēt no ārpuses.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #5 : 2015. gada 10. novembris, 18:44:03 »
Draudzenei atklāja krūts vēzi.Krūti noņēma , starošana , valsts apmaksātā ķīmiijterapija.Nopriecājās , ka ātri viss sadzija , par kautkādu vajadzīgo limfas atteci nebija ne jausmas.Pēc pusgada vēzis ir izplatījies tālāk, pēkšņi dakteri atceras , ka ir ļoti efektīvas ārzemju zāles , ķīmijterapijas, par naudu _ ne lielu , ne mazu , šķiet 600 vai 800 ls par devu , vīrs liekas iekšā mežā , nauda ir sadabūta, bet gada laikā otrā ķīmijterapija , pie tam ļoti spēcīga, nu nezinu, kā būtu bijjis , ja būtu pirmajā reizē izdarīts viss kā vajag- nopirktas spēcīgas zāles, pievērsta uzmanība limfai un nebūtu novārdzināts organisms...man likās , ka viņu nobeidza ķīmijterapija. Bet tas ir subjektīvs viedoklis. nestrādāja aknas, nieres , no plaušām novilka 3l ūdeni. un tad viņa aizgāja.
 bet tai dakterei , kura manai mammai pēc operācijas, kuras laikā atklājās vēzis ceturtajā stadijā un tika izveidots kuņģa apvads, lika iet nopirkt vobenzīmu pa 30 latiem, man gribas iespļaut sejā.bet tas atkal ir subjektīvi.ā, un mammu izrakstīja, apvadu nepārbaudīja-tas nedarbojās un mamma gandrīz nomira badā, bet tad palīdzēja labs ķirurgs, kurš pielaboja kolēģu brāķi, Mums vēl bija doti 4 mēneši kopā.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #6 : 2015. gada 10. novembris, 21:05:41 »
Būtu priecājušies ka diagnoze neapstiprinājās.
Man gan domāt ka pirms griešanas tiek veiktas pamatīgas pārbaudes nevis tiek griezts uz aizdomu pamata.
Ķīmija ir un paliek ķīmija. Es nezinu vai viena ir agresīvāka nekā cita vai devas mazākas.
Mums stāstīja ka EU ir vienoti ķīmijterapijas protokoli.

Dies dod būt pasargātam no šitā.

Labāk zināt un cīnīties nekā neiet pie ārsta
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #7 : 2015. gada 10. novembris, 21:46:53 »
Ja izdodas turēt veselību tā, lai nav jākrīt par upuri medicīnai, tad ir labi ....

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #8 : 2015. gada 10. novembris, 22:33:23 »
Es vēl padomāju.
Nu jau gadi 9 kā tēva nav. Šitas pats mēsls bija.
Nu būtu aizgājis un to aknu vai nieri LAICĪGI izņēmis, moš būtu man sīkajam vectēvs pāris gadus (!!!) ilgāk. Vismaz!!!
Nevis ... viss par vēlu ... negāja pie ārstiem, nemeklēja kas par lietu, jo redz "ārsti ar mēdz kļūdīties" vai "bailes/negribas dzirdēt diagnozi".
Tāpēc labāk lai ārsts kļūdās un uzstāda nepareizu diagnozi nevis ... mums ļoti žēl, bet viss. Beigas.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2015. gada 10. novembris, 23:48:45 »
Ja izdodas turēt veselību tā, lai nav jākrīt par upuri medicīnai, tad ir labi ....
Kā zināms, ja pacients ļoti grib dzīvot un turklāt vēl pats sevi uzpasē, tad medicīna ir bezspēcīga  :)
Es patiesībā atbalstu šo pieeju - uzturēt veselību, nevis paslēpt galvu smiltīs. Mēs taču, piemēram, mašīnai laicīgi mainām eļļu un taisām diagnostikas un tehniskās apkopes, nevis braucam, kamēr motors noklapē un riteņi nokrīt, tad kāpēc pret sevi pašu būtu jāizturas nevērīgāk, kā pret mašīnu? IR jāseko un "eļļa jāmaina", kamēr vēl nekas neklab un nost nekrīt, lai nav beigu galos jādzēš ugunsgrēks. Protams, katra paša ziņā paliek svarīgākais jautājums, kādu "eļļu" sev izvēlēties, lai neiegrābtos tādā, kurai smiltis klāt...

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #10 : 2015. gada 11. novembris, 06:23:59 »
jā , nu kā uz to paskatās- mammucis cītīgi pievērsa uzmanību veselībai, pie daktera regulāri , veselīgs dzīvesveids, sirds operācija.Pirms kuras, ziniet,jāveic pilna veselības pārbaude.Pēc tam ik pa pusgadam pārbaude,tad 2 mēnešu laikā -operācija, diagnoze un atlikušie 4 mēneši.Negribas ticēt,ka pirms tam nekas par to neliecināja.
 Paps pie ārstiem negāja, nodzīvoja līdz sava vēža  atklāšanai normālu dzīvi-ierāva šņabi, uzpīpēja un meitas pamīcīja, nedēļas laikā pēc atklātā aizkuņģa dziedzera vēža aizgāja.Man jau liekas, pēc paša vēlēšanās.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #11 : 2015. gada 11. novembris, 08:17:20 »
Visa šitā kontekstā mani sajūsmina viena atziņa - maitas, ārsti nozāļojuši (nooperējuši)! Vai nedaatklājuši.
Morāle ir tāda, ka cilvēks aiziet vienalga. Un nevienam nav zināms, kā būtu, ja būtu ārstēts ātrāk vai neārstēts nemaz. Jebkurā gadījumā, ir ko vainot.
Var atgriezties labajos senajos laikos, kad vienīgā pieejamā ārstēšanas metode bija asins nolaiššana. Vismaz kaudze naudas ietaupīsies uz treknas, ogļhidrātiem pārbagātas pārtikas kombinācijā ar statīniem rīšanas rēķina...
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2015. gada 11. novembris, 08:31:19 »
Morāle ir tāda, ka cilvēks aiziet vienalga
.

+neviens nav mūžīgs, visi mēs mirsim - iepriešējās,
kuru nomainījām, ĢĀ mīļākie un arī biežāk lietotie teksti.  :)

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #13 : 2015. gada 11. novembris, 08:41:50 »
Ārsti pilnīgi noteikti nav maitas. Manuprāt, viņi ir izmisuši cilvēki, kuri mēģina uzvarēt bezcerīgā cīņā ar cilvēka dabu un patieso būtību. Tagad arī medicīnas literatūrā ļoti daudz raksta par psihosomatiku. Cilvēks jūtas tā, kā viņš jūtas- proti, nevar būt vesels, jūtoties nelaimīgs. Tad nu uz kreņķiem viņš pārdzeras, pārēdas un vēl visu ko, bet ārsts mēģina, simptomu pa simptomam to draņķību iztīrīt ārā. Vienas, otras trešās, piektās zāles, tad jau ir blaknes no zālēm, tad- jebkādu zāļu nepanesamība... tur nemaz nevajag vēzi.

Mana vīramāte aizgāja no nieru mazspējas, kuru izraisīja hormonālie preparāti artrīta ārstēšanai. Manai pazīstamai 8-gadīgs bērns kliedza: kāpēc jūs neļaujat man vienkārši nomirt?!- jo katetrus vairāk nebija , kur spraust, bija ārprātīga alerģija no zālēm, visa miesa krevelēs, beigās viņam sēja rokas, lai nekasītos. Diagnoze- asisnvēzis.

Tā sistēma iet uz strupceļu. Nespēja mainīt dzīvi un nespēja pieņemt nāvi- tā ir medicīnas un sabiedrības problēma.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #14 : 2015. gada 11. novembris, 08:55:25 »
Bērniem taču liek portu (arī lv) nevis katru reizi katetrus, lai zāles dabūtu iekšā.
Interesanti vai asinsvēzi ārstē ar ko citu ne ķīmiju?